Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Το ελληνικό ποδόσφαιρο θυσιάστηκε για άλλη μια φορά μπροστά στα συμφέροντα των μεγαλομετόχων των ΠΑΕ καθώς και στα συμφέροντα των ΜΜΕ. Οι οργανωμένοι οπαδοί, γνωστοί και ως μπαχαλάκηδες, μόνο προβλήματα δημιουργούν. Οι αληθινοί φίλαθλοι εξαιτίας αυτών έχουν φύγει από τα γήπεδα. new deal Κώστας Χρονόπουλος

Μοίρασε το

Βασικοί υπαίτιοι της δολοφονίας που υπέστη το ποδόσφαιρο.

 •  Τα συμφέροντα των ποικιλώνυμων παραγόντων /ιδιοκτητών των ΠΑΕ.
 • Τα συμφέροντα των ΜΜΕ τα οποία προκειμένου να πωλήσουν φύλλα ή – και – οπαδιλίκι, φανατίζουν ανεπίτρεπτα  τους  οπαδούς των ομάδων.
 • Οι διαιτητές (και οι βοηθοί τους) που είναι ακατάρτιστοι, μεροληπτούν, επηρεάζονται από τις έδρες ή τις απειλές ή τα προσωπικά τους αισθήματα υπέρ της μιας ή της άλλης ομάδας. Ορισμένοι έχουν κατηγορηθεί ότι διαπλέκονται.
 • Η ανεπάρκεια, αλλά και η επιρρέπεια στον τοπικισμό των Αστυνομικών οργάνων. Η υπερβολική, αδικαιολόγητη χρήση – κατάχρηση χημικών, με ανεξέλεγκτες, σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των παρευρισκόμενων. Ιδίως ηλικιωμένων και μικρών παιδιών. Θεωρώ ότι η φύλαξη /περιφρούρηση των γηπέδων θα πρέπει να ανατεθεί στις ίδιες της ΠΑΕ και όχι στην Αστυνομία.
 • Η Αθλητική Δικαιοσύνη η οποία δέχεται βολές επειδή για το ίδιο παράπτωμα τιμωρεί διαφορετικά τις ομάδες, μεροληπτεί.
 • Η ανοχή, συστράτευση (ή μήπως… επιστράτευση;) παραγόντων των ΠΑΕ με “οργανωμένους οπαδούς” στις τάξεις των οποίων υπάρχουν και ταραχοποιά άτομα, καθώς και εξαρτημένα από ουσίες. Ενώ κάτι το οργανωμένο, συγκεκριμένο,  θα όφειλε να είναι πειθαρχημένο /ελεγχόμενο και προορισμένο ώστε να εξυπηρετεί την υπόθεση της ομάδας που στηρίζει, γίνεται το εντελώς αντίθετο. Δυναμιτίζουν το κλίμα, δρουν ως ανεξέλεγκτοι μπαχαλάκηδες και τελικά κάνουν κακό τόσο στην ομάδα τους (τιμωρείται εξαιτίας  των δικών τους εκτρόπων) όσο και στο ίδιο το άθλημα.

ΑΤΙΜΩΡΗΤΕΣ ΠΑΕ

Γιατί οι ΠΑΕ δεν τους τιθασσεύουν /ελέγχουν; Αν δεν το μπορούν, τότε γιατί δεν διαλύουν αυτές τις Eνώσεις/Συλλόγους;

Γιατί δεν κλείνουν τις διαβόητες “θύρες”;

 • Τα συνδρομητικά κανάλια θα βοηθήσουν (Σ.Σ διότι και τα ίδια ζημιώνονται από αιφνίδιες διακοπές και μη μεταδόσεις) αν στα συμβόλαια που συνάπτουν με τις ΠΑΕ διέκοπταν αυτομάτως την συνεργασία – άρα και τα χορηγούμενα χρήματα- σε περίπτωση κατά την οποία οι οπαδοί /χούλιγκανς μιας ομάδας δημιούργησαν τέτοιες καταστάσεις.
 • Η απουσία παραδειγματικών τιμωριών. (Παραδείγματος χάρη απαγόρευση δια βίου, εισόδου στα γήπεδα, χρηματική αποζημίωση των καταστροφών  που προκάλεσαν τα… “ζωηρά παιδιά”).
 • Οι πραγματικοί φίλαθλοι οι οποίοι δεν αντιδρούν με αποχή (αρχικά για ένα μήνα κ.ο.κ).

Για πόσο άραγε θα άντεχαν οικονομικά οι ομάδες /ΠΑΕ;

Γιατί να μην μπορεί ο αγνός, φιλήσυχος, λάτρης του αθλήματος να είναι σίγουρος πως δεν θα τραυματιστεί ή θα εισπνεύσει δηλητηριώδη χημικά ο ίδιος ή τα παιδιά /οικογένειά του;

Ο ΦΙΛΗΣΥΧΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Προσωπικά  έχω 20 χρόνια να πάω σε γήπεδο γιατί κάποιοι που πληρώνουν (αν πληρώνουν)  το ίδιο εισιτήριο με εμένα, δεν μου το επιτρέπουν!

 • Η κατοχή των γηπέδων – λόγω χρησικτησίας /κατάληψης των αθλητικών χώρων οπαδών και χουλιγκάνων, αποδιώχνει τους  πραγματικούς φιλάθλους.
 • Οι φαιδρές δηλώσεις δικαιολόγησης των αδικαιολόγητων. Οι συμψηφισμοί με ανάλογα περιστατικά, σε άλλα γήπεδα. Καθώς και εξωφρενική επιμονή επικέντρωσης  αφενός  στο είδος των αντικειμένων, αφετέρου στο σημείο του σώματος  που έπληξαν συνάδουν με κρετινισμό, αποπροσανατολισμό, ανανδρία (μη παραδοχή ευθυνών από ψευτονταήδες .. “ποδοσφαιρανθρώπους”).

Κάποιοι … ευφυέστεροι ισχυρίστηκαν ότι ήταν (μαλακό;) χαρτί τουαλέτας. Άρα ακίνδυνο σε σχέση με το σκληρότερο χαρτί /ρολό της ταμειακής μηχανής (!).

(Σ.Σ Σε λίγο θα μας συστήσουν να χρησιμοποιούμε το τελευταίο επειδή είναι τραχύτερο και επομένως ταιριάζει περισσότερο με την αγριάδα, το ζοριλίκι, το “αντριλίκι” που κάποιοι προσπαθούν να αναδείξουν μέσω της παρουσίας τους στα γήπεδα!

ΥΓ  Το ελληνικό Ποδόσφαιρο είναι νεκρό! Το εκτέλεσαν ψυχρά, συμφεροντολογικά! Κάτι το οποίο αποδεικνύεται /πιστοποιείται και από το γεγονός  ότι  κάλεσαν  ως ειδικούς  εμπειρογνώμονες, ιατροδικαστές προκειμένου να αποφανθούν για τα τραύματα του  προπονητή!

Αιωνία του η μνήμη, να ζούμε να το θυμόμαστε.

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Κώστα Χρονόπουλου στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου