ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΟΜΠΑΜΑ

Μοίρασε το

Η επανεκλογή του Μπάρακ Ομπάμα θα σημάνει συνέχιση οικονομικής πολιτικής “κεϋνσιανού τύπου” με αμερικανικές ιδιαιτερότητες, όταν η κυρίαρχη σκέψη στην Ευρώπη παραμένει προσκολλημένη στη νομισματική ορθοδοξία.

 Δηλαδή, κρατικός παρεμβατισμός για διάσωση θέσεων εργασίας, στήριξη της μεταρρύθμισης στην Υγεία, πιο προοδευτική κατανομή του φορολογίας στους πλούσιους, μεγαλύτερη έμφαση στην περιβαλλοντική προστασία, ένταξη των μεταναστών, μέριμνα για τις μειονότητες.

Ο Ομπάμα είναι θιασώτης της διεθνούς συνεργασίας και του σεβασμού των συμμάχων των ΗΠΑ, ιδίως με τους Ευρωπαίους. Δεν προσφεύγει εύκολα σε μονομερείς ενέργειες και στρατιωτική δράση, τουλάχιστον πριν εξαντληθούν οι εναλλακτικές δυνατότητες. Έχει πιο ισορροπημένη θέση στο Μεσανατολικό πρόβλημα, σε σχέση με προηγούμενους προέδρους.
Καθώς η Ελλάδα διέρχεται κρίση, ο σημερινός Aμερικανός πρόεδρος έχει παρέμβει επανειλημένα και δραστικά στην Α. Μέρκελ και άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, για επείγουσα στήριξη της χώρας μας. Αξιοποίησε το μεγάλο ειδικό βάρος των ΗΠΑ στο ΔΝΤ για σημαντική οικονομική βοήθεια και υπέρβαση των αγκυλώσεων και καθυστερήσεων της συντηρητικής πλειοψηφίας της Ε.Ε. Γεγονός που καθιστά την επανεκλογή του σημαντική ανακούφιση.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου