ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΕΙΑ ΣΟΥ

Μοίρασε το

Όπως έλεγε και εκείνο το τραγουδάκι του Νιόνιου (Σαββόπουλου) «ας κρατήσουν οι χοροί…», αυτό γίνεται τούτες τις ώρες. Μια χώρα ολόκληρη, νοιώθει την χαρά και την λύτρωση, μέσα από μια ποδοσφαιρική νίκη. Η Εθνική Ελλάδας νίκησε με 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού και προκρίθηκε στους 16 του Μουντιάλ.

Η νίκη είναι ιστορική , όχι γιατί για πρώτη φορά η Ελλάδα πετυχαίνει νίκη σε Μουντιάλ και περνά πάλι για πρώτη φορά στους 16 , αλλά γιατέ έκανε ένα λαό , έστω και για λίγες ώρες , έστω και εφήμερα να πάρει μια μικρή ανάσα και να χαμογελάσει.

ellada1

Είναι νίκη ιστορική , γιατί έκανε μια ολόκληρη χώρα , έστω για λίγο να δραπετεύσει από την καταστροφή που την οδηγούν οι σκληρές και βαθιά ταξικές πολιτικές που εφαρμόζονται με πρόσχημα το Μνημόνιο . Μια χώρα που βλέπει να ευτελίζεται κατακαλόκαιρο το Κοινοβούλιο με μια σειρά από απαράδεκτα νομοσχέδια που με την διαδικασία του κατεπείγοντος , αποδιαλύουν την χώρα .

Είναι όμως ώρες χαράς και αξίζει να τις χαρούμε . Αξίζει να βγούμε στο δρόμο , στις γειτονιές και τις πλατείες και να πανηγυρίσουμε .

Ευχαριστούμε Εθνική Ελλάδας …Ας κρατήσουν οι χοροί …

Χρειάστηκε τρεις φορές τα δοκάρια να σώσουν την Ακτή Ελεφαντοστούν …χρειάστηκε να μας ισοφαρίσουν …για να πάρουμε την νίκη στο παρά ένα και ενώ με είχαμε και το βλέμμα στραμμένο στο άλλο ματς στο Κολομβία Ιαπωνία , όπου η Κολομβία νίκησε και έκοψε τις ελπίδες των Ιαπώνων για πρόκριση .

Με ένα γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα η ελληνική ομάδα συνεχίζει στους 16 του παγκοσμίου κυπέλλου με ένα  πέναλτι αυτό που κέρδισε ο Σαμαράς και ευστόχησε λίγο αργότερα. Όμως η Ελλάδα ήταν καλύτερη από την Ακτή Ελεφαντοστού.

ellada6

Η Ελλάδα σε γενικές γραμμές πραγματοποίησε καλή εμφάνιση. Και έχει κάθε λόγο να τα βάζει με την τύχη της. Έκανε δύο αναγκαστικές αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο (Κονέ και Καρνέζης), ενώ είδε τη μπάλα να βρίσκει δοκάρι τρεις φορές-ειδικά οι δύο πρώτες ήταν αποτέλεσμα σπουδαίων ευκαιριών για γκολ. Και με εξαίρεση ορισμένα διαστήματα, η ελληνική ομάδα ήταν καλύτερη των Αφρικανών που δεν έκαναν τις μεγάλες φάσεις. Η Ελλάδα άνοιξε το σκορ με τον Σάμαρη στο ’42, ισοφαρίστηκε στο ’73, αλλά πέτυχε το γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

ellada5

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): 1. Ορέστης Καρνέζης (24΄ 12. Παναγιώτης Γλύκος), 15. Βασίλης Τοροσίδης, 19. Σωκράτης Παπασταθόπουλος, 4. Κώστας Μανωλάς, 20. Χοσέ Χολέμπας, 10. Γιώργος Καραγκούνης (78΄ 17. Φάνης Γκέκας), 2. Γιάννης Μανιάτης, 16. Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, 8. Παναγιώτης Κονέ (12΄ 22. Ανδρέας Σάμαρης), 14. Δημήτρης Σαλπιγγίδης, 7. Γιώργος Σαμαράς.

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ (Σαμπρί Λαμουσί): 1. Μπουμπακάρ Μπαρί, 17. Σέρζ Οριέ, 4. Κόλο Τουρέ, 22. Σουλεϊμάν Μπάμπα, 3. Αρθουρ Μποκά, 9. Σεκ Ισμαελ Τιοτέ (60΄ 12. Βίλφριντ Μπονί), 20. Τζόφρι Ντιέ, 19. Γιάγια Τουρέ, 8. Σάλομον Καλού, 10. Ζερβίνιο (83΄ 21. Τζιοβάνι Σιό), 11. Ντιντιέ Ντρογκμπά (78΄ 14. Ισμαέλ Ντιομαντέ).

MVP ο Σαμαράς

Ο Γιώργος Σαμαράς, που έκανε την ασίστ από την οποία προήλθε το πρώτο γκολ της εθνικής και στο 93΄ ήταν αυτός που με το πέναλτι έστειλε την Ελλάδα στους «16» του Μουντιάλ, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου