ΕΜΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΌΝ: ΣΤΑ ΥΨΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

Πάνω από 52% των Γάλλων επικροτούν την μεταρρυθμιστική πολιτική και τον φιλοευρωπαϊσμό του Εμμανουέλ Μακρόν. new deal Αθαν. Παπανδρόπουλος

Μοίρασε το

Πάνω από 52% των Γάλλων επικροτούν την μεταρρυθμιστική πολιτική και τον φιλοευρωπαϊσμό του Εμμανουέλ Μακρόν.

Η τελευταία επίσημη δημοσκόπηση στην Γαλλία είναι εύγλωττη. Η δημοτικότητα του νέου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν βρίσκεται στα ύψη, ήτοι ξεπερνά το 52%, ποσοστό που λέει πολλά. Πριν απ’ όλα, επιβεβαιώνει ότι ο λαϊκισμός υποχωρεί σημαντικά στην γαλλική πολιτική σκηνή και ήδη το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λε Πεν βρίσκεται σε κάθετη πτώση.

Αλλά ούτε και ο αριστερός δημαγωγός Ζαν-Λυκ Μελανσόν έχει πάρει τα πάνω του. Η δημοτικότητά του δεν ξεπερνά το 10%, ποσοστό που τον υποχρεώνει να προσέχει τί λέει και πώς το λέει.

Ο ΜΑΚΡΌΝ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΟΣΑ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ

Γιατί, όμως, αυτή η σημαντική επίδοση για τον Γάλλο πρόεδρο; Απαντώντας στην σχετική ερώτηση Γάλλου συναδέλφου του τηλεοπτικού καναλιού FR2, ο Εμμανουέλ Μακρόν μεταξύ άλλων τόνισε.

“Οι Γάλλοι με έφεραν στην εξουσία για να πραγματοποιήσω αυτά που τούς έλεγα προεκλογικά. Ε, λοιπόν, αυτό κάνω. Εφαρμόζω ένα πρόγραμμα μεταρρυθμιστικό και προετοιμάζω μαζί με τους συνεργάτες μου μία μεγάλη Γαλλία για το μέλλον… Προετοιμάζω την Γαλλία που θα παίξει πρωτεύοντα ρόλο στην Ευρώπη και θα έχει ηγετικό ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως για παράδειγμα στο επίπεδο της κλιματικής αλλαγής… Δίπλα μου δεν έχω υπουργούς που ανέλαβαν καθήκοντα για την καρέκλα.

Οι υπουργοί της κυβέρνησής μου πονάνε αυτό που κάνουν. Αγωνιούν να το κάνουν όσο καλύτερα γίνεται και να είναι χρήσιμοι για τους Γάλλους… Θέλουμε επίσης μία Ευρώπη υπεύθυνη, δημιουργική και σεβαστή. Από την άποψη αυτή, η Γαλλία ήδη αναλαμβάνει σοβαρές πρωτοβουλίες και πιστεύει ότι θα πετύχει τους στόχους της … Θέλω τους Γάλλους υπερήφανους και δημιουργικούς στον κόσμο που αναδύεται και που είναι αυτός της γνώσης και της εφευρετικότητας”.

ΗΧΗΡΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΩΝ “ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΩΝ”

Για τις “διάφορες Κασσάνδρες” που προέβλεπαν καταποντισμό του Εμμανουέλ Μακρόν λόγω των αλλαγών που ήδη προωθεί στις εργασιακές σχέσεις, η τελευταία δημοσκόπηση αποτελεί ηχηρή διάψευση.

“Την πολιτική του Γάλλου προέδρου ακολουθεί η Γαλλία της δημιουργικής προκοπής, της φιλοδοξίας να ξεφύγει η χώρα από συντεχνιακές καταστάσεις και ξεπερασμένες αντιλήψεις”, δήλωσε ο Φραντζ-Ολιβιέ Γκισμπέρ, αρθρογράφος του περιοδικού Λε Πουέν, ο οποίος με 40 και πλέον χρόνια δημοσιογραφικής εμπειρίας πίσω του σίγουρα ξέρει πολύ καλά τί λέει.

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Αθανάσιου Παπανδρόπουλου στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου