ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ

Μοίρασε το

Α. Βαρύτατοι χαρακτηρισμοί περί “προδοτών” από τον τ. Αρχηγό του Συνασπισμού και μέντορα του κου Πρωθυπουργού, για τον τελευταίο και τους Υπουργούς του.

Ποικίλα τα σχόλια – θετικά ή επικριτικά- που ακολούθησαν.

Δεν θα είχε νόημα ένα (απ’ τα ίδια) και από εμένα. Εξάλλου ήδη ο κάθε αναγνώστης /πολίτης έχει βγάλει τα -σεβαστά προσωπικά του – συμπεράσματα ως προς το αν διαπράχθηκε ή όχι προδοσία.

Θα ήθελα, με την ευκαιρία, να φωτίσω μία άλλη πτυχή του ζητήματος που πιθανότατα δεν θα διαβάσετε /ακούσετε αλλού:

Το πόσο “προδότης” (κατά τον κο Πρόεδρο και πνευματικό του Πατέρα) είναι ο κος Πρωθυπουργός.

Φαίνεται ότι είναι…. πολύ προδότης αφού η προδοσία του είναι μεγαλύτερη ακόμη και από εκείνη δεξιών δικτατόρων όπως ο Παπαδόπουλος και ο Ι. Μεταξάς (!……)

Πρόκειται για άτοπη, ασυνάρτητη και ανιστόρητη κομματική αγκίστρωση, επειδή:

– Προδότες – τόσο της Πατρίδας, όσο και των ίδιων των συντρόφων τους διέθετε και η “Αριστερά” (Σ.Σ Με άλλα ονόματα τότε). Γιατί δεν τα χρησιμοποίησε ως μέσο σύγκρισης ώστε να είναι και ακριβοδίκαιος; Προς ενημέρωσή του: Ο (οιοσδήποτε) προδότης είναι ….. προδότης! Τελεία και παύλα. Δεν είναι προδότης …. συγκριτικά, αναλογικά, κατ’ εικόνα και ομοίωση με κάποιον …. ομόλογό του προδότη!…..

– Προς αποκατάσταση της ιστορικής – και όχι της κομματικής – αλήθειας θυμίζω:

α. Ο Γ. Παπαδόπουλος υπήρξε δικτάτορας, αλλά δεν πρόδωσε ούτε την Ελλάδα, ούτε την Κύπρο. Ο Ιωαννίδης, (λόγω βλακείας) το έπραξε. Η Κύπρος δυστυχώς το πλήρωσε και ο Ελληνισμός συρρικνώθηκε.

β. Ο Ιωάννης Μεταξάς επέβαλε (με την προτροπή και σύμφωνη γνώμη των Ανακτόρων) την 4η Αυγούστου. Κάτι που πλήρωσε βαρύτατα προσωπικά και ιστορικά. Είναι όμως αισχρό, ανεπίτρεπτο ψεύδος να χαρακτηρίζεται ως προδότης.

Αντίθετα, το πόσο πατριώτης υπήρξε και το τι προσέφερε στην Ελλάδα, μπορεί ο καθένας να το αντιληφθεί, αν αφαιρέσει τα κομματικά γυαλιά του και μελετήσει την Ιστορία, Ελλήνων και ξένων Ιστορικών και, ταυτόχρονα αναλογιστεί γιατί νοιώθει εθνική υπερηφάνεια κάθε 28η Οκτωβρίου. Και κάτι ακόμη για τους πονηρούς και ακάθαρτους διαστρεβλωτές της Ιστορίας. Για ποιον άλλον Έλληνα όταν πέθανε, κυμάτισαν μεσίστιες οι σημαίες στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Περισσότερος σεβασμός και ντροπή δεν βλάπτει!….

– Ο ένθεος (;) τ. Πρόεδρος μειονεκτεί και στις θρησκευτικές του γνώσεις όταν συγκρίνει το λάθος επιλογής του “τέκνου” του με την περίπτωση του Ιούδα. Εντελώς πληροφοριακά: Ο Χριστός δεν έχρισε ηγέτη των Αποστόλων (κανένα) Ιούδα.

Β. Ν.Δ Αξιωματούχος της θέλοντας να ψέξει τον κο Πρωθυπουργό το εμφανίζει ως …δεξιό – με φωτογραφία – δίπλα σε εκείνη της μακαρίτισσας Μ.Θάτσερ! Ευφυέστατα βλακώδες, ανιστόρητο επίσης επιχείρημα μικροκομματισμού.

Γ. Συμμαχία / Υπόλειμμα ΠΑΣΟΚ. Η Κα Αρχηγός τον κατηγόρησε (πάλι ανιστόρητα, μικροκομματικά και μικρόψυχα) ότι εφαρμόζει πολιτική Θάτσερ. Για να καταδείξει πόσο χαμηλά (ξε) πεσε / δεξιά ο ….. “Αριστερός” κος Πρωθυπουργός!.

ΥΓ Οι κομματικοί ΞΥΛΙΝΟΛΟΓΟΙ (Με: ξύλινη ακαταλαβίστικη γλώσσα) χρησιμοποιούν – ανεξαρτήτως κόμματος /ιδεολογίας – την ίδια λεκτική, αλλά και πρακτική προσέγγιση των θεμάτων. Επιστρατεύουν τις κομματικές τους παρωπίδες, τις ανύπαρκτες ιστορικές τους γνώσεις, το μετριότατο διανοητικό τους διαμέτρημα και τον άκρατο λαϊκισμό τους για να παραπληροφορήσουν και να επικρατήσουν.

Δεν λέω, καλό και χρήσιμο το σκιάχτρο/μπαμπούλας /μορμολύκειο της “Δεξιάς” (για όλους τους πολιτικάντιδες του …. “Δημοκρατικού Τόξου”!…) αλλά υπάρχουν και λιγότερα γελοία, πειστικότερα επιχειρήματα. Κλείνοντας θα ενημερώσω τους (σκόπιμα ή όντως; ) άσχετους ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ότι η πολιτική Θάτσερ με τις πολιτικές της Ν.Δ του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και όλου του “Τόξου” έχουν τόση σχέση όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Και είναι ντροπή τους να παρασύρουν μια μερίδα συνελλήνων που είτε αγνοούν, ή λησμονούν, ή εύκολα και άσκεφτα τους ακολουθούν!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου