Έπαιξαν πρέφα την Ιστορία μας

Ο Κώστας Δημ. Χρονόπουλος επισημαίνει τα απίστευτα που συμβαίνει με το Σκοπιανό και την Συμφωνία των Πρεσπών. Και σημειώνει ότι έπαιξαν πρέφα την Ιστορία χωρίς να ρωτήσουν κανένα. Χωρίς να ζητήσουν δημοψήφισμα. new deal

Μοίρασε το

Ο Κώστας Δημ. Χρονόπουλος επισημαίνει τα απίστευτα που συμβαίνει με το Σκοπιανό και την Συμφωνία των Πρεσπών. Και σημειώνει ότι έπαιξαν πρέφα την Ιστορία χωρίς να ρωτήσουν κανένα. Χωρίς να ζητήσουν δημοψήφισμα.


Απίστευτα τα όσα συμβαίνουν με τα ΕλληνοΣκοπιανά. Τα τεκταινόμενα δεν είναι προφανώς τωρινά. Όπως και τα ημέτερα  λάθη, που είναι σοβαρά και διαχρονικά. Για γέλια και για κλάματα όσα διαπράττουν τα αλλοπαρμένα μυαλά. Ορκισμένοι, αντιδημοκράτες  προσποιούνται πως λειτουργούν δημοκρατικά! Τους ακολουθούν τα αιγοπρόβατα βελάζοντας επιδοκιμαστικά (;).

Τ’ είχες Γιάννη, τ’ είχα πάντα. Γνωστά όλα αυτά. Σκόρπιες, ανεύθυνες  ενέργειες  επιχειρούνται ευκαιριακά. Το “Σκοπιανό” δεν μας συρρικνώνει μόνον εθνικά. Μας υποτιμά  επιπρόσθετα και συστηματικά. Τερατώδη- εδώ και δεκαετίες – τα διαπραχθέντα λάθη, τα απανωτά. Χάθηκαν ευκαιρίες ανεπίτρεπτα, εξωλογικά. Τώρα κάποιοι -“γνωστοί- άγνωστοι”; -θέλουν να το λύσουμε … συμμαχικά. Μόνον που τους  το επιβάλλουν άλλοι με αποτέλεσμα να  ζημιωνόμαστε  πολλαπλά.

Έπαιξαν πρέφα την Ιστορία μας

Χρησιμοποιούν  δικούς μας,  που είναι πρόθυμοι να λειτουργήσουν ενδοτικά. Αυτά ως σύντομη, ιστορική, αναφορά. Πάμε τώρα  στην Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία πρέπει κανείς να συζητά; Γιατί όλοι μας -πρώτος εγώ – δεν το αντιμετωπίζουμε απαξιωτικά; Μοιάζει συμφωνία μεταξύ Κρατών που διοικούνται αυταρχικά. Δύο Υπουργοί και δύο Πρωθυπουργοί  έπαιξαν στην πρέφα και στα ζάρια, τα εθνικά θέματα των Κρατών τους  τα  ιερά. Χωρίς να ρωτήσουν ή να συμβουλευτούν κανένα ουσιαστικά.

Με ποιό δικαίωμα; Ποιός τους νομιμοποίησε ώστε να δρουν ετσιθελικά;

Συνακόλουθα οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως η συμφωνία καταπίπτει ως μη δημοκρατική αρχικά. Πρώτα συμφωνούν οι ηγέτες και μετά ενημερώνονται τα υπόλοιπα … ζωντανά (!). Ασχολούμαστε με ένα ζήτημα το οποίο δεν υφίσταται πρακτικά (ούτε ηθικά, ούτε δημοκρατικά, ή εθνικά).

Συζητούμε αν η συμφωνία είναι καλή ή όχι, ποιοί θα την ψηφίσουν ή όχι, με ή χωρίς γραβάτα, ή με κορδόνια παπουτσιών χρωματιστά (!…)

Ψάχνουμε για αριθμό ψήφων προς επικύρωση, στης … “συμφωνίας το χαβά”. Ποιά συμφωνία όμως; Τι κουβεντιάζουμε ; Πείτε μου ειλικρινά. Τι θα πει πρώτα συμφωνούν οι ηγέτες και μετά καλούν τους βουλευτές, τα κόμματα, τον λαό να τους στηρίξει επιδοκιμαστικά;  Είναι σοβαρά όλα αυτά, ή απολύτως ηλίθια και εξευτελιστικά; Η κατάπτυστη αυθαίρετη συμφωνία θα όφειλε να είχε αποδοκιμαστεί αρχικά.

Το δημοψήφισμα που κανείς δεν ζήτησε

Αλήθεια ποιός -εξουσιαστής – έλαβε υπ ‘όψιν του τα αισθήματα τα ελληνικά;

Ποιός (όπως θα όφειλε) ζήτησε Δημοψήφισμα να μάθει τι θέλουμε πραγματικά; Ποιόν, ποιούς, ποιά αφεντικά εκπροσωπούν τα δυσπερίγραπτα όντα αυτά; Ξένα συμφέροντα ή ιδιοτελή προσωπικά; Πάντως, όχι τα συμφέροντα τα ελληνικά. Αγνοούν άραγε ποιά είναι τα αφεντικά  τους  τα  πραγματικά; Είναι οι έλληνες πολίτες που τους έστειλαν στο Κοινοβούλιο για να πολιτεύονται πατριωτικά και όχι …κυνοβουλευτικά.

Μας εγκλώβισαν οι πολιτικάντηδες αυθαίρετα και βιαστικά. Δυστυχώς ονοσκιαμαχούμε (=ερίζουμε περί όνου σκιάς) ανεύθυνα, απογοητευτικά. Παραταύτα η διαβόητη συμφωνία ήταν per se πλασματική, θνησιγενής  ουσιαστικά. Όλα θα είχαν διευθετηθεί δημοκρατικά αν -όπως είχα προτείνει εδώ και πολύ καιρό – είχε διεξαχθεί δημοψήφισμα πρωταρχικά.

ΥΓ Οι εξουσιαστές μας λειτούργησαν, όπως το συνηθίζουν αντιδημοκρατικά, με συνέπεια να μας ταλαιπωρήσουν για άλλη μια φορά. Πνιγόμαστε μέσα στο βουρκάρι των κομματικών … “ηθικών πλεονεκτημάτων” με την χαρακτηριστική αποφορά. Μακάρι το αυριανό συλλαλητήριο να αποτελέσει σωσίβιο σωτηρίας πραγματικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου