Έσχατος εξευτελισμός

Ο Κώστας Δημ. Χρονόπουλος προβλέπει ότι επερχόμενες εκλογές επισπεύδονται, καθώς μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, την αποτυχία της κυβέρνησης στην οικονομία, προκύπτει και η θλιβερή εξέλιξη της υπόθεσης Novartis, όπου η εμπλοκή δικαστικών λειτουργών είναι έσχατος εξευτελισμός. new deal

Μοίρασε το

Ο Κώστας Δημ. Χρονόπουλος προβλέπει ότι επερχόμενες εκλογές επισπεύδονται, καθώς μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, την αποτυχία της κυβέρνησης στην οικονομία, προκύπτει και η θλιβερή εξέλιξη της υπόθεσης Novartis, όπου η εμπλοκή δικαστικών λειτουργών είναι έσχατος εξευτελισμός.


Μπαίνουμε στο 2019 με την ίδια δυστυχώς “ενδυμασία” / προδιαγραφές / νοοτροπία.

Ακολουθούμε την πεπατημένη, την παραδοσιακή τακτική της καρκινοβασίας. Επιμένουμε βλακωδώς να βαδίζουμε …ανάποδα. Να ατενίζουμε το μέλλον κοιτώντας – και διαρκώς αναφερόμενοι – στο παρελθόν(;). Αυτή είναι η πραγματικότητα είτε αρέσει είτε όχι.

Το  πολιτικό Δημοκρατικό μας Πολίτευμα παρήκμασε και συνεπώς αδυνατεί να δώσει λύση. Αντίθετα, η χαμηλή – έως και αρνητική – ποιότητα, η έλλειψη Παιδείας, η διαφθοροδιαπλοκή και η ψευδολογία, κατευθύνουν τη συμπεριφορά των εξουσιαστών μας. Οι ευθύνες – αναλογικά βέβαια – ανήκουν σε όλους τους συνυπεύθυνους: “πολιτικούς” και “πολίτες”.

Οι εκλεγμένοι ταγοί μας προέρχονται από εμάς και είναι ωσάν και εμάς – κατ’ εικόνα και ομοίωση. Τώρα φαίνεται πως οι επερχόμενες εκλογές (αυτο) επισπεύδονται. Μάλλον θα γίνουν συντομότερα από ότι νομίζουμε ή είναι – συνταγματικά, (προ)καθορισμένο. (Παρενθετικά θα ήθελα να επισημάνω και κάποιες αντιφάσεις συνταγματικών προδιαγραφών, όπως πχ: Δεν αντιλαμβάνομαι – το έχω καυτηριάσει επανειλημμένα – την απαίτηση των (εκάστοτε) αντιπολιτευόμενων να ζητούν εκλογές την …επομένη εκείνων που μόλις έγιναν (!…).

Αλλά και θεωρώ φαιδρό και άδικο την προνομία του (εκάστοτε) Πρωθυπουργού να αποφασίζει την πρόωρη διεξαγωγή τους – πλην βέβαια ιδιαζουσών εθνικών ζητημάτων και όχι κομματικών σκοπιμοτήτων. Καλό θα είναι οι Συνταγματολογούντες, οι Συνταγματολόγοι, το Κομματικό μας Σύστημα- πρώην Πολιτικό – να τα λάβουν αυτά υπ’ όψιν τους στη θρυλούμενη Συνταγματική Αναθεώρηση. Βρισκόμαστε έρμαια καταγέλαστου, αδίστακτου Κομματισμού. Ουδείς γνωρίζει (ούτε καν οι ίδιοι) τι θα αποφασίσουν δημοκρατικά και με σεβασμό στους θεσμούς και λατρεία της υποκρισίας, της κοροϊδίας, της παραπλάνησης).

Έσχατος εξευτελισμός

Εκείνο όμως που απογοητεύει, επειδή εγκυμονεί εθνικούς κινδύνους, είναι η μεθοδολογία που επέλεξαν οι μονομάχοι: οι μεν Κυβερνώντες επιμένουν να αναδείξουν ως κύριο / βασικό μειονέκτημα των Αντιπολιτευόμενων, την κατασπατάληση, την διαφθοροδιαπλοκή, την κλοπή στο παρελθόν. Να τους κολλήσουν τη ρετσινιά  του κλέφτη! Οι της Αντιπολίτευσης επιμένουν στον χαρακτηρισμό των Κυβερνώντων: Ψεύτες!

Χωρίς βέβαια να αποκλείονται και οι κάτοχοι αμφοτέρων των τιμητικών αυτών τίτλων -ιδιοτήτων. Άραγε το “πολιτικό” εκκρεμές κινείται όπως λένε ανάμεσα σε εντιμότατους απατεώνες; Διαφαίνεται ένα εκλογικό προβάδισμα της Αντιπολίτευσης. Όχι μόνον Δημοσκοπικά. Η υπόθεση Νοναrtis γυρίζει μπούμερανγκ. Η Κυβέρνηση – πέραν της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών, των οικονομικών προβλημάτων, των θεμάτων Δημόσιας Τάξης, Παιδείας και Υγείας – ενδέχεται να εμπλακεί σε σοβαρό σκάνδαλο σκευωρίας.

Αν έχουμε μια τέτοια θλιβερή εξέλιξη σκευωρίας- με πρωταγωνιστές τα κόμματα και εμπλοκή λειτουργών της Δικαιοσύνης – θα πρόκειται για έσχατο εξευτελισμό!

Υ.Γ. Η επιχείρηση άσκησης πολιτικής με διαγωνισμούς / ανταγωνισμούς σκανδαλολογίας πάσχει βαρύτατα. Είναι χαμηλού, αηδούς επιπέδου. Προδίδει αδυναμία άσκησης πολιτικής. Και οδηγεί σε αναίτιους εθνοβόρους διχασμούς. Θλίψη!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου