ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Μοίρασε το

“Προς τι η – δήθεν – απορία, ο φόβος και η αγωνία

για μια Ε.Ε τελειωμένη ιστορία, βουτηγμένη στα συμφέροντα και την υποκρισία”

Φαίνεται πως το φαινόμενο των ΣΥΝΝΕΦΟΠΤΩΣΕΩΝ δεν είναι μόνον ελληνικό, αλλά και διεθνές. Πέφτουν ηγέτες, ηγετίσκοι, λαοί, από τα σύννεφα κάθε φορά που συμβαίνουν ακόμη και τα αναμενόμενα (!). Τώρα “έπεσαν από τα σύννεφα” – λόγω Brexit-Βρετανοί και μη, όπως και εμείς για το ….. “κακό” που (μας) βρήκε!….. Η αφέλεια , και η υποκρισία “πάει σύννεφο”, με αποτέλεσμα να έχουμε εκατομμύρια (διανοητικών) καταγματιών ! Τι άραγε ανέμεναν οι αφελείς, και οι υποκριτές, όπου γης (ιδιαιτέρως της Ευρωπαϊκής);

Δεν διακρίνουν άραγε τα οφθαλμοφανή; Δεν αντιλαμβάνονται οτι μας τελείωσε – προ πολλού – το κάποτε πεφιλημένο ευρωπαϊκό όνειρο; Επειδή εκφυλίστηκε σταδιακά σε …. ευρω-όνειρο; Οι λαοί (αποτελούμενοι από ανθρώπους) δεν αλλάζουν. Συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο των επιθυμιών , συνηθειών, συμφερόντων, αλληλοσπαραγμών, πάλης για επικράτηση.

Η Ε.Ε μετεξελίχθηκε σε Γ.Ε= Γερμανική Ευρώπη / Ένωση εδώ και πολλά χρόνια. Αρκετοί ακόμη, εκτός από εμάς, όπως Ιταλοί, Γάλλοι, Ισπανοί και άλλοι “μικρότεροι” με ιδιαίτερη ανακούφιση θα έφευγαν αν μπορούσαν, αν δεν τους εμπόδιζε το οικονομικό κόστος των συνεπειών μιας αποχώρησης. Η Ε.Ε έχει υποστεί βαρύτατο πλήγμα πολύ πριν το πρόσφατο Brexit. Υφίσταται de facto διάσπαση. Απομένει η de jure, στην οποία προχώρησε το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι θεωρητικά κακό /κρίμα , αλλά και μοιραίο συνακόλουθο μιας άφρονης ΛΥΚΟΦΙΛΙΚΗΣ σχέσης ανάμεσα σε “φίλους” εταίρους και εταίρες.

Δυστυχώς είναι ζήτημα χρόνου η περαιτέρω διάσπαση. Όπως και η αποχώρηση της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα κράτη επανέρχονται στην αυτοπεριχαράκωση , αυτοαπομόνωση τους, όπως τον παλιό, “καλό” καιρό προκειμένου να διαιωνίσουν το μεταξύ τους “κακό τους καιρό”. Μοιραία θα αυξάνονται οι ακραίες εθνικιστικές φωνές και θα ισχυροποιούνται τα κόμματα των άκρων.

ΥΓ Η πόρτα άνοιξε. Ποιός να είναι ο επόμενος, ο μεθεπόμενος που θα αποχωρήσει; Άραγε θα ανοίξει κάποτε ο άνθρωπος την πόρτα της κοινής λογικής, της σύνεσης, του μέτρου; Ρητορικό ασφαλώς το ερώτημα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου