Η μόδα με τα εμπάργκο στα κανάλια

Ο Κώστας Δημ. Χρονόπουλος μιλά για την πρακτική που ακολουθούν πρόσφατα τα κόμματα να κάνουν εμπάργκο στα κανάλια, όπως στην ΕΡΤ η ΝΔ και στον ΣΚΑΪ ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια πρακτική που τείνει να γίνει μόδα. new deal

Μοίρασε το

Ο Κώστας Δημ. Χρονόπουλος μιλά για την πρακτική που ακολουθούν πρόσφατα τα κόμματα να κάνουν εμπάργκο στα κανάλια, όπως στην ΕΡΤ η ΝΔ και στον ΣΚΑΪ ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια πρακτική που τείνει να γίνει μόδα.


Μόδα τείνουν να γίνουν οι απογοητευτικές, απαγορεύσεις / απουσίες κομματικών στελεχών από κρατικά και ιδιωτικά ΜΜΕ. Η προηγούμενη Κυβέρνηση επέλεξε το “μαύρο” στην κρατική Τ.V. (Παρενθετικά: Κακώς ή υποκριτικώς ενοχλούνται μερικοί όταν αποκαλείται “Κρατική” αντί: Δημόσια.)

Μόνο δημόσια δεν είναι η ΕΡΤ

Το (ανορθόδοξο) ορθό είναι: Κρατική  επειδή – παραδοσιακά, ανεύθυνα και πολιτικάντικα χειραγωγείται. Εξυπηρετεί την εκάστοτε εξουσία / Κυβέρνηση. Επομένως μόνον Δημόσια δεν είναι. Τώρα το πόσο ήπια, έντονα ή ανερυθρίαστα λειτουργεί ως κυβερνητικό φερέφωνο, είναι ζήτημα οπτικής καθώς και κομματικής προσέγγισης του καθενός μας).

Θεωρώ πως η προηγούμενη Κυβέρνηση έσφαλε σοβαρά. Όφειλε να αγωνιστεί ώστε να βελτιώσει την ποιότητα της ΕΡΤ και όχι να  την κλείσει.  Οι νυν Κυβερνώντες προχώρησαν σε εμπάργκο των στελεχών τους  από τον ΣΚΑΪ επειδή χρησιμοποιεί “fake news”. Διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, όπως με την τραγωδία στο Μάτι. Μόνο που απεδείχθη ότι το κανάλι είχε 100% δίκιο. Η είδηση που μετέδωσε ήταν απολύτως ακριβής. Παρά ταύτα ουδεμία συγνώμη ζητήθηκε. Οι συγκυβερνώντες παραμένουν έκθετοι και αμετανόητοι έκτοτε. Το ίδιο και η ΕΡΤ. (Όπως πληροφορούμαι, γιατί την πληρώνω χωρίς να την παρακολουθώ).

Είχα επιφυλάξεις, ενδοιασμό, αν όντως έτσι συνέβαινε. Μέχρι που κάποιος δημοσιογράφος υπερέβη τα εσκαμμένα και έφτασε να αποδίδει στον Αρχηγό της ΝΔ ακροδεξιές, φασιστικές τάσεις και προδιαγραφές(;). Κάτι που φυσικά εξόργισε την Αξιωματική Αντιπολίτευση και όχι μόνον. Η δικαιολογημένη οργή συνετέλεσε ώστε η ΝΔ να απαγορεύσει την συμμετοχή των δικών της στην ΕΡΤ.

Μετά το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ από ΝΔ, στην ΕΡΤ από ΣΥΡΙΖΑ

Προχώρησε δηλαδή στο δικό της Τηλεεμπάργκο!

Έτσι θα πορευτούμε; Από κόντρα σε κόντρα; Από υβρεολόγιο σε υβρεολόγιο; Από λάσπη σε λάσπη; Από ειργμό / εμπάργκο σε ειργμό; Τόση πια ανευθυνότητα;

Με ανησυχεί αυτή η συνεχιζόμενη κατολίσθηση. Η ένταση (πραγματική ή fake αδιάφορο) των αντιπαλοτήτων προοιωνίζεται δεινά για τον Τόπο. Ας το συνυπολογίσουν στους ειδεχθείς, ιδιοτελείς σχεδιασμούς και συμπεριφορές τους οι Κομματοκράτορες  προτού να είναι αργά.

Μέχρι τώρα είχα πληροφορηθεί – από αδέσμευτα Μέσα Μαζικής …Εξαχρείωσης ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ήταν …ό,τι χειρότερο. Είχα δει και φωτογραφία όπου ένα εξαθλιωμένο κοριτσάκι στην Αργεντινή έπινε νερό από μία νερολακούβα του δρόμου.

Οι “αντικειμενικοί” περιέγραψαν το γεγονός ως “την Αργεντινή των Μητσοτάκηδων”  Μιράκολο!!!

Τώρα – σύμφωνα με την (αντι;) φασιστική αριστερή προπαγάνδα – είναι και …φασίστας. Ευθύνεται, πριν καν γίνει πρωθυπουργός, για τα πάντα (όπως και ο πατέρας του, για όσους θυμούνται). Λέτε ο κόσμος να αγανακτήσει με τις αήθεις επιθέσεις εναντίον του και να τον κάνει … πρωθυπουργό;

Υ.Γ. Ψυχανεμίζομαι ότι οι πολίτες καλούνται από τους “πολιτικούς” να ξαναψηφίσουν τον Αλέξη Τσίπρα σε περίπτωση που θέλουν να γίνουμε Βενεζουέλα. Εναλλακτικά να ψηφίσουν τον Κ. Μητσοτάκη εάν επιθυμούν να γίνουμε είτε Αργεντινή είτε Χιλή του Πινοσέτ…

Εκεί μας κατάντησαν δυστυχώς!…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου