ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΜΕΜΕΤΙΑ

Μοίρασε το

Η γειτόνισσα Τουρκία έχει τουλάχιστον συνέπεια λόγων και έργων τύπου Καραγκιόζη: “Και τα δικά μου δικά μου, αλλά και τα δικά σου δικά μου” όπως πχ με την κατοχή της Κύπρου προκειμένου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να ζουν ειρηνικά με … μισά – μισά (;).

Παράλληλα ξεδιπλώνουν απλόχερα τον … τραχανά των ανθρωπιστικών τους συναισθημάτων, καθώς και των αρπακτικών τους απαιτήσεων: Μιλούν για πλούτο /κοιτάσματα που ανήκουν στην ανθρωπότητα και, συνεπώς, όποιοι τα έχουν (δηλ.εμείς) θα πρέπει – βάσει ανθρωπισμού, παγκοσμιοποίησης, αλληλεγγύης, γειτονίας, παραδοσιακών δεσμών αλήστου μνήμης “φιλίας” εκατονταετιών – να τα μοιραστούν μαζί τους!…

Κουτοπονηριές, καραγκιοζιλίκια, μπουνταλοσύνη ή καλοστημένο παιχνιδάκι που ξέρουν εδώ και αιώνες να παίζουν με επιτυχία;

Το έχω ξαναγράψει (και επιχειρηματολογήσει με συγκεκριμένα στοιχεία) ότι η Τουρκία είναι ε χ θ ρ ι κ ή μας χ ώ ρ α.

Οι εκάστοτε, δυστυχώς και διαχρονικώς , ηγεσίες της δεν εννοούν να εκσυγχρονιστούν, να εκπολιτιστούν, να δημοκρατικοποιηθούν, να σεβαστούν τους κανόνες δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η πολυθρύλητη, περιλάλητη, πολυπροβεβλημένη ένωσή της με την Ε.Ε, εκτός από ασύμβατη, είναι και ανεπιθύμητη.Όχι μόνον για τις Ευρωπαϊκές χώρες , αλλά κυρίως από την ίδια την Τουρκία.

Έχω κατ’ επανάληψη τονίσει πως είναι επικίνδυνη αφέλεια, η επίκληση της μη υποδοχής /ένταξης της στην Ε.Ε , ως απειλής, προκειμένου να την συνετίσουν.

Ούτε η ίδια θέλει και γνωρίζει ότι δεν το μπορεί.

Θα το θέσω και διαφορετικά: Θα το ήθελε υπό μία προϋπόθεση: Να επισυμβεί αυτό με τους … δικούς της όρους. Να θέσει αυτή τους κανόνες του παιχνιδιού.

Οι αδιαφιλονίκητες ιδέες μεγαλείου – ιδίως του σύγχρονου Σουλτανίσκου / Προέδρου της – των ηγετών της δίνουν έναν αέρα υπεροχής, αυτοκρατορικό έναντι των Ευρωπαίων οι οποίοι είναι … υποδεέστεροι και την έχουν … ανάγκη!

Βέβαια η παράνοια την οποία εμφανίζουν οι απέναντι ιθύνοντες έχει και κάποια …. ερείσματα, τα οποία – διαχρονικά – τους προσφέρουν οι οσφυοκάμπτες δυτικοί συμφεροντολόγοι (μεγάλη αγορά γαρ) σε βαθμό εξευτελιστικό.

Οι Τούρκοι μονίμως συνδιαλέγονται απειλώντας, εκβιάζοντας, αρπάζοντας.

Παράλληλα – και παραδοσιακά – ο χαμαιλεοντισμός, ο ψευτολεονταρισμός και βασικά, ο καιροσκοπισμός των “φίλων και συμμάχων ” είναι δεδομένος, δοκιμασμένος, αναλλοίωτος. Τρόπος ζωής και συμπεριφοράς.

Για αυτό και ποτέ εμείς δεν θα πρέπει να παρασυρόμαστε συναισθηματικά, να εφησυχάζουμε.

ΥΓ Τα “καρτάσια”- θρασίμια δεν σέβονται τίποτα (εθνικές εορτές, κηδείες πεσόντων, επισκέψεις επίσημες, δικών τους ή δικών μας) και συνεχίζουν τις παραβάσεις και παραβιάσεις προκλητικά και ανερυθρίαστα. Κάποιοι ημέτεροι νεφελοβάτες πιστεύουν (στην μονομερή;) οικοδόμηση Ελληνοτουρκικής φιλίας (!). Η Ελλάδα οφείλει να είναι άκαμπτη, ανυποχώρητη, ισχυρή. Να τους αντιμετωπίζει πάντοτε με ένα: “Μολών λαβέ μεμέτια”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου