ΔΗΓΜΑΤΑ

Μοίρασε το

Α) Φ ό ρ ο ς Τ ι μ ή ς (Φ.Τ)

Είναι κάτι που ο καθένας το αντιλαμβάνεται κατά το δοκούν και το αποδίδει εκεί που νομίζει.

Υπάρχουν -όπως πρόσφατα μας επέτρεψαν να πληροφορηθούμε δηλώσεις Υπουργού – και ανάμικτες, αμφιλεγόμενες, ημιαποδιδόμενες ή υπό προϋποθέσεις παραχωρούμενες “τιμές”.

Κάτω από την πίεση Κομμάτων της Αντιπολίτευσης ο κος Υπουργός έστερξε να αποδώσει (“Φ.Τ”) στα θύματα της Μαρφίν.

Υπό μία όμως προϋπόθεση/σύσταση του, συμπληρωματική: “Να αποδωθούν τιμές και στους 100.000 αγωνιστές της εποχής που αγωνίστηκαν εναντίον της μνημονιακής λαίλαπας “! …. Αγνοεί άραγε ότι:

– Οι 100.000 δεν (έτυχε;) να πεθάνουν. Συνήθως στις επετείους /μνημόσυνα δεν τιμούμε τους ζωντανούς αλλά τους πεθαμένους /θύματα.

– Μερικά άτομα – ανάμεσα στις 100.000- έκαψαν ζωντανούς εργαζόμενους. Θα τιμηθούν (ως συμμετέχοντες και συνυπολογιζόμενοι) και αυτοί; Δεν διευκρινίστηκε αρκούντως.

– Μήπως θα ήταν σωστότερο να τους τιμήσετε – αφού διακαώς το επιθυμείτε βάζοντας θύτες και θύματα στην ίδια μοίρα – χωριστά, κάποια άλλη ημέρα, ώστε να μη βεβηλώνετε κατά ανοίκειο τρόπο τη μνήμη των θυμάτων;

-Ελπίζω να συμφωνήσετε πως λίγος σεβασμός δεν βλάπτει. Ούτε Υπουργούς, ούτε Κυβερνήσεις.

Β) (Αυτ)απάτες

Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Συνηθέστατα τους λόγους, τα συνθήματα, τα τσιτάτα, τις ατάκες των Πρωθυπουργών τις γράφουν διάφοροι λογογράφοι – γνώστες ή μη των εννοιών της σημασίας των λέξεων.

Πρόσφατα ακούστηκε κάτι που ανησύχησε, ιδίως τους επαΐοντες.

Ο κος Πρωθυπουργός, θέλοντας να καλύψει καταστάσεις, να δικαιολογήσει ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, να στρογγυλέψει αρνητικές εντυπώσεις για ψέματα που ελέχθησαν προεκλογικά ή μετεκλογικά δήλωσε “… είχαμε α υ τ α π ά τ ε ς”.

Ατυχέστατη επιλογή λέξης! Όχι μόνον επειδή δεν (συν) καλύπτονται ή δικαιολογούνται τα παραπάνω λόγω …. αυταπατών, αλλά και γιατί ανησύχησε το πανελλήνιο για τυχόν ύπαρξη λειτουργικής διαταραχής της αισθήσεως, προκαλούμενη είτε λόγω τοξικότητας (= εξουσιαστικής προέλευσης) ή άλλων αιτίων.

Σε κάθε περίπτωση οι αυταπάτες /ψευδαισθήσεις δεν είναι κάτι το …..φυσιολογικό και μπορεί να γίνουν και επικίνδυνες για ορισμένα επαγγέλματα όπως πιλότοι, πολιτικοί κ.α

ΥΓ Οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί: Τόσο ο ίδιος ο κος Πρωθυπουργός, στην επιλογή συνεργατών του, όσο και οι ίδιοι οι συντάκτες των λόγων του. Γιατί καραδοκούν οι πολιτικοί του αντίπαλοι να του προσάψουν διάφορα κουσούρια. Προτιμότερο το (πολιτικό) ψέμα, όταν μάλιστα -λόγω μιθριδατισμού – δεν ενοχλεί πλέον.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου