Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

Μοίρασε το

Τo πόρισμα της Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό παρουσιάστηκε την Πέμπτη και προτείνει συθέμελες αλλαγές σε όλα όσα γνωρίζαμε. Αμέσως μετά η κυβέρνηση θα πρέπει να νομοθετήσει και κατόπιν διαβούλευσης να ψηφίσει στη Βουλή τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση, περίπου ως τα μέσα Νοεμβρίου.

Ως γνωστόν, η κατάσταση και η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού είναι εξαιρετικά προβληματική και όλοι παραδέχονται ότι απαιτούνται γενναίες παρεμβάσεις που θα καταστήσουν το σύστημα και πάλι βιώσιμο και θα εξορθολογίσουν τις αδικίες και τις ανισότητες, κυρίως εναντίον των νέων ηλικιών.

[quote text_size=”small”]

Οι νέοι, είναι τα μεγαλύτερα θύματα σε αυτή την ακήρυχτη μάχη των γενεών που τους ζημιώνει σχεδόν μόνιμα, με αποτέλεσμα είτε να υποαμείβονται είτε είναι άνεργοι είτε φεύγουν στο εξωτερικό.

[/quote]

Ένα αντίστοιχα μεγάλο πρόβλημα και ταυτόχρονα στοίχημα, είναι λοιπόν για την κυβέρνηση η αντιμετώπιση της ανεργίας.

Για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους και συνταξιούχους, ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι αυτή η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και δε θα προβεί -όπως και οι προκάτοχοί της σε οριζόντιες μειώσεις- προστατεύοντας εκείνους τους συμπολίτες μας που αντί για σύνταξη παίρνουν ένα επίδομα φτώχειας. Οι προβλέψεις πάντως δεν είναι καθόλου ευοίωνες…

Και φυσικά επιβάλλεται να μεριμνήσει για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως τα άτομα με αναπηρίες, οι πολύτεκνοι κτλ, που θέλουν κι αυτοί να επιβιώσουν ανθρώπινα και με αξιοπρέπεια μέσα στη μνημονιακή βαρβαρότητα που δε λέει να μας αποχωριστεί…

Υ.Γ. Επειδή, οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης είναι ήδη σφοδρότατες και οι καταγγελίες εναντίον της κυβέρνησης πολύ βαριές, θα ήταν πιο ωφέλιμο και χρήσιμο να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις, συμβάλλοντας στη διάσωση του -έτσι κι αλλιώς- σαθρού και γηρασμένου ασφαλιστικού συστήματος και από την πλευρά της η κυβέρνηση να της λάβει σοβαρά υπόψη.
Πρόκειται για ζήτημα που απαιτεί εθνική πολιτική και διάθεση για τομές και ευρείες συνεννοήσεις.

Διαφορετικά, πράττουν ακριβώς το ίδιο για το οποίο εγκαλούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ όταν εκείνος ήταν αντιπολίτευση, καταψηφίζοντας αδιακρίτως κάθε νομοσχέδιο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου