ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ;

Οι συγκυβερνώντες οφείλουν να μας εξηγήσουν: Τι πραγματικά συνέβη με τον Ερντογάν. Γιατί παίχτηκε - όπως διαφαίνεται- το θέατρο (εσωτερικής κατανάλωσης κα εντυπωσιασμού) μη παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη επειδή οι δημοκρατικές μας αρχές δεν το επιτρέπουν; new deal Κώστας Δημ. Χρονόπουλος

Μοίρασε το

Αγκιστρωθήκαμε ως συγκυβέρνηση και ως χώρα στην υπόθεση των Τούρκων αξιωματικών. Ασφαλώς και έχει σημασία η αναφορά στο τί δεν πράξαμε προκειμένου να αποφεύγαμε την παγίδευσή μας.

Αν πχ είχαμε, τότε, αρνηθεί την εδώ καταφυγή /παραμονή τους ή αν τους είχαμε (με συνοπτικές διαδικασίες) παραδώσει στους γείτονες.

Θα είχε όμως μόνον ακαδημαϊκή και αντιπολιτευτική αξία σήμερα- εκ των υστέρων- μια τέτοια προσέγγιση. Επιπρόσθετα θα ανέκυπταν ζητήματα δημοκρατικότητας, ανθρωπισμού κλπ.

ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΆΝ

Πνέει μένεα εναντίον μας ο Tούρκος Πρόεδρος ισχυριζόμενος ότι η Ελληνική Κυβέρνηση τον ενέπαιξε. Δεν γνωρίζουμε αν αυτό οφείλεται απλώς στον ΤΟΥΡΚΟΠΡΩΤΟΓΟΝΙΣΜΟ ή σε αθέτηση των υποσχέσεων, που του έδωσε ο κος Πρωθυπουργός (όπως ισχυρίζεται). Νομίζω πως θα έπρεπε να είχαμε πληροφορηθεί τι συνέβη προκειμένου όχι μόνον να ενημερωθούμε (όπως το δικαιούμαστε) αλλά και για να μην αδικούμε, να αξιολογούμε δικαιότερα τη συμπεριφορά τόσο των δικών μας ηγετών, όσο και των Τούρκων ομολόγων τους .

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν είναι μόνον συννεφιασμένη, σκοτεινή, αλλά και ιδιαίτερα βαριά έως και επικίνδυνη- εξαιτίας και της υπόθεσης αυτής.

Κυριαρχεί (όχι άδικα απ’ ότι φαίνεται) στον κόσμο η εντύπωση πως υπήρξαν όντως ανάμεσα στον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Τούρκο Πρόεδρο, για παράδοση των “πραξικοματικοποιών”(ακόμα και για το αν έπρεπε να γίνει παρέμβαση στην ελληνική Δικαιοσύνη (!). Ό κος Ερντογάν και το υπαινίχθηκε αλλά και ευθέως – σε άλλη δήλωση του -αναφέρθηκε στο ζήτημα προσθέτοντας μάλιστα ότι ο Πρωθυπουργός μας τον διαβεβαίωσε πως θα ρύθμιζε το ζήτημα σε δύο εβδομάδες. Κάτι που όμως δεν έπραξε.

1. Αρχικά διαβεβαιώσαμε τους Τούρκους πως θα είχαν οι αξιωματικοί δίκαιη δίκη.

2. Επίσης ότι είμαστε δημοκρατική χώρα, όπου η εκτελεστική εξουσία δεν (επιτρέπεται να ) παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης. Ορθώς!

3. Οι Δικαστές επιτέλεσαν το καθήκον τους. Ταυτόχρονα /παράλληλα οι ημέτεροι ηγέτες μιλούσαν για … νέες δίκες (!…).

4. Ο ΣΟΥΛΤΑΝΙΣΚΟΣ οργίλος κλιμάκωσε τις επιθέσεις του εναντίον τόσο των Δικαστών (Σ.Σ Οι οποίοι, προς τιμήν τους, του απάντησαν αποστομωτικά) όσο και της συγκυβέρνησης.

Η δικαστική απόφαση παροχής ασύλου σε έναν αξιωματικό πρόσφατα ξεχείλισε το τούρκικο ποτήρι της οργής.

Οι δικοί μας αναδιπλώθηκαν εκ νέου και άρχισαν νέες διαβεβαιώσεις περί … δίκαιης δίκης κ.α

Το σήριαλ θα συνεχιστεί εμπλουτισμένο και με καινούργιο επεισόδιο για καιρό. Εκτός και αν προκύψει κάποιο … “θερμό επεισόδιο” εμπλοκής στο Αιγαίο και τελειώσει αιματηρά η όλη ιστορία!

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΆΝ;

Οι συγκυβερνώντες οφείλουν να μας εξηγήσουν:

– Τι πραγματικά συνέβη.

– Γιατί παίχτηκε – όπως διαφαίνεται- το θέατρο (εσωτερικής κατανάλωσης κα εντυπωσιασμού) μη παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη επειδή οι δημοκρατικές μας αρχές δεν το επιτρέπουν;

– Πως η εκτελεστική εξουσία θα υπερασπιστεί την θέση /ενόχληση και αντίδραση της στη μη αρεστή – συμφέρουσα; – δικαστική απόφαση για χορήγηση ασύλου σε έναν αξιωματικό; Πως θα συνταιριάξει τα αταίριαστα;

Μήπως με άτοπες δηλώσεις όπως τις πρόσφατες του κ. Υπουργού Μετανάστευσης, ο οποίος σε συνέντευξή του μας αποκάλυψε πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι οι 8 Τούρκοι είναι πραξικοπηματίες;

Προδήλως αυτές οι τοποθετήσεις :

1. Δικαιώνουν τους ισχυρισμούς του Τούρκου Προέδρου.

2. Αποδεικνύουν ότι παραπληροφορούνται οι δικοί μας ιθαγενείς.

3. Εκτείθεται αναπανόρθωτα ο δικός μας Πρωθυπουργός διεθνώς.

(Σ.Σ Δείτε τι έγραψε το Spigel κ.α και θα καταλάβετε).

4. Απαξιώνουν , εξευτελίζουν , εκθέτουν την Ελληνική Δικαιοσύνη (για πλημμελή και ανεπαρκή επιτέλεση των καθηκόντων της, αφού αποφάνθηκε διαφορετικά.

– Πότε σκοπεύουν (αν σκοπεύουν) να σταματήσουν την διγλωσσία, τις παλινωδίες, τις κυβιστήσεις, την παραπληροφόρηση;

ΥΓ Ελπίζω πως οι ταγοί μας θα αντιμετωπίσουν κάποτε την Τουρκία χωρίς φόβο, με γενναιότητα, ελληνοπρέπεια, αποφασιστικότητα και ομοψυχία.

Ο ελληνικός λαός – στην πλειονότητά του – θα τους συμπαρασταθεί, επειδή πιστεύει πως είναι εθνωφελής η αταλάντευτη, υπερκομματική, ομόθυμη εθνική στάση/γραμμή!

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Κώστα Δημ. Χρονόπουλου στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου