ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ…

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

– Είμαι Έλληνας και grafo greeklish gia na me katalabainoun kai na me diavazoun pio eukola oi filoi mou.

– Είμαι Έλληνας και δεν δίνω δεκάρα τσακιστή για τα ιδανικά και το ήθος που διαμορφώθηκαν μέσα στον πολιτισμό της πατρίδας μου. Περηφανεύομαι για τους προγόνους μου, αλλά ποιος ασχολείται τώρα με δαύτους;

– Είμαι Έλληνας και δεν με ενδιαφέρει να μάθω την ιστορία του έθνους μου, ώστε να διδαχθώ από τα καλά και από τα λάθη.

– Είμαι Έλληνας και η ελληνική γλώσσα σιγά σιγά αρχίζει και μου φαίνεται ξένη και ακαταλαβίστικη. Διαβάζω Παπαδιαμάντη και νομίζω ότι διαβάζω Όμηρο.

– Είμαι Έλληνας και περηφανεύομαι για τα φώτα που δώσαμε (όλοι εμείς…) σε όλο τον κόσμο, χωρίς να έχω ιδέα τι ακριβώς φωτισμός είναι αυτός.

– Είμαι Έλληνας και η ελληνική παιδεία δεν είναι του στυλ μου. Από το σχολείο θυμάμαι να βαριέμαι τα αρχαία, τη γλώσσα και την ιστορία. Τι χρειάζονται σε έναν αραχτό και βολεμένο, πιστό κουταβάκι του συστήματος;

– Είμαι Έλληνας και συγκινούμαι όταν βλέπω τη σημαία μου στα γήπεδα, αλλά δεν μου λένε κάτι οι εθνικές επέτειοι, πέρα από ευκαιρία για αραλίκι, εκδρομούλες και φραπεδιά.

– Είμαι Έλληνας και νιώθω εθνική υπερηφάνεια μόνο όταν νικάμε στο ποδόσφαιρο, μετά από οκτώ κομμάτια πίτσα και ένα λίτρο Coca Cola που καταβρόχθισα αραχτός στον καναπέ μου.

– Είμαι Έλληνας και ανώτερος. Βρίζω τους παρακατιανούς ξένους (Αλβανούς, μαύρους, Πακιστανούς), αλλά ξερογλείφομαι για γνωριμία με Άγγλους, Γερμανούς, Γάλλους και Αμερικανούς, που μόνο καλό έχουν κάνει στην πατρίδα μου.

– Είμαι Έλληνας και βρίζω τα λαμόγια τους πολιτικούς που ψήφισα με απώτερο σκοπό το βόλεμά μου. Και στις επόμενες εκλογές θα φροντίσω το τομάρι μου, αλλά λίγο περισσότερο στα μουλωχτά.

– Είμαι Έλληνας και βρίζω όσους έχουν φράγκα, ανέσεις και δόξες, ενώ καίγομαι από ζήλια και θα έδινα τα πάντα να ήμουν στη θέση τους.

– Είμαι Έλληνας και κάτι μου λέει η λέξη «φιλότιμο», αλλά δεν θυμάμαι τι ακριβώς.

– Είμαι Έλληνας και θεωρώ κορόιδο όποιον εργάζεται τίμια και ευσυνείδητα.

– Είμαι Έλληνας και ευτυχώς που δεν είναι όλοι σαν κι εμένα και κρατιέται ακόμη αυτός ο τόπος και αυτό το έθνος….

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου