ΑΠΑΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΓΥΜΝΩΣΗ

Μοίρασε το

Τελευταία είχαμε τρείς επισκέψεις: Δύο, των Ιρανών ηγετών σε Ιταλία και Γαλλία, και μία, του Ελληνικού Πρωθυπουργικού ζεύγους στην Τεχεράνη.

Οι Ιταλοί κάλυψαν με κάτι ακαλαίσθητα “κουτιά” τα γυμνά αγάλματα για να μην ενοχληθούν / σκανδαλιστούν, οι επίσημοι προσκεκλημένοι τους.

Οι Γάλλοι δεν υπέκυψαν στην απαίτηση των φιλοξενούμενων να μην υπάρχει κρασί / αλκοόλ στο δείπνο, με αποτέλεσμα αυτό να ματαιωθεί.

Η σύζυγος του δικού μας Πρωθυπουργού εμφανίστηκε με …. τοπική ενδυμασία και μαντίλα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι διαφορές : Θρησκευτικές, πολιτισμικές, εθιμοτυπικές, κ.α δημιουργούν προβλήματα.

Ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί κανείς ή όχι με τους μεν ή τους δε, θα πρέπει να βρεθεί κοινός τόπος επικοινωνίας, αλληλοκατανόησης, αλληλοσεβασμού, ανοχής.

Οι Ιταλοί επέλεξαν να ….αυτοκυρωθούν (πολιτισμικά) προκειμένου να γίνουν αρεστοί στους επισκέπτες τους.

Οι Γάλλοι, αξιοπρεπέστερα, δεν δέχτηκαν να αλλάξουν τις συνήθειές τους.

Η σύζυγος του Πρωθυπουργού μας (δεν φόρεσε παντελόνι όπως η σύζυγος του Αμερικανού Προέδρου) …. “προσαρμόστηκε” ενδυματολογικά. (Κάπως παρήγορο το ότι διαφοροποιήθηκε …. χρωματικά!).

Ο κάθε λαός είναι αυτός που είναι. Ντύνεται όπως θέλει. Έχει γυμνά αγάλματα ή πίνακες ζωγραφικής, ή όχι . Θρησκεύεται διαφορετικά:

Αν εγώ (και μου έχει συμβεί) καθίσω στο ίδιο τραπέζι με Χριστιανούς , Μουσουλμάνους , Βουδιστές , Άθεους, χορτοφάγους και τρώω χοιρινό ή μοσχαρίσιο κρέας, πίνοντας κρασί ή μπύρα, και δίπλα μου δεν τα τρώνε ή δεν πίνουν οι άλλοι (προτιμώντας τα δικά τους) καθόλου δεν μου κόβεται η όρεξη. Ούτε εμποδίζεται η χώνευση μου επειδή ο διπλανός μου φοράει γραβάτα, τουρμπάνι, ή κελεμπία.

Εννοείται οτι αν εκείνος αξιώσει να μην πιώ αλκοόλ , ή εγώ του επιβάλλω να πιεί ή να φάει χοιρινό, τότε χάνεται ο αλληλοσεβασμός. Περιττό να θυμήσω πως στις Μουσουλμανικές χώρες, όχι μόνον δεν προσφέρεται αλκοόλ, αλλά σε περίπτωση που σε πιάσουν να πίνεις , τότε τιμωρείσαι.

Επειδή είναι αδύνατον να επιβληθεί (ειρηνικά τουλάχιστον) ο άλφα πολιτισμός, Θρησκεία, ήθη, έθιμα στον βήτα, οφείλουμε να συμφωνήσουμε στο να κρατήσει ο καθένας τα δικά του(τα οποία θα γίνονται σεβαστά, ανεκτά από τον άλλο).

Η Ευρώπη, η Δύση γενικότερα δεν επιτρέπεται να απεμπολεί / προδίδει τον ίδιο της τον εαυτό χάριν σκοπιμοτήτων /συμφέροντων.

Άλλωστε αυτή η εκούσια “απογύμνωση ” των Δυτικών , το τσιτσίδωμα τους μπρος στους Μουσουλμάνους , ενέχει και τον κίνδυνο … αποκεφαλισμού τους από Ισλαμιστές οι οποίοι δεν ανέχονται το γυμνό! …..

ΥΓ Σέβομαι απολύτως τους άλλους. Κάθε είδους θρησκευτική, εθνική, πολιτιστική ή άλλη διαφορετικότητα. Αλλά απαιτώ να κάνουν ακριβώς το ίδιο και εκείνοι ως προς εμένα. Αυτό λοιπόν συνιστώ σε όλους (δικούς μας και ξένους) ηγέτες του Δυτικού κόσμου να πράξουν.

Αν, φυσικά, δεν θέλουν να αυτοαπαξιώνονται οι ίδιοι, και να ταπεινώνουν τους λαούς τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου