ΑΤΑΞΙΕΣ

Μοίρασε το

Ορισμένοι εξουσιαστές μας επιμένουν, από ιδεοληψία ή – και – κομματικό Πατριωτισμό, να είμαστε μια κοινωνία με … ταξικούς διαχωρισμούς / διαφορές (!)

Πάντοτε, αλλά κατ’ εξοχήν τούτη την ζοφερή περίοδο ανέχειας και εξαθλίωσης που περνάμε, το να προσθέσουμε έναν ακόμη διχασμό / διαχωρισμό μας σε κοινωνικές τάξεις αλληλομισούμενες και – αργά ή γρήγορα αναπόφευκτα – αλληλοσυγκρουόμενες θα ήταν εθνικός αυτοχειριασμός!…..

Προσωπικά με ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν πρόκειται για …. εν τη ρύμη του λόγου διατυπώσεις, οπότε θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως γραφικές, άτοπες και το ζήτημα να τελειώσει εκεί.

Υπάρχει ενσυνείδητη (βιωματική ανάγκη;) προσπάθεια ικανοποίησης ιδεολογικών / ιδεοληπτικών απωθημένων ορισμένων.

(Σημ. Βέβαια ο απώτερος στόχος επίτευξης μιας Α τ α ξ ι κ ή ς Κ ο ι ν ω ν ί α ς, μέσω ταξικών διαχωρισμών και διαπάλης, δεν θα μπορούσε να γίνει στο παρόν κείμενο). Επιπρόσθετα άπτεται το όλον ζήτημα όχι μόνον, ιστορικών δεδομένων/ ντοκουμέντων , αλλά και ψυχολογικών ειδικών συνδρομών. Προξενούν σύγχυση και σύγχιση τα όσα συμβαίνουν ή επιχειρούνται όπως:

– Το να χωρίζεις σε τάξεις μια κοινωνία την καταδικάζεις σε διάλυση.

– Το να κυβερνούν (αρκετοί) ευκατάστατοι /πλούσιοι προκειμένου να ενδιαφερθούν … για την τάξη των πενομένων είναι ιδεολογικά και ηθικά οξύμωρο.

– Οι κυβερνήσεις – μετά την εκλογή τους – είθισται να κυβερνούν / εκπροσωπούν όλον τον λαό και όχι μέρος αυτού (που τους ψήφισε) .

– Πως θα πείσει τους αναξιοπαθούντες στυγνά φορολογούμενους πολίτες η Κυβέρνηση ότι ταυτίζεται : κοινωνικά, ταξικά μαζί τους όταν νομοθετεί την …. νόμιμη ελάφρυνση / φοροαποφυγή πρακτικά, μέσω νόμιμων, ελεγχόμενων, καταξιωμένων εξωχώριων εταιριών / φορολογικών παραδείσων;

Άλλοτε θα ενδημούν και άλλοτε θα αποδημούν, σε εύκρατα φορολογικά, παραδεισένια κλίματα ΦΟΡΟΒΟΛΕΜΑΤΟΣ τα Υπουργικά – και όχι μόνον – αγγελάκια μας;

Δημιουργείται επίσημη, νέα τάξη ΟΦΣΟΡΟΥΧΩΝ (=κατόχων ή μετόχων offshore) προνομιούχων ….αγαπητικών των λιμοκτονούντων ιθαγενών των …. ΤΡΙΤΟΧΩΡΙΩΝ χωρών υπό αποικιακό ζυγό ευρισκόμενων όπως η δική μας!

– Ποιά τελικά τάξη εκπροσωπούν οι νυν κυβερνώντες; Τους “Αριστερούς”, τους “Κεντροαριστερούς” , τους “Σοσιαλοδημοκράτες”, τους “Κομμουνιστές”, τους “Ακροαριστερούς”, τους “Αντιφασίστες”, τους “Αντιμνημονιακούς” ή τους όψιμα συνειδητοποιημένους μεταλλαγμένους ….. ΑΡΙΣΤΕΡΟΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ;

Επειδή τους τελείωσαν – πρακτικά- οι διαχωρισμοί σε … “Δεξιούς και Αριστερούς”, όπως και “Μνημονιακούς” και “Αντιμνημονιακούς” λόγω φθοράς των πολυπαιγμένων “δίσκων” αντιπαλότητας, αλλά και …..κομματικών επιμιξιών (βλ.παρούσα συγκυβέρνηση Αριστεροδεξιών) τώρα ανακάλυψαν τους “ΝΑΙ” (…- Μένουμεευρωπαίους) του Δημοψηφίσματος και τους “ΟΧΙ” υιοθετούντες τους δεύτερους και εξοβελίζοντες τους …… απόκληρους πρώτους (!).

Ιδού τα συνακόλουθα παράλογα:

α. Πως – από που – θα διαχωρίσουν /γνωρίζουν ποιοί ψήφισαν ΝΑΙ ή ΄ΟΧΙ; Βάσει υπεύθυνης δήλωσής τους; Με ανιχνευτή ψεύδους; Ορό αλήθειας; Πιστοποιητικό Μνημονιακών ή Αντιμνημονιακών φρονημάτων;

β. Τι θα γίνει πχ με εμένα- και σαν εμένα – που δεν πήραμε μέρος στο Δημοψηφισματικό πανηγυράκι / καλαμπουράκι, ή άλλους που έριξαν λευκό ή άκυρο; Θα μας ελαφρύνουν στο …. 50% φορολογικά, θα μας απαλλάξουν από το φοροκυνηγητό ή θα μας εντάξουν σε “άλλη τάξη” υπόπτων παρακολουθούμενων;

γ. Θέλουν να διαχωρίσουν και να τιμωρήσουν το 39,5% του ΝΑΙ και να στηρίξουν το 61,5 % του ΟΧΙ. Αλλά ο τρόπος που επιλέγουν είναι ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΑΣΤΙΚΟΣ. Προξενεί κλαυσίγελω επειδή θριαμβολόγησαν για την επικράτηση του ΟΧΙ, πήγαν στις Βρυξέλες , άθροισαν τα ΝΑΙ στα ΌΧΙ και προχώρησαν (με το 100% ΝΑΙ πλέον) σε τρίτο Μνημόνιο!….

Δηλαδή – παρασυνείδητα ή αναγκαστικά – … έ ν ω σ α ν τους ΝΑΙ με τους ΌΧΙ σε …

Ο Χ Ι Ν Α Ι Δ Ε Σ !

Τώρα (τύψεις ή εμμονικό αθεράπευτο σύνδρομο;) θέλουν να τους ξεχωρίσουν . Πως; Γιατί; Αλλά καί ποιοί το κάνουν; Αυτοί που με το Γ Μνημόνιο που έφεραν έγιναν μνημονιακότεροι των μνημονιακών; Τι είδους διχασμός προσωπικότητας ή πρωτόγνωρος πολιτικαντισμός/εμπαιγμός είναι αυτός;

ΥΓ Οι διχαστικές προσπάθειες /επιχειρήσεις είναι καταδικαστέες. Τούτη η …. “Δημοψηφισματικής προέλευσης”, ακόμη περισσότερο, προς αποφυγή αυτογελοιοποίησης.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου