Ποιον θέλουν πρόεδρο οι χαμένοι αρχηγοί;

Μακρόν ή Λεπέν Ποιον θέλουν πρόεδρο οι χαμένοι αρχηγοί;

Μοίρασε το

Η Κέλλυ Κοντογεώργη σημειώνει ότι με δεδομένο, το κεφάλι που πήρε ο Εμανουέλ Μακρόν στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, το ενδιαφέρον όλων επικεντρώνεται στην γραμμή των αρχηγών που δεν πέρασαν στο δεύτερο γύρο.


Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανθρωπογεωγραφία των χαμένων αρχηγών των εκλογών που έδωσαν την μάχη…και έπεσαν γενναία.  Οι χαμένοι αρχηγοί είναι και εκείνοι που θα δώσουν την νίκη στον Μακρόν ή στην Λεπέν.

Μακρόν δαγκωτό, από τον Ζάκ Μελανσόν

Ο Γάλλος υποψήφιος της αριστεράς Ζαν Λικ Μελανσόν κάλεσε τους ψηφοφόρους του να μην ψηφίσουν την ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 24 Απριλίου.

«Ξέρουμε ποιον δεν θα ψηφίσουμε ποτέ…δεν πρέπει να ψηφίσετε  την Λεπέν… δεν πρέπει να υπάρξει ούτε μία ψήφος υπέρ της Λεπέν στον δεύτερο γύρο», είπε όχι μία αλλά 3 φορές στην ομιλία του ο Ζ. Μελανσόν, κάνοντας μάλιστα και χιούμορ με του υποστηρικτές του.

Η εταιρία δημοσκοπήσεων Ifop εκτιμά ότι ο Μελανσόν θα λάβει το 20,8% των ψήφων στον πρώτο γύρο.

Ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ στηρίζει Λεπέν

Ο Γάλλος ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία Ερίκ Ζεμούρ θα υποστηρίξει τη συνάδελφό του ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των εκλογών, κατά του νυν προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στις 24 Απριλίου. Μιλώντας σε συγκέντρωση ψηφοφόρων του μετά την μη πρόκρισή του στον δεύτερο γύρο, ο πρώην δημοσιογράφος παραδέχτηκε  ότι έχει διαφορές με την Λεπέν αλλά όπως σημείωσε «δεν αμφιβάλλω ποιος είναι ο αντίπαλος. Γι’ αυτό καλώ τους υποστηρικτές μου να ψηφίσουν τη Μαρίν Λεπέν».

Ο συντηρητικός Ερίκ Σιοτί θα ψηφίσει …κανέναν

Ο Γάλλος συντηρητικός Ερίκ Σιοτί δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει τον πρόεδρο Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 24 Απριλίου.

«Δεν θα δώσω οδηγίες ψήφου σε κανέναν… Οι Γάλλοι πολίτες είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν όποιον θέλουν. Αυτό που μπορώ να σας πω απόψε είναι ότι δεν θα ψηφίσω τον Εμανουέλ Μακρόν», δήλωσε ο Σιοτί απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του.

Η υποψήφια των συντηρητικών Ρεπουμπλικανών, του κόμματός του, η Βαλερί Πεκρές, δεν προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο.

Η υποψήφια των Σοσιαλιστών Αν Ινταλγκό θα στηρίξει Μακρόν

Η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού και υποψήφια στις προεδρικές εκλογές Αν Ινταλγκό, η οποία δεν πέρασε στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, θα στηρίξει τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για τον δεύτερο γύρο, εξηγώντας τους λόγους.

«Για να μην πέσει η Γαλλία στο μίσος όλων εναντίον όλων, σας καλώ επίσημα να ψηφίσετε στις 24 Απριλίου κατά της ακροδεξιάς της Μαρίν Λεπέν», ανάφερε σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.  Ωστόσο οι εκτίμησεις της εταιρίας δημοσκοπήσεων IFOP, η Ινταλγκό αναμένεται να λάβει το 1,9% των ψήφων του πρώτου γύρου.

Η Βαλερί Πεκρές θα ψηφίσει Μακρόν

Η συντηρητική υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας Βαλερί Πεκρές δήλωσε την πρώτη Κυριακή ότι θα ψηφίσει τον Μακρόν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

«Η ιστορική σχέση της Λεπέν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την απαξιώνει από το να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας μας σε αυτούς τους τραγικούς καιρούς.

Η εκλογή της θα σήμαινε ότι η Γαλλία θα έχασε τη σημασία της στην ευρωπαϊκή και διεθνή σκηνή. Ως εκ τούτου, και παρά την έντονη διαφωνία μου με τον Μακρόν, θα τον ψηφίσω για να σταματήσω τη Μαρίν Λεπέν», δήλωσε η Πεκρές σε προεκλογική του ομιλία.

Η Ifop εταιρία δημοσκοπήσεων, έδειξε για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου ότι η Πεκρές δεν θα προκριθεί στον δεύτερο γύρο, κερδίζοντας μόλις το 4,6% των ψήφων του πρώτου γύρου.

Μακρόν στηρίζει ο Πράσινος Γιανίκ Ζαντό

Ο υποψήφιος των Οικολόγων Πράσινων στη Γαλλία, Γιανίκ Ζαντό, δήλωσε πως στην δεύτερη μάχη για την προεδρεία θα υποστηρίξει τον Μακρόν και κάλεσε «τους ψηφοφόρους των Πρασίνων να εμποδίσουν την ακροδεξιά δίνοντας την ψήφο τους στον Μακρόν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου