ΝΕΚΡΟΦΙΛΙΚΗ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Μοίρασε το

Ο κος Αρχηγός της Αξ. Αντιπολίτευσης ζήτησε από τον κο Πρόεδρο της Βουλής συζήτηση- πρό ημερησίας διατάξεως – για την Παιδεία. Προδήλως μια εσπευσμένη πρόχειρη / ολίγων ωρών ανταλλαγή κομματικών επιχειρημάτων δεν πρόκειται να προσφέρει κάτι ουσιώδες σε ένα κολοσσιαίας σημασίας θέμα. Το πρόβλημα της Παιδείας απαιτεί διαφορετική αντιμετώπιση, γνώση και πολύμηνη ενασχόληση. Εδώ και πολλές δεκαετίες η ταλαίπωρη “Παιδεία” μας υφίσταται διαρκείς επεμβάσεις /παρεμβάσεις / μεταρρυθμίσεις/ διακορεύσεις / παρθενορραφές/ αναπαλαιώσεις/ αναβαθμίσεις/ κατεδαφίσεις/ ανασυγκροτήσεις / κακόβουλες ή καλοπροαίρετες. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα, κατάρτιση ή πιστοποιητικό μέλους ΚΟΜΜΑΤΟΣΤΑΝΗΣ (=Κομματικής Στάνης) ή χρήση ιδεοληπτικών γυαλιών και παρωπίδων ώστε να διακρίνει κανείς το οφθαλμοφανές: Την α π ο τ υ χ ί α !

Η όλη ιστορία – πράγματι διδακτική – θυμίζει θύματα αλλεπάλληλων αισθητικών επεμβάσεων, όπου ο πλαστικός χειρούργος προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη των προηγούμενων με αποτέλεσμα να συμβάλλει με τη σειρά του στην επιδείνωση της δυσμορφίας! Παρά ταύτα όλοι οι ατάλαντοι εξουσιαστές μπαρμπέρηδες εννοούν και επιμένουν να μην διστάζουν, αλλά να επιχειρούν (με κάθε κόστος /συνέπειες για το θύμα) να μάθουν την τέχνη στο …… κασιδιασμένο – όπως το κατάντησαν – κεφάλι της “Παιδείας” μας (!).

Αδικημένα από τη φύση μειονεκτούντα άτομα, σε καίριες υψηλές όμως θέσεις (λόγω ατυχών επιλογών εκλογικών), απαίδευτα / ακαλλιέργητα τα ίδια, εμποτισμένα από το δηλητήριο της ιδεοληψίας, των εμμονών, και κυρτωμένα κάτω από το βάρος των απωθημένων που κουβαλάνε, βρίσκουν ευκαιρία να νοιώσουν πως είναι, έγιναν κάτι. Ας πούμε ….. μεταρρυθμιστές !!!…..

Βέβαια απαιτούνται και κάποια προσόντα, όπως έντονος πολιτικαντισμός, άκρατος κομματισμός, κυνοβουλευτισμός, ευπρεπείς διάλογοι και αίσθημα αλληλοεξόντωσης των κομματικών αντιπάλων, ώστε (πάντοτε) να φταίνε εκείνοι, οι άλλοι, οι νυν, οι προηγούμενοι και οι επόμενοι!…. Επόμενο λοιπόν το ότι φθάσαμε ως εδώ, στο μη παρέκει. Είναι κατεστραμμένη η Παιδεία / καλλιέργειά μας. Με αφήνουν παγερά αδιάφορο τα ποσοστά, οι ποσοστώσεις (συν) ευθύνης των κομμάτων και των βιαστών Υπουργών και Συμβούλων τους που ασέλγησαν ανεπίτρεπτα και διαχρονικά.

Τώρα το χειρότερο που θα μπορούσε να γίνει θα ήταν να παρατηρηθούν και φαινόμενα … “νεκροφιλίας” στο πτώμα της Παιδείας μας!

Δεν θα σώσουν την κατάσταση ούτε θα αποκατασταθεί η τιμή της με το να δοθεί το “κομματικό φιλί της ζωής”, ή αν υπογραφούν ……..”Συμβόλαια τιμής” με γονείς και μαθητές των τάξεων των δημοτικών σχολείων ή αν καταφύγουμε σε …… “Κώδικες Δημοκρατικού Ανθρωπισμού” ή καταργηθούν οι όποιες χρήσιμες /επωφελείς μεταρρυθμίσεις είχαν – τυχόν – επιτευχθεί στο παρελθόν. Ούτε μερικές ώρες κομματικών διαξιφισμών στη Βουλή. Είναι ανήκουστο οι αρμόδιοι να συνεχίσουν να παίζουν εν ου παικτοίς.

Ο κος Π.τ.Δημοκρατίας οφείλει – εχθές – να καλέσει όλα τα κόμματα και να ζητήσει την άμεση σύγκλιση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ώστε το εθνικό ζωτικό ζήτημα της “Παιδείας” να τεθεί υπεράνω, πέραν από κόμματα (Σ.Σ Παλαιά, αδιαπραγμάτευτη θέση / πρότασή μου).

Να δημιουργηθεί μια διακομματική τυπική παρουσία σε μια επιλεγμένη ομάδα – εξωκοινοβουλευτικών – καταξιωμένων ανθρώπων των γραμμάτων ώστε (εκείνοι) να αποφασίσουν. Και όχι οι – διαχρονικά – αποτυχημένοι και υπόλογοι.

ΥΓ Μόνον άφρονες, Ανθέλληνες και Ελληνόφωνοι δεν αντιλαμβάνονται πως ο Ελληνισμός δεν μπορεί να συνεχίσει την ιστορική του διαδρομή χωρίς την ψυχή του: την Ε λ λ η ν ο γ ε ν ή , Ε λ λ η ν ο κ ε ν τ ρ ι κ ή του Κ α λ λ ι έ ρ γ ε ι α / Π α ι δ ε ί α !

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου