Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΑΣ

Μοίρασε το

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η εισροή μεταναστών στη Σουηδία, παρότι το περιβόητο μεταναστευτικό της μοντέλο έχει δεχθεί σοβαρά πλήγματα το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα το κάψιμο της Στοκχόλμης από μετανάστες τον Μάιο που μας πέρασε. Σε άρθρο της ισπανικής εφημερίδος El Pais, πού αναδημοσιεύτηκε από την Ελευθεροτυπία, στηλιτεύεται η ισπανική κυβέρνηση πού δεν δέχεται μετανάστες και τους επαναπροωθεί πίσω στις χώρες τους, ενώ αντιθέτως η Σουηδία τους δέχεται με ανοιχτές αγκάλες, αγνοώντας «επιδεικτικά» τις ξενοφοβικές φωνές της Ευρώπης, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

Δυστυχώς όμως η κυβέρνηση της Σουηδίας αυτό που πρώτα αγνοεί είναι τις διάφορες φωνές, τόσο μέσα από την ίδια τη χώρα, όσο και έξω από αυτή που μιλάνε για άλωση της Σουηδικής κοινωνίας από τους μετανάστες και ιδιαίτερα τους μουσουλμάνους. Στοιχεία που δίνει σουηδική Public Radio δείχνει ότι τους πρώτους εφτά μήνες του 2013 πάνω από 1000 σουηδέζες βιάστηκαν από μουσουλμάνους μετανάστες, από τα οποία τα 300 ήταν παιδιά κάτω των 15 χρόνων!!!

Σε μια στατιστική από άλλο δημοσίευμα δείχνει την Σουηδία αυτή τη στιγμή να έχει το αρνητικό επίτευγμα να είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο στους βιασμούς γυναικών, κάτω μόνο από την Νότιο Αφρική και έξι φορές πιο πάνω – αναλογικώς με τον πληθυσμό της – από τις Η.Π.Α. Σύμφωνα λοιπόν με αυτές τις στατιστικές, 1 στις 4 γυναίκες στη Σουηδία πέφτουν η πρόκειται να πέσουν θύματα βιασμού! Η αιτία είναι η αθρόα εισροή μεταναστών καθώς το 77% των εξιχνιασμένων βιασμών ευθύνονται μουσουλμάνοι μετανάστες τη στιγμή πού δεν ξεπερνούν το 5% του γενικού πληθυσμού της χώρας.

Στα παραπάνω δημοσιεύματα η κυβέρνηση της Σουηδίας φαίνεται να έχει παντελή άγνοια η να μην δίνει την ανάλογη σημασία. Πως μπορεί όμως να κωφεύει επιδεικτικά όταν τον περασμένο Μάϊο τα περίχωρα της Στοκχόλμης κάηκαν κυριολεκτικώς για μια εβδομάδα από τους Μετανάστες, που πολλοί από αυτούς ήταν δεύτερης γενιάς, δείχνοντας έτσι, -όπως λέγανε σχετικώς και τα πάμπολλα δημοσιεύματα- την αποτυχία του Σουηδικού μοντέλου Μεταναστεύσεως.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Μάρκ Αμπραμσον, προέδρου του κόμματος «Σουηδοί Δημοκράτες» που είναι κατά αυτής της συγκεκριμένης μεταναστευτικής πρακτικής και το οποίο έχει σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές του 2014, «Τα περιστατικά αυτά είναι η συνέπεια των πολυπολιτισμικών πολιτικών που υιοθέτησε η Σουηδία στα ‘80ς και δεν τα βλέπουμε μόνο εδώ αλλά και σε όλη την Ευρώπη και νομίζω πως θα δούμε περισσότερα και πιο βίαια αν δεν αλλάξουμε πολιτική».

Και αν όλα αυτά γίνονται σε μία, κατ’άλλα «οργανωμένη» και «πολιτισμένη» κοινωνία όπως είναι αυτή της Σουηδίας, τι πρόκειται να συμβεί σε μια ανοχύρωτη πολιτεία, χτυπημένη από τα μνημόνια, τις εξοντωτικές πολιτικές λιτότητας και με εκατομμύρια μετανάστες όπως είναι η Ελλάδα; Ας το έχουν στα υπ’όψιν τους οι κυβερνώντες και όλες οι υγιείς δυνάμεις της χώρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου