ΔΗΓΜΑΤΑ

Μοίρασε το

Α. Γαϊδουρινές Προσαγωγές και Συλλήψεις

Προ ημερών προσήχθη όνος / γάιδαρος – που συμμετείχε σε διαδήλωση – για εξακρίβωση στοιχείων, εξαιτίας ενδεχόμενα ….γαϊδουρινής συμπεριφοράς.

Η Αστυνομία έκρινε ότι υπήρχε κίνδυνος : κοπρίσματος, ογκανισμών και λακτισμάτων.

Εξάλλου οι πλατείες και οι δρόμοι των πόλεων προσφέρονται για ανάλογες “εκδηλώσεις ανακούφισης” αρκεί να τις κάνουν μπαχαλάκηδες και κουκουλοφόροι.

Αυτοί – παραδοσιακά, εθιμικώ δικαίω, κρατική ανεπάρκεια και δημοκρατική ελευθεριότητα – ούτε προσάγονται, ούτε συλλαμβάνονται και ουδέποτε τιμωρούνται.

Θα πρότεινα λοιπόν – για λόγους ισοτιμίας, ισονομίας – στους κατόχους των συμπαθών τετράποδων να τους φορέσουν κουκούλα ώστε να τύχουν … (ανάλογης) απαλλαγής / ασυλίας από μέρους των αρχών.

Όσο για τις γνωστές παρωπίδες – λόγω κομματικοποίησης των πάντων – να φέρουν κομματικό λογότυπο ώστε να διευκολύνεται ο διαχωρισμός τους.

Είναι αναγκαίο οι ΚΟΜΜΑΤΟΠΑΡΩΠΙΔΕΣ να επεκταθούν σε όλα τα ζωντανά όντα – τετράποδα και δίποδα – αφού αποτελούν, εδώ και πολλές δεκαετίες, το ιερό μας φετίχ.

ΥΓ Αδιευκρίνιστο παραμένει το πότε τα ζωντανά θα αρχίσουν να κλωτσάνε με μανία, και προς πάσα κατεύθυνση.

Β. Ευεξήγητα Τεχνάσματα:

Πολλοί απορούν και δεν μπορούν να εξηγήσουν την ….. συμπαράσταση και συμπαράταξη, των (Συν) κυβερνώντων στις πρόσφατες κινητοποιήσεις. Δήλωσαν ότι στηρίζουν τους διαδηλωτές (!). ΜΜΕ, Αντιπολίτευση , ειδικοί, μίλησαν για παράνοια δεδομένου ότι δεν έχει λογική να συμπαρίστασαι σε αυτούς που είναι εναντίον σου!. Θεωρώ ότι οι παραπάνω απόψεις / εκτιμήσεις είναι λαθεμένες και θα έλεγα επιδερμικής προσέγγισης.

Όχι, δεν τρελάθηκαν ομαδικά οι Συγκυβερνώντες, δεν έπαθαν παράκρουση και ούτε διακατέχονται από αχαλιναγώγητο μαζοχισμό.

Απλώς πρόκειται για (ευεξήγητα, οφθαλμοφανή) τεχνάσματα, ΚΟΜΜΑΤΟΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ με έντονο άρτυμα λαϊκισμού.

Οι κρατούντες ισχυρίζονται ότι: εμείς κατανοούμε, συμπάσχουμε, συμμετέχουμε, ενθαρρύνουμε. Αλλά, να, οι κακοί δανειστές απαιτούν τα σκληρά μέτρα. Άρα δεν φταίμε εμείς, αλλά άλλοι. Εκείνοι!…..

Θα μου παρατηρήσετε: Είναι δυνατόν να σε εντυπωσιάζει κάτι που αποτελεί συνήθη πρακτική (= η κοροϊδία); Όχι βέβαια.

Αυτό όμως που δεν κατανοώ είναι η βεβαιότητα του πολιτικού μας κόσμου ο οποίος εξακολουθεί να μας θεωρεί καθυστερημένους και αμνήμονες.

Θα φρεσκάρω λοιπόν τη μνήμη τους θυμίζοντας το Δημοψήφισμα του 62%.

Τότε η Κυβέρνηση όχι μόνον ήταν με τον λαό αλλά και το προκάλεσε ώστε να εναντιωθούμε όλοι στους ξένους.

Καλόπιστα θα υιοθετήσω ότι όντως οι Κυβερνώντες εννοούσαν όσα έλεγαν, και ότι, πράγματι, χάρηκαν για το 62%.

Έκτακτα! Όμως πως δικαιολογείται (Σ.Σ γνωρίζω τις δικαιολογίες/αιτιάσεις) με το 62% στην τσέπη- ως ισχυρότατο όπλο – να (συν) υπογράφουν Γ, απεχθέστερο Μνημόνιο;

ΥΓ Ας αντιληφθούν επιτέλους οι πολιτικοί μας (όλων δε των παρατάξεων) ότι ο πρότερος, ασυνεπής και ανειλικρινής βίος τους, δεν τους επιτρέπει παρόμοιες συμπεριφορές. Τα κροκοδείλια κομματικά δάκρυα δεν πείθουν. Προκαλούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου