Νέα αρχή επιχειρείται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος μας ενημερώνει για τη νέα αρχή που επιχειρεί η Ελληνοαμερικανική Ένωση. Τα ηνία του φορέα αναλαμβάνει ο Λεωνίδας-Φοίβος Κόσκος, ο οποίος ως νέος Πρόεδρος πλέον, τον συναντά για τρίτη φορά στη ζωή του. new deal

Μοίρασε το

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος μας ενημερώνει για τη νέα αρχή που επιχειρεί η Ελληνοαμερικανική Ένωση. Τα ηνία του φορέα αναλαμβάνει ο Λεωνίδας-Φοίβος Κόσκος, ο οποίος ως νέος Πρόεδρος πλέον, τον συναντά για τρίτη φορά στη ζωή του.


Με την εκλογή του κ. Λεωνίδα-Φοίβου Κόσκου στην προεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνοαμερικανικής ;Eνωσης, μπαίνει τέλος σε μια σχετικώς μακρά περίοδο κρίσης του φορέα αυτού, ο οποίος είχε ξεφύγει των στόχων του. Και όχι μόνον.

Συγκεκριμένα, υπό την προεδρία του Ελληνο-αμερικανού πολιτευτή κ. Κρις Σπύρου, η Ένωση, για αρκετό καιρό, αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα οικονομικής κακοδιαχείρησης. Pαράλληλα δε ο πρόεδρος της πρωτοστατούσε σε εθνικιστικές και αντιευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, συνεργαζόμενος ενίοτε και με ευρωβουλευτές της “Χρυσής Αυγής”.

Αυτές οι πρωτοβουλίες του κ. Κρις Σπύρου, είχαν συμβάλλει στη συνολική υποβάθμιση της Ελληνο-Αμερικανικής ένωσης. Γεγονός που επηρέαζε και τη λειτουργία του Κολλεγίου Hellenic American College στην οδό Μασσαλίας 22. Σε κάποια φάση έτσι η κατάσταση είχε φθάσει στο απροχώρητο. Και οι εργαζόμενοι στην ΕΑΕ ανέλαβαν να την διασώσουν.

Ως φαίνεται, αυτό επιτυγχάνεται πλήρως με τις τελευταίες αρχαιρεσίες, οι οποίες οδήγησαν και στην εκλογή νέου ΔΣ.

Συνεπώς η κατάσταση ομαλοποιείται και αυτό συμβαίνει σε μια φάση όπου και οι ελληνο-αμερικανικές σχέσεις βελτιώνονται αισθητά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο νέος πρόεδρος της Ε.Α.Ε. κ.Λεωνίδας-Φοίβος Κόσκος, όπως ο ίδιος δηλώνει, είναι η τρίτη φορά που “συναντάται” με την Ελληνο-αμερικανική Ένωση. Κατά σχετική δήλωσή του, η πρώτη φορά ήταν στη δεκαετία του 1960. Τότε που η Ένωση άρχισε να αναπτύσσει γόνιμο και ουσιαστικό πολιτιστικό και μορφωτικό έργο, με τη βιβλιοθήκη και την καφετέρια της στη διάρκεια της δικτατορίας να στεγάζουν μέλη του φοιτητικού κινήματος.

“…Η δεύτερη συνάντησή μου”, λέει ο κ.Κόσκος, “ήταν το 1995…”. Τότε που η ΕΑΕ περνούσε σοβαρή κρίση επιβίωσης. “…Εκείνη την περίοδο”, τονίζει ο σημερινός πρόεδρος, “…έγινε σοβαρή προσπάθεια να αναπλασθεί ο κοινωνικός ρόλος του Οργανισμού. Συνεργασία με το προσωπικό. Ανακαινίζουμε το κτήριο, παρουσιάζουμε νέα προγράμματα. Αυτοχρηματοδοτούμενα. Ανακτούμε την ζωτική ορμή της ίδρυσής μας. Ανανεώνουμε την ταυτότητα και το Κοινό μας. Μεγαλώνουμε.

Ο Λεωνίδας-Φοίβος Κόσκος συναντά και πάλι την Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η τρίτη συνάντηση έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου 2020. Στην Γενική Συνέλευση αναγνωρίζω το Κοινό μας μαζί με παλιά αγαπημένα πρόσωπα. Δηλώνουν συμμετοχή στο νέο ξεκίνημα. Επαναφέρουν την ζωτική ορμή. Μας παρακινούν. Να ξαναβρούμε την τιμή μας, να πιάσουμε το νήμα για υπεύθυνη, διαφανή κοινωνική δράση και διαχείριση. Να κρατήσουμε και να διευρύνουμε το Κοινό μας.

Δηλώνω παρών. Μαζί μου οι: Λεωνίδας Τζώνης Αντιπρόεδρος, Αγησίλαος (Γήσης) Παπαγεωργίου Β’ Αντιπρόεδρος, Απόστολος Ευαγγελόπουλος Γενικός Γραμματέας, Γεώργιος Σεμερτζάκης Ταμίας. Μέλη: Φωτεινή Πίπη, Άγγελος Κούτρας, Γεώργιος Κορδαλής, Νικόλαος Σαραντέας.…”, δηλώνει ο κ.Λεωνίδας-Φοίβος Κόσκος, υπό την προεδρία του οποίου τελεί και το Hellenic American University στις Η.Π.Α.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου