Στο Καζακστάν η Ανατολή συναντά τη Δύση

Το Eurasian Media Forum (EAMF) ξεκίνησε την 15η ετήσια συνάντησή του στη πόλη Αλμάτι, με παρότρυνση του Προέδρου του Καζακστάν  κ. Nazarbayev, για να ενώσει την Ανατολή με τη Δύση. Ο Ματέο Ρέντζι τόνισε ότι το φόρουμ παρέχει γέφυρα διαλόγου Ευρώπης Ασίας. new deal Κωνσταντίνος Μαργαρίτης

Μοίρασε το

Το Eurasian Media Forum (EAMF) ξεκίνησετην 15η ετήσια συνάντησή του στηπόλη Αλμάτι,με παρότρυνση του Προέδρου του Καζακστάν κ. Nazarbayev, για να ενώσει την Ανατολή με τη Δύση, όπως σημειώνει ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης που παρακολούθησε τις εργασίες του Συνεδρίου. Ο αρθρογράφος του new deal συνομίλησε με τον Ματέο Ρέντζι, ο οποίος τόνισε ότι το φόρουμ παρέχει γέφυρα διαλόγου Ευρώπης Ασίας.


Η φετινή συνάντηση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον με προσωπικότητες και θεματολογία που αγγίζει όλο τον κόσμο.Το ετήσιο φόρουμ στο Καζακστάν συγκεντρώνει διεθνείς ηγέτεςστην πολιτική, στην οικονομία, στα κοινωνικά θέματα καιστα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Εκεί όπου η Ανατολή συναντά τη Δύση, αναβιώνει ο ρόλος της Κεντρικής Ασίας, ως κέντρο επικοινωνίας, που διασχίζει τον αρχαίο δρόμο του Μεταξιού μεταξύ της Κίνας και της Ευρώπης.
Το φόρουμ διοργανώθηκεγια πρώτη φορά το 2002. Ο Πρόεδρος της χώραςκ.NursultanNazarbayev το εγκαινίασεως ένα νέο κανάλι για παγκόσμιο διάλογο,μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον.
Από τότετο φόρουμ έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη. Καταξιώθηκε ως πλατφόρμα έγκυρης και έγκριτης ενημέρωσης,για την ανασκόπηση των πιο σημαντικών θεμάτωντης σημερινής ειδησεογραφικής ατζέντας της Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας.
Τώρα προσελκύει περισσότερους από 600 αντιπροσώπους από 60 χώρες: πολιτικούς, εμπειρογνώμονες και ανώτερα στελέχη των μέσων ενημέρωσης.
Το Eurasian Media Forum (EAMF) ξεκίνησετην 15η ετήσια συνάντησή του στηπόλη Αλμάτι,με παρότρυνση του Προέδρου του Καζακστάνκ. Nursultan Nazarbayevστηδημοσιογραφική κοινότητα να έχουν“υψηλό αίσθημα ευθύνης” στην παρουσίαση-προβολή τωνδιεθνών υποθέσεων.
Ο Πρόεδρος του Καζακστάν τόνισε,το σημαντικό ρόλο των Μέσων Ενημέρωσης στην παροχή σωστών, αξιόπιστων και αντικειμενικών ειδήσεων, καθώς και στον εντοπισμό «ψεύτικων ειδήσεων».
Η Δρ. Dariga Nazarbayeva, ιδρύτρια του Eurasian Media Forum και πρόεδρος του, εξέφρασε την ικανοποίησή της, για την επιτυχή διοργάνωση του φόρουμ επί 15 έτη, επισημαίνοντας ότι τοφετινόθέμα “15 Χρόνια Εξέλιξης”σηματοδοτεί τις νέες προοπτικές που ανοίγονται μπροστάμας και προτρέπουν για συνθέσειςκαι συνεργασίες. Πως ο κόσμος αλλάζει και πως οι αλλαγές αυτές αλλάζουν εμάς;
Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους τρόπους με τους οποίους είχεπραγματοποιηθεί η τεχνολογική αλλαγή. Επηρέασε τη νεότερη γενιά και την πρόσβασή τηςσε νέες μεθόδους επικοινωνίας. Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, τα smartphones και η ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενισχύουν το πλουραλισμό και την επικοινωνία.
Το φόρουμ δεν επηρεάζει άμεσα την πολιτική ιστορία του κόσμου επεσήμανε η κα Nazarbaveva.Τουλάχιστον όμως έδωσε την ευκαιρία να προσπαθήσουμε να βρούμε κοινό έδαφος συναίνεσης μεταξύ αντιπροσώπων με διαμετρικά αντίθετες απόψεις.

Ματέο Ρέντζι: Το European Media Forum γέφυρα διαλόγου

Σε μια περίοδο αυξανόμενης έντασης μεταξύ των παγκόσμιων δυνάμεων, ο ρόλος των μέσων μαζικής ενημέρωσης καθίσταται κομβικός.
Ο τ. Πρωθυπουργός της Ιταλίας κ. Matteo Renziστην ομιλία του τόνισε,ότι το φόρουμ στοΚαζακστάνπαρείχε γέφυρα διαλόγου,τα τελευταία 15χρόνια,μεταξύ Ασίας και Ευρώπης.
Ήταν λυπηρό το γεγονός ότι η ίδια η Ευρώπη δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο αποτελεσματική και ικανή.
Ένα από τα σημαντικά προβλήματα ήταν ο καθορισμός των σχέσεων μεταξύ των πολιτικών αρχών και του πολιτών.
Χρειαζόμαστε μια νέα σχέση μεταξύ λαού και κυβερνήσεων, από τη Κίνα μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, κατέληξε ο Ιταλός πρωθυπουργός.
Οι υπόλοιποι ομιλητές εστίασαν το ενδιαφέρον τους στις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά μας και ευχαρίστησαν τη διοργανώτρια χώρα για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει μέσα από το Eurasia Media Forum.
Οι εμπειρίες ήταν πολλές και το κυρίαρχο μήνυμα ήταν να έρθουν οι κυβερνήσεις και οι λαοί πιο κοντά.
Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Κωνσταντίνου Μαργαρίτη στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου