ΑΟΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΗΔΩΣ

Μοίρασε το

Πάρτυ έκαναν πρόσφατα οι χαβαλετζήδες, οι υποκριτές οι ΦΑΙΔΡΟΛΑΓΝΟΙ, τα ΜΜΕκτροχιασμού, τα μεσημεριανοαπογευματινά “ΚΑΤΙΝΑΔΙΚΑ”, καθώς και όλοι οι πολυπληθείς λάτρεις του κουτσομπολιού και του αχαλιναγώγητου ξεκατινιάσματος.

Αφορμή μια διαφήμιση που ξεσήκωσε φεμινιστικές και λοιπές υπερπροστατευτικές των γυναικείων δικαιωμάτων οργανώσεις. Μια φράση λαικής αοιδού:”Χτύπα, χτύπα σαν άντρας” ξεσήκωσε τους έχοντες … έννομο συμφέρον κουτσομπολιού, τους ιδεοληπτικούς , τους ανταγωνιζόμενους, τους ανόητους, τους χαβαλέδες, τους ΑΜΜΟΚΕΦΑΛΟΥΣ στρουθοκαμηλίζοντες, προκειμένου να μην τολμήσει να (ξανα;) χτυπήσει το αρσενικό το θηλυκό (!).

Πολύς ντόρος για το τίποτα. Καμιά προτροπή για σεξουαλική ή βίαιη σεξιστική, ρατσιστική ή άλλη καταδικαστέα πράξη.

Εξάλλου διαδραματίζονται τόσα και τόσα στη ζωή, στην μικρή και τη μεγάλη οθόνη, στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στην οικογένεια , το σχολείο, στο λιμάνι, στη λαχαναγορά και – χαρακτηριστικότερα στο Κοινοβούλιο, που είναι, τουλάχιστον, αστείο να νομίζουν πως …. κινδυνεύουμε από μια διαφημιστική ατάκα. Πολύ πέραν της φαιδρότητας και της υποκρισίας κινήθηκε η … απαγόρευση του διαφημιστικού σπότ (!).

Πάσχουμε – διαχρονικά και αθεράπευτα- από άκρατη αμετροέπεια, άφατη υποκρισία, ανείπωτη τάση αυτογελοιοποίησης! (Σ.Σ Αυτό, το ανάξιο λόγου του πράγματος επιχειρώ να αναδείξω) .

Το μόνο θετικό της υπόθεσης, είναι πως από εδώ και πέρα θα μπαίνει: μπίπ και στη λέξη “Χτύπα”, όπως στο “Χ……..σου”, “Χ……σαι ψηλά και αγνάντευε”.

Εξαιρείται το “χαϊβάνι” που μας πάει γάντι γιατί είναι ιδιαίτερα εύστοχο για την περίπτωσή μας.

Επίσης – τώρα που προσπαθούμε αφελληνιστικά να καταργήσουμε τα ήθη και έθιμα μας είναι ευκαιρία να τελειώνουμε και με το “βάρβαρο πασχαλιάτικο έθιμο του τσουγκρίσματος των αβγών”. Να μην τα ξαναχτυπήσουμε. Εναλλακτικά μπορούμε να χτυπάμε /τσουγκρίζουμε τα κεφάλια μας (Σ.Σ Προσοχή μόνον ανάμεσα σε άτομα του ιδίου φύλου, γιατί διαφορετικά θα ενοχληθούν οι ευαίσθητες φεμινίστριες! Αν μάλιστα ατυχήσεις και σου λάχει να χτυπήσεις την πεθερά του μαύρο Πάσχα θα κάνεις!).

ΥΓ Εννοείται πως -εκτός από την ΤV– στο διαδίκτυο γίνεται το έλα να δεις και άκουσε να φρίξεις από βαρεμένα /βλαμμένα όντα. Αρλούμπες, βρισιές , χτυπήματα (κάτω από τη μέση) χυδαιολογία, μέχρι και κομματικές αντιπαραθέσεις – με τυφλά χτυπήματα – σκηνές και καταστάσεις αηδιαστικές . Η αοιδός, άθελά της φυσικά, παρότρυνε κάποιους ώστε να συμπεριφερθούν αηδώς.

Ας όψεται μια (άσχετη κατά τα άλλα) διαφήμιση. Μόνον έτσι (με κάτι τέτοια αξιομνημόνευτα συμβάντα) οι σοβαρές χώρες λύνουν τα προβλήματά τους. Διαφορετικά: Προσφεύγουν σε Εκλογές ή Δημοψηφίσματα …. ελληνικών προδιαγραφών και αποτελεσμάτων!!!

* Το σκίτσο είναι του Θοδωρή Μακρή

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου