Η ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΩΣ ΕΜΒΛΗΜΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ

Πως μπήκε τόσο βαθιά - όχι μόνο στο κεφάλι - αλλά και στον ψυχισμό μας η διαβόητη κουκούλα. Ενδεχομένως να ευθύνονται. Η εγγενής χαβαλετζίδικη διάθεση μας (κατά πλειονότητα χαζοχαρούμενος και επιπόλαιος λαός). Η ψευδαίσθηση ό, τι βρισκόμαστε μονίμως σε ενιαύσιες  απόκριες /μασκαρέματα  new deal Κώστας Δημ. Χρονόπουλος

Μοίρασε το

Ευτυχώς που ο κος Πρωθυπουργός το ξεκαθάρισε λέγοντας πως: “Δεν μπορεί να υπάρξει πατριωτισμός της ιδιοποίησης του Δημ. χρήματος, της μίζας και της διαφθοράς”. Συμφωνώ απολύτως.

Επειδή όμως θα ήθελα να συμβάλλω – θετικά, καλόπιστα και α-κομμάτιστα όπως πάντοτε- στην ολοκλήρωση της (ατελούς) περιγραφής του, θα προσθέσω πως: “Δεν είναι επίσης νοητός πατριωτισμός :ο κομματικός , ο ιδεοληπτικός, εκείνος των απατηλών προεκλογικών υποσχέσεων/ ψευδολογιών ,των κυβιστήσεων, των παραφύση συνεργασιών, των μυστικών συμφωνιών, της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, της μπούργκας/φερετζέ της υποκρισίας, των -ποικιλώνυμων κουκουλοφόρων (συμπεριλαμβάνονται και οι ΚΟΥΚΟΥΛΟΜΑΡΤΥΡΕΣ) ρυθμιστών τόσο της ηρεμίας των πολιτών, όσο και της πολιτικής ζωής του Τόπου. Καθώς επίσης και της συνεχούς εθνοφθόρου παραταξιακής αντιπαλότητας, της μετατροπής του Κοινοβουλίου σε Κυνοβούλιο, της ανοχής σε χυδαιολόγους ΕΘΝΟΓΟΝΕΙΣ, η Γκαιμπελική προπαγάνδα και παραπληροφόρηση κ.ο.κ.

Έχοντας πλέον πληρέστερη εικόνα (και με την παραπάνω δική μου συνδρομή – προσφορά) του τι δεν συνάδει με την έννοια της φιλοπατρίας, θα σταθώ στο πολύ ανησυχητικό φαινόμενο της κουκούλας το οποίο τείνει να πάρει ενδημικές και εθνικές διαστάσεις (!).

Δεν γνωρίζω πως μπήκε τόσο βαθιά -όχι μόνο στο κεφάλι – αλλά και στον ψυχισμό μας η διαβόητη κουκούλα.

Ενδεχομένως να ευθύνονται:

– Η εγγενής χαβαλετζίδικη διάθεση μας (κατά πλειονότητα χαζοχαρούμενος και επιπόλαιος λαός)

– Η ψευδαίσθηση ό, τι βρισκόμαστε μονίμως σε ενιαύσιες απόκριες /μασκαρέματα

– Η μίμηση ή και η αφομοίωσή μας από τον καλπάζοντα εξισλαμισμό μας εξαιτίας της πολυπολιτισμικότητας, που θέλει μπούργκα /φερετζέ.

Οι κλασσικές, αποδοτικές, πρακτικές των διαφόρων καταδοτών (των ολοκληρωτικών καθεστώτων) οι οποίοι διατηρούσαν έτσι την ανωνυμία τους.

– Η χρησιμοποίηση για … εξοπλισμό /αξεσουάρ παρακρατικών /παραδημοκρατικών ατόμων στην υπηρεσία εκλεγμένων … “Δημοκρατικών Κυβερνήσεων”.

Στόχος : η τρομοκράτηση τόσο των πολιτών, όσο και των πολιτικών αντιπάλων, η διάλυση ειρηνικών συγκεντρώσεων/συλλαλητηρίων, η μπαχαλοποίηση και η …Δ η μ ο κ ρ α τ ι κ ή Α ν α ρ χ ί α !…

Βέβαια -όπως συμβαίνει σε “Δημοκρατικές Μεταλλάξεις” ή “Δημοκρατικά κακέκτυπα (όπως το δικό μας) οι κουκούλες και οι κουκουλοφόροι δεν είναι – εξ ορισμού, σχήματος, υφάσματος- κατακριτέα. Κατηγοριοποιούνται ανάλογα με την κομματικοιδεολογική τους προέλευση, τις σκοπιμότητες που εξυπηρετούν κ.α

Έχουμε λοιπόν (ίσως και για να μην πλήττουμε) λογής, λογής και διαλογής κουκουλοφόρους όπως πχ Ακροδεξιούς- καταδότες, ακροαριστερούς αναρχικούς εξυγιαντές/αναμορφωτές, ενδιάμεσους και πάει λέγοντας (και κλαίγοντας) .

Είναι ασφαλώς θλιβερό το γεγονός της καθιέρωσης πλέον της κουκούλας ως κοινωνικής παραμέτρου. Η αποδοχή της ως … εκ των ων ουκ άνευ μέσων εμπέδωσης ενδοσυνεννόησης και κοινωνικής γαλήνης !…

Απορώ πως ακόμη δεν δόθηκαν επιδόματα (βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων ) στους κουκουλοφόρους.

Η … “Δημοκρατία ” μας όμως δεν κινδυνεύει από όλες αυτές τις μειοψηφίες.

Εκεί που καραδοκεί, ελλοχεύει ο μεγάλος κίνδυνος είναι στο Κ.Σ (= Κομματικό Σύστημα) όπου ένας τεράστιος, αχαλιναγώγητος μηχανισμός … εκλεκτών -και εκλεγμένων – ατόμων κοροϊδεύουν, διαχρονικά, συστηματικά και ασύστολα τους ιθαγενείς.

Κουκουλοφόροι, με μπούρκα /φερετζέ εξαπάτησης /φαρισαϊσμού / στρουθοκαμηλισμού, που δεν λένε να τα αποβάλλουν επειδή φοβούνται πως θα φανεί το σκληρό, απάνθρωπο, δυσειδές πρόσωπό τους.

Είναι άδικο να μιλούμε, να στηλιτεύουμε, να καταριόμαστε και να φοβόμαστε τους -τυπικούς -κουκουλοφόρους μπαχαλάκηδες.

Οι άλλοι είναι οι επικίνδυνοι, οι κυριλέ, οι υπεράνω (και υποψίας).

Εξάλλου, αυτοί οι τελευταίοι ευθύνονται (με τις πράξεις, παραλήψεις, ενθαρρύνσεις, αποδοχές, ανοχές, στηρίξεις τους) για τις έκνομες δραστηριότητες των “συλλογικοτήτων”.

Δημοκρατία με εκτεταμένη, καθιερωμένη, απαραίτητη, φετίχ την κουκούλα, δεν νοείται.

Εννοείται πως ούτε μπορεί να θεωρείται ως Δημοκρατική μια χώρα όπου οι ιθύνοντες κυκλοφορούν με κουκούλες εκμαυλισμού, παραπληροφόρησης, ψευδολογίας, απατηλών υποσχέσεων. Ούτε επιτρέπεται ΜΜΕξαπάτησης να συμπεριφέρονται ως αβανταδόροι κάποιων παπατζήδων πολιτικάντηδων.

ΥΓ Δυστυχώς επικρατεί – και ποδηγετεί – ο Π α τ ρ ι ω τ ι σ μ ό ς τ ω ν Ε λ λ ή ν ω ν Μ α σ κ α ρ ά δ ω ν (!).

Κάτι που ουδεμία σχέση έχει με την έννοια της Ελληνόπρεπης Φιλοπατρίας !!!

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Κώστα Δημ. Χρονόπουλου στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου