ΚΟΡΣΙΚΑΝΟΙ ΚΑΤΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

Μοίρασε το

Οι Κορσικανοί δεν σηκώνουν πολλά-πολλά. Μπορεί να είναι φιλόξενοι, εύθυμοι και πρόθυμοι να βοηθήσουν, αλλά τους τσαμπουκάδες, τους τζιχαντισμούς και τις ισλαμικές γελοιότητες δεν τα «πηγαίνουν». Επίσης, παρά το γεγονός ότι ο Μέγας Ναπολέων ήταν για τους Γάλλους συμπατριώτης τους, τους κώδικες και την γραφειοκρατία που επέβαλε η Γαλλία δεν είναι από τα πράγματα που τούς πολυαρέσουν.

Στην Κορσική ισχυρή, και όχι πάντα ειρηνική, είναι η παρουσία των αυτονομιστών-εθνικιστών, που είναι αλήθεια ότι το χιούμορ το τσιγκουνεύονται.

Ε, λοιπόν, μετά την δολοφονία 84 ανθρώπων στην Νίκαια, κορυφαία τουριστική περιοχή της Γαλλίας, οι αυτονομιστές προειδοποίησαν «τα απόβλητα του Ισλάμ» ότι, αν αποτολμήσουν να βάλουν χέρι στο νησί και τον τουρισμό του (σ.σ. ο οποίος αντιπροσωπεύει το 40% της οικονομίας του), ο πλανήτης δεν θα είναι αρκετά μεγάλος για τα τομάρια τους. «Θα σάς πλακώσουμε όπου κι αν βρίσκεστε…», αναφέρουν σε δηλώσεις τους οι Κορσικανοί αυτονομιστές και καλούν τους μουσουλμάνους του νησιού να διαδηλώσουν προληπτικά κατά των τζιχαντιστών. «Θα θυμόμαστε όποιους δεν το κάνουν», αναφέρει η ανακοίνωση του Αυτονομιστικού Κόμματος –το οποίο, υπενθυμίζουμε, κέρδισε τις τελευταίες τοπικές εκλογές στο νησί.

Σημειώνεται επίσης ότι οι γαλλικές αρχές πήραν πολύ σοβαρά τις προειδοποιήσεις των Κορσικανών και, γνωρίζοντας την εμπειρία των αυτονομιστών στην παράνομη δράση, εκτιμούν ότι στο νησί θα αρχίσουν να συμβαίνουν «ατυχήματα» σε νέους υπόπτους για «ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση». Οι γαλλικές αρχές εξετάζουν με μεγάλη προσοχή το όλο θέμα, γιατί είναι πολύ πιθανό «να ανοίξει ορέξεις», όπως επισημαίνουν ειδικοί παρατηρητές.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιον ότι ουσιαστικά ο πόλεμος Δύσης-τζιχαντιστών μπαίνει σε νέα φάση –και τις διαστάσεις του φαινομένου μόνον κάποιοι πνευματικά αργόσχολοι δεν τις καταλαβαίνουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου