Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΚΛΕΓΕΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Η Κύπρος εκλέγει ...ευημερία και ανάπτυξη! Το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας στην Κύπρο έφτασε το 11,3% τον Δεκέμβριο του 2017, από 11,1% τον Νοέμβριο του 2017, αλλά μειώθηκε σημαντικά σε σχέση με το επίπεδο του 12,8% που ήταν τον Δεκέμβριο του 2016. new deal Κωνσταντίνος Μαργαρίτης Αναστασιάδης Μαλάς

Μοίρασε το

Οι εκλογές του δεύτερου γύρου, στη Κύπρο, για την ανάδειξη του νέου Προέδρου είναι καθοριστικές.

Οι δυο υποψήφιοι κκ. Αναστασιάδης και Μαλάς, με διαφορετική ιδεολογική προσέγγιση και αποτελεσματικότητα, διεκδικούν τη ψήφο των πολιτών και αναζητούν συμμάχους από τα κόμματα που έμειναν εκτός δευτέρου γύρου.

Η Κύπρος έχει αλλάξει πορεία, η οικονομία της πηγαίνει πάρα πολύ καλά και ο τουρισμός συνεισφέρει στο ΑΕΠ της χώρας.

Στη διαχείριση του Κυπριακού ο Πρόεδρος κ. Νίκος Αναστασιάδης γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο και προσπαθεί να το χειριστεί με τις λιγότερες απώλειες.

Ο κ. Σταύρος Μαλάς προσπαθεί με έγγραφα να πλήξει τις θέσεις του Προέδρου και να κερδίσει ψήφους από το ακροδεξιό κόμμα.

Οι πολίτες νοιάζονται για τη καθημερινότητα τους και δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην Εκκλησία της Κύπρου και ιδιαίτερα στον Αρχιεπίσκοπο κκ. Χρυσόστομο, που διακρίνεται για τις δυναμικές του παρεμβάσεις και την ουσιαστική του συνεισφορά στη διαχείριση του Κυπριακού ζητήματος.

Στην ενέργεια, ο κ. Μαλάς επιχειρεί να αναδείξει κακούς χειρισμούς από πλευράς κυβέρνησης κ. Αναστασιάδη. Σημείο αναφοράς η ανέγερση σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου. Σύμφωνα με τον κ. Μαλά, αυτή τη θέση υποστήριζε το Ισραήλ και ήταν υπέρ της ανέγερσης σταθμού. Κατηγόρησε τον κ. Αναστασιάδη ότι εγκατέλειψε την προσπάθεια αυτή μετά που ανέλαβε την εξουσία.

Ωστόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντίκρουσε τις κατηγορίες , υποδεικνύοντας ότι οι σχέσεις του με το Ισραήλ και τον πρωθυπουργό κ. Νετανιάχου έχουν προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό, που σε καμιά περίπτωση δεν θα απέρριπτε μια εισήγηση που θα ήταν προς όφελος των δύο χωρών.

Το εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας στην Κύπρο έφτασε το 11,3% τον Δεκέμβριο του 2017, από 11,1% τον Νοέμβριο του 2017, αλλά μειώθηκε σημαντικά σε σχέση με το επίπεδο του 12,8% που ήταν τον Δεκέμβριο του 2016.

Η ΚΎΠΡΟΣ ΕΚΛΕΓΕΙ ΕΥΗΜΕΡΊΑ ΚΑΙ ΑΝΆΠΤΥΞΗ

Σύμφωνα με την Eurostat, 49.000 άνδρες και γυναίκες ήταν άνεργοι τον Δεκέμβριο του 2017 στην Κύπρο, 1000 περισσότεροι από τον Νοέμβριο του 2017 (48.000), αλλά 5.000 λιγότερο από τον Δεκέμβριο του 2016 (54000). Η ανεργία μεταξύ ανδρών ανήλθε στο 11,1% και στις γυναίκες στο 11,3%.

Η Πρόεδρος του κόμματος «Αλληλεγγύη» κα Ελένη Θεοχάρους, που παίζει καθοριστικό ρόλο στην εκλογή του Προέδρου,   ανέφερε πως οι συναντήσεις της με τον κ. Αναστασιάδη είναι πάντοτε καλές και υπάρχει μία καλή μακροχρόνια σχέση που δεν επηρεάζεται από τις πολιτικές διαφορές

Όπως τόνισε, στο Κυπριακό υπάρχει μία διαφορετική αντίληψη.

Στη συνέχεια, τόνισε η κα Θεοχάρους, θα ενημερώσει την υπόλοιπη ηγεσία του κόμματος, ενόψει και του συνεδρίου για απόφαση στο τι στάση θα κρατήσουν στις εκλογές της 4ης Φεβρουαρίου.

Όσον αφορά τις εξελίξεις με τις υπόλοιπες δυνάμεις που στήριξαν το κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, ανέφερε η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, πως υπάρχει μέχρι στιγμής μία κοινή πορεία και προσπάθεια για συντονισμένες ενέργειες.

Η Κύπρος εκλέγει τον ηγέτη της που θα την οδηγήσει τα επόμενα χρόνια με ασφάλεια και σιγουριά στα ευρωπαϊκά μονοπάτια της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Κωνσταντίνου Μαργαρίτη για το new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου