ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ

Δυσχεραίνουν την επίλυση του "Σκοπιανού" όχι μόνον οι εμμονές και ο παραλογισμός των Σκοπιανών, αλλά και η δυσπερίγραπτη συμπεριφορά των δικών μας εξουσιαστών. Λόγω αυτών ο εθνικός κίνδυνος που βρίσκεται μπροστά μας είναι μεγάλος. new deal Κώστας Χρονόπουλος εκκλησία

Μοίρασε το

Δυσχεραίνουν την επίλυση του “Σκοπιανού” όχι μόνον οι εμμονές και ο παραλογισμός των Σκοπιανών, αλλά και η δυσπερίγραπτη συμπεριφορά των δικών μας εξουσιαστών. Λόγω αυτών ο εθνικός κίνδυνος που βρίσκεται μπροστά μας είναι μεγάλος. Οι εξουσιαστές μας επιλέγουν να:

  1. Υποδαυλίζουν τις εσωτερικές , ενδοκομματικές έριδες αλλήλων, ευελπιστώντας ότι θα τους διασπάσουν (;)
  2. Αλληλοκατηγορούνται για “εθνική μειοδοσία” και “προδοσία”.
  3. Αποφεύγουν να πράξουν τα αυτονόητα, δηλαδή να συνεργαστούν, να συνεννοηθούν ώστε από κοινού να επιλύσουν το πρόβλημα.
  4. Εξοργίζονται και επιτίθενται με σφοδρότητα και βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον όλων εκείνων που διατυπώνουν διαφορετική πρόταση.

Η ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΊΑ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρωτόγνωρη επίθεση στην Ιεραρχία, την οποία κατηγόρησαν οι κυβερνώντες ως… χουντική, αφού συμπλέει /ταυτίζεται με την Χ.Α, ως προς τη μη χρήση του όρου “Μακεδονία” στην ονοματοδοσία.

Φυσικό ήταν να προκληθεί σάλος. Ο ίδιος ο κος Πρωθυπουργός προσπάθησε να επανορθώσει… “προσβλέποντας σε συνεργασία” (!).

(Εξυπακούεται πως αν έβλεπε και προέβλεπε που θα οδηγούσε η προηγηθείσα επίθεση στην Εκκλησία, δεν θα υπήρχε λόγος να προσβλέψει σε αγαστή συνεργασία κατόπιν ονειδισμού !…

Φαίνεται πως η Εκκλησία δεν (θα πρέπει να ) έχει λόγο σε μεγάλα εθνικής σημασίας ζητήματα. Κάτι για το οποίο διατυπώνουν “υπεύθυνη και έγκυρη” γνώμη ο κάθε διασκεδαστής ή παλιάτσος στη χώρα μας.

Κατηγορήθηκαν οι Ιεράρχες για… πολιτική παρέμβαση. (Σ.Σ Όταν συμφωνούσαν με την Συγκυβέρνηση σε άλλα ζητήματα, τους επαινούσαν , προδήλως αναγνωρίζοντας ως επιτρεπόμενη (ή και επιβεβλημένη;) την… “πολιτική ευνοϊκή της παρέμβαση”. Ενώ τώρα… συμπορεύονται με τη Χ.Α. Θου Κύριε… Αλήθεια εγώ – και μερικά εκατομμύρια Ελλήνων, που δεν θέλουμε, πουθενά την χρήση του “Μακεδονία” σημαίνει πως είμαστε οπαδοί της Χ.Α; Αν είναι έτσι, τότε γιατί δεν έγινε Κυβέρνηση , με τόσους οπαδούς;

Είναι διαχρονικός, ύπουλος, αντιαισθητικός ο αηδιαστικός τρόπος των πολιτικάντηδων οι οποίοι αντιμετωπίζουν όσους και ό, τι δεν τους είναι αρεστό ή το φοβούνται. Προηγείται η στοχοποίηση μέσω ΤΑΜΠΕΛΟΚΟΛΛΗΣΗΣ -ρετσινιάς. Αφού λοιπόν κολλήσουν την μομφή /ταμπέλα, αναγορεύσουν σε μορμολύκειο /μπαμπούλα , μισητό ή αποτρόπαιο κάποιο άτομο, ιδεολογία, τάξη, θεσμό, κ.ο.κ , νομίζουν (οι καθυστερημένοι νοήμονες) ότι αρκεί να αποκαλέσουν κάποιον ως … τάδε, τον τελειώνουν (!).

Υποθέτω πως αν … τρομοκρατηθεί (λέτε;) η Εκκλησία και συμφωνήσει μαζί τους, τι θα πρέπει να σκεφθεί κανείς:

  • Πως έγιναν … Άθεοι οι Ένθεοι Ιεράρχες (δεδομένου ότι θα συμφωνούν και θα συμπορεύονται με Άθεους – κατά δήλωση μερικών – βουλευτές της Κυβέρνησης);
  • Ή πως πρέπει να γίνει – ιερή; – επανάσταση, κομμουνιστικών προδιαγραφών και απαγορεύσεων ώστε να μην εκκλησιάζονται οι πιστοί, αφού οι ιερουργούντες ιερείς συνοδοιπορούν με άθεους εξουσιαστές; .

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΔΥΣΧΑΙΡΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ

  1. Παραθεωρούν το ότι η συγκυρία είναι ευνοϊκή για εμάς.
  2. Ασχολούνται σήμερα με την αχρείαστη παρελθοντολογία (1992,2008…)
  3. Αντιμετωπίζουν με ελαφρότητα το όνομα, τον αλυτρωτισμό, την “Μακεδονική Εθνότητα” των γειτόνων.

Θεωρώ πως οι γείτονες θα δείξουν κατανόηση, καλή θέληση μόνον σε επουσιώδη, όπως: η μετονομασία του Αεροδρομίου, η αφαίρεση κάποιων αγαλμάτων κλπ.

Όμως δεν θα υποχωρήσουν σε ζητήματα όπως: “Μακεδονική Μειονότητα”, “Μακεδονική Γλώσσα”, “Μακεδονικό Έθνος – Εθνότητα” ή αλλαγή του συνταγματικού τους ονόματος. Μέγιστο κίνδυνο αποτελεί ο αλυτρωτισμός, ο οποίος θα επιτευχθεί με την χρήση του όρου “Μακεδονία” ως οχήματος.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν συμφωνώ.

ΕΘΝΙΚΌΣ ΚΊΝΔΥΝΟΣ Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Θλίβομαι για το κατάντημα των “πολιτικών” εκείνων, οι οποίοι δράττονται της ευκαιρίας ενός εθνικού θέματος προκειμένου να πλήξουν /εξοντώσουν τους κομματικούς τους αντιπάλους, αδιαφορώντας για τις διχαστικές, εθνοκτόνες συνέπειες.

Ανησυχώ βαθύτατα για τον ανακύπτοντα διαχωρισμό των Ελλήνων βάσει τόπου /περιοχής διαμονής τους: Βόρειοι και Νοτιότεροι με… “διαφορετικές ευαισθησίες, έννομα συμφέροντα, συγγένειες ιστορικές – ή μήπως, απλώς, ΗΛΙΘΙΟΛΟΥΣΤΕΣ – αντιλήψεις καθυστερημένων καιροσκόπων που θέλουν, να μας κατατάξουν σε περισσότερο ή λιγότερο ενδιαφερόμενους ή ελληνοπρεπείς;

Το ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΑΣΤΙΚΟ (=προξενεί κλαυσίγελω) είναι η προσπάθεια κάποιων ανεγκέφαλων να δημιουργήσουν κόμματα στη Μακεδονία … περισσότερο πατριωτικά (Ας πούμε: Κάτι σαν δική μας λίγκα του βορρά με αποσχιστικές τάσεις)!.

Τελικά θα ήταν τραγική ειρωνεία για τον ελληνισμό ο Μ. Αλέξανδρος (ο οποίος τότε είχε ενώσει τους Έλληνες) να ενώσει τους Σκοπιανούς, διχάζοντας τους Έλληνες και να οδηγηθούμε σε διαμελισμό της Πατρίδας μας. Αυτός είναι ο πραγματικά εθνοκτόνος κίνδυνος!

ΥΓ Η θέαση των εθνικών θεμάτων δεν νοείται χωρίς ελληνοπρέπεια και ελληνοκεντρισμό.

Η εθνωφελής έκβαση τους όμως προϋποθέτει ομοψυχία, ομοφροσύνη και απάρνηση του άκρατου εθνοβόρου κομματισμού και ιδεοληψίας.

Διαβάστε το προηγουμένο άρθρο του Κώστα Χρονόπουλου στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου