ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ

Ας θυμηθούμε τις βάσεις που έφευγαν, ενώ είχαν ήδη υπογραφεί. Και τόσα άλλα ακόμα που έκανε η αριστερά κυβέρνηση, τα οποία αν τα επιχειρούσε "Δεξιά" Κυβέρνηση δεν θα έμενε πεζοδρόμιο και κράσπεδο στη θέση του. Με το ΣΥΡΙΖΑ οι δεξιόστροφοι αριστεροί ξανάρθαν new deal Κώστας Χρονόπουλος

Μοίρασε το

Προσωπικά χαιρετίζω την απόφαση της συμμετοχής του 51% για κήρυξη απεργίας.

Σημειώνω δε πως αν είχε ληφθεί πριν από χρόνια , οι πολίτες θα είχαν αποφύγει άσκοπες, αχρείαστες ταλαιπωρίες. Δεν θα κατέβαιναν διακόπτες και δεν θα αχρηστεύονταν τα ναυπηγεία μας (προς όφελος χωρών Άπω Ανατολής).

Ας είναι. Κάλλιο αργά, παρά όπως πριν.

Είναι παράλογο κάποιες περίεργες (sic) μειοψηφίες ατόμων /εργατοπατέρων συνδικαλιστών, να αποφασίζουν αντιδημοκρατικά για τη στάση του συνόλου των εργαζομένων, αλλά και τον βασανισμό των πολιτών. Το μαρτύριο των συχνών – πυκνών τρίωρων, τετράωρων κ. ο. κ στάσεων εργασίας (οι οποίες συνηθέστατα οφείλονται στο γεγονός ότι 5 -6 άτομα κάπου… συνεδριάζουν) πρέπει να τελειώνει. Ο κόσμος έχει αγανακτήσει με όλους αυτούς τους ανάλγητους κυρίους οι οποίοι νομίζουν ότι είναι κάτι και πρέπει με οιονδήποτε τρόπο να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Παρενθετικά σημειώνω ότι δεν με αγγίζουν οι αντικυβερνητικές /αντιπολιτευτικές αιτιάσεις – εξηγήσεις περί εξαναγκασμού του Κου Πρωθυπουργού κάτω από την πίεση των Βρυξελλών και των δανειστών.

Ακόμη και σε περίπτωση που αυτό ισχύει, το μέτρο είναι σωστό και χρήσιμο.

Επίσης δεν με ενδιαφέρει αν στο εσωτερικό της Συμπολίτευσης διατυπώνονται αντιρρήσεις /εναντιώσεις/ ενστάσεις ή και διαφοροποιήσεις. (Πρέπει να) μετρά το θετικό αποτέλεσμα.

ΔΕΞΙΌΣΤΡΟΦΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΊ

Επειδή όμως ψυχανεμίζομαι ότι δυσαρεστούνται ή δεν ικανοποιούνται πολλοί από τους έντονα κομματικοποιημένους αναγνώστες μου. Οι οποίοι είτε ανήκουν στην Αριστερά είτε στην Δεξιά. (Σ.Σ μεταξύ μας, απορώ γιατί εξακολουθούν να με διαβάζουν παρά το ότι είμαι ΚΟΜΜΑΤΟΑΠΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΣ). Θα προχωρήσω σε μια σύντομη ανάλυση:

Πολλοί κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ (που θεωρείται… “Αριστερά”, “Αριστερόστροφο” ή “Αριστεροπροερχόμενο” Κόμμα) ότι είναι ασυνεπές με τις αριστερές, ευαίσθητες, ηθικές, φιλεργατικές, φιλολαϊκές, δημοκρατικές -κατά δήλωσή του βέβαια – προδιαγραφές του.

Όπως επίσης και για την προεκλογική ασυνέπεια. Κάτι όμως σύνηθες που είναι σύνηθες στο κομματικό Βασίλειο της – Δημοκρατικής – Δανιμαρκείας, από ανέκαθεν.

(Ας θυμηθούμε τις βάσεις που έφευγαν, ενώ είχαν ήδη υπογραφεί. Και τόσα άλλα ακόμα που έκανε η αριστερά κυβέρνηση, τα οποία αν τα επιχειρούσε “Δεξιά” Κυβέρνηση δεν θα έμενε πεζοδρόμιο και κράσπεδο στη θέση του).

Ας πάρουν απόφαση οι πολυπληθείς ενδιαφερόμενοι κομματικοποιημένοι συνέλληνες ότι:

Στον δυσπερίγραπτο τούτο τόπο (Σ.Σ Παρά το ότι ο ίδιος, ως γεωγραφικός χώρος, δεν ευθύνεται) μεγάλες ανατρεπτικές, ριζοσπαστικές, “δεξιές”, καπιταλιστικές, αστικές, φιλελεύθερες, καθώς και ό,τι άλλο αυταρχικό, έτσι θελικό, ανελεύθερο και ανάλγητο μέτρο, μόνον η “Αριστερά” – ως επίσημο ονομάτισμα, παρωνύμιο ή ευφημισμός; -μπορεί να επιφέρει ανεμπόδιστα.

(Σ.Σ καταβάλλοντας όμως το βαρύ τίμημα της ανακολουθίας, αναξιοπιστίας και της απώλειας του “ηθικού πλεονεκτήματος” και του φιλολαϊκού προσωπείου).

ΥΓ Αγνοώ ποιούς δυσαρέστησα περισσότερο. Τους “Δεξιούς” (γιατί και αυτοί παίρνουν επάξια τα εισαγωγικά” ) ή τους “Αριστερούς”;

Θα χαρώ αν πίκρανα αμφοτέρους, μήπως και συνέλθουν, για να δει άσπρη μέρα τούτος ο ταλανισμένος – από τον Κομματισμό – Τόπος.

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Κώστα Χρονόπουλου στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου