Ανάσταση με ρήξη

Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης εύχεται να υπάρξει η Ανάσταση του Θεανθρώπου να φέρει επιτυχίες, αλλά σημειώνει ότι οι φιλότιμες προσπάθειες της κυβέρνησης εξαντλούνται στην έλλειψη οράματος και στρατηγικής για την προσέλκυση επενδύσεων. new deal

Μοίρασε το

Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης εύχεται να υπάρξει η Ανάσταση του Θεανθρώπου να φέρει επιτυχίες, αλλά σημειώνει ότι οι φιλότιμες προσπάθειες της κυβέρνησης εξαντλούνται στην έλλειψη οράματος και στρατηγικής για την προσέλκυση επενδύσεων.


Η Ανάσταση του Θεανθρώπου ελπίζουμε να φέρει επιτυχίες και νέα δεδομένα για τη πατρίδα μας. Η επιχειρηματικότητα δε βρίσκεται στα καλύτερα της και οι τράπεζες αδυνατούν να τη στηρίξουν.  Η ανεργία στα ύψη και ο ποιοτικός τουρισμός όνειρο απατηλό. Τα έσοδα ελάχιστα από επενδύσεις και οι φόροι δυσβάσταχτοι.

Οι φιλότιμες προσπάθειες της κυβέρνησης εξαντλούνται στην έλλειψη οράματος και στρατηγικής για τη προσέλκυση ξένων επιχειρηματιών.

Οι  περισσότεροι  υπουργοί αδυνατούν να ολοκληρώσουν τις δεσμεύσεις προς τους δανειστές και οι εκκρεμότητες συσσωρεύονται   αντί να επιλύονται. Απαιτούνται τομές και ρήξεις με το παρελθόν.

Είναι η στιγμή της σύνθεσης και της συνεργασίας. Δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για λάθη και αστοχίες. Η Ευρώπη έχει εντάσεις και καλείται να βρει το προσανατολισμό της ταχύτατα.

Τα ευρωπαϊκά αξιόγραφα, με την εξαίρεση των γερμανικών προϊόντων σταθερού εισοδήματος, αυτή τη στιγμή χαρακτηρίζονται από μικρή ή μεγαλύτερη έκπτωση.

Υπάρχει πεποίθηση στους οικονομικούς κύκλους ότι η ευρωπαϊκή οικονομία θα παρουσιάσει υπεραποδόσεις έναντι των ΗΠΑ μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ανάσταση με ρήξη

Αυτό που δε πρέπει να ξεχνούν ποτέ όσοι δεν συμπαθούν την Ευρώπη,   είναι το τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο που έχει επενδυθεί στην Ευρώπη και το ευρώ. Η ηγεσία της Ευρώπης συνεχίζει  να υποστηρίζει με σθένος την Ένωση, πολύ περισσότερο από ότι στο παρελθόν. Όπως σχολίασε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης:

“Δεν υπάρχει αρκετή Ευρώπη σε αυτή την Ένωση. Και δεν υπάρχει αρκετή ένωση σε αυτή την Ένωση.”

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος συνεχίζει να είναι μια νέα μαζική εισροή μεταναστών. Όπως μας έδειξαν οι εκλογές στην Ολλανδία, στην Ιταλία, στη Γερμανία, η στήριξη προς τα  κόμματα που λαϊκίζουνε  συσχετίζεται θετικά με τα επίπεδα μετανάστευσης. Δεν είναι ευχάριστο αλλά είναι γεγονός, και από εκεί πηγάζει ο κίνδυνος τόσο μιας πολιτικής αναταραχής,  όσο και μιας επιβεβαίωσης της αρνητικής ευρωπαϊκής προοπτικής στην περίπτωση που ο Πρόεδρος της Τουρκίας κ. Ερντογάν   αποφασίσει να ανοίξει ξανά τα σύνορα στους μετανάστες που επιθυμούν να μπουν στην Ευρώπη. Η αδιαλλαξία και ο υπέρμετρος εγωισμός  μπορούν  να οδηγήσουν σε  τυχόν «ατυχήματα»  με απρόβλεπτες διαστάσεις για τη χώρα μας και την ΕΕ.

Απαιτείται σκληρή προσπάθεια σε όλα τα μέτωπα. Η οικονομία της ΕΕ οφείλει να ανακτήσει το δυναμισμό της και να κατακτήσει πεδία που σήμερα καταρρέουν. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλες στερήσεις. Το πρόβλημα δεν είναι Ελληνικό αλλά Ευρωπαϊκό.

Καλή Ανάσταση με ταχύτατη έξοδο από τη κρίση. Περήφανα και πολιτισμένα να γυρίσουμε σελίδα και να δούμε το μέλλον μας «Με άλλη ματιά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου