Ρωσικός δάκτυλος πίσω από τα επεισόδια στη Γαλλία

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος εντοπίζει ρεπορτάζ των TIMES του Λονδίνου, που επιβεβαιώνει σχετικό άρθρο του new deal, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει ρωσικός δάκτυλος πίσω από τα επεισόδια στη Γαλλία και τα κίτρινα γιλέκα. new deal

Μοίρασε το

Ο Αθανάσιος Παπανδρόπουλος εντοπίζει ρεπορτάζ των TIMES του Λονδίνου, που επιβεβαιώνει σχετικό άρθρο του new deal, σύμφωνα με το οποίο υπάρχει ρωσικός δάκτυλος πίσω από τα επεισόδια στη Γαλλία και τα κίτρινα γιλέκα.


“Χιλιάδες λογαριασμοί έχουν στόχο να καλλιεργούν την οργή στο γαλλικό κοινό, ώστε να προκαλέσουν βίαιες εκδηλώσεις ικανές να οδηγήσουν σε σοβαρότερες εξελίξεις”. Αυτά αναφέρουν οι TIMES του Λονδίνου, προσδιορίζοντας ότι, μετά από έρευνά τους, εκατοντάδες λογαριασμοί και προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνδέονται με τη Ρωσία.

Ρωσικός δάκτυλος πίσω από τα κίτρινα γιλέκα

Πιο αναλυτικά, οι TIMES επικαλούνται ένα ιδιαίτερα δραστήριο δίκτυο στο Twitter. Καλύπτει διακόσιους λογαριασμούς και από την αρχή των γεγονότων. Και δηλητηριάζει την κοινή γνώμη με ανυπόστατες φήμες.

Κατά τη βρετανική εφημερίδα, η εταιρεία NEW KNOWLEDGE, η οποία εξειδικεύεται στη διαδικτυακή ασφάλεια, έχει εντοπίσει αυτούς τους λογαριασμούς που αποπληροφορούν. Στους λογαριασμούς χρησιμοποιούνται φωτογραφίες διαδηλώσεων, οι οποίες όμως δεν έχουν καμία σχέση με τα τελευταία γεγονότα στη Γαλλία. Από την άλλη όμως επιδιώκουν να υπογραμμίσουν την αστυνομική βία. Έτσι να δικαιολογήσουν την τυφλή βία από τους τραμπούκους, που πυρπολούν και λεηλατούν ό,τι βρουν μπροστά τους.

Όπως είπε εκπρόσωπος της NEW KNOWLEDGE, η τακτική αυτών που κινούν τους σχετικούς λογαριασμούς είναι εξαιρετικά απλοποιημένη. Πλην όμως σε ένα μη καλά πληροφορημένο κοινό μπορεί να δημιουργήσει σοβαρή ψυχολογική αναστάτωση. Το ίδιο πρόσωπο υπογραμμίζει ότι τα ρωσικά δίκτυα που λειτουργούν στη Γαλλία, ανάβουν φλόγες, χωρίς όμως να προκαλούν τις διαδηλώσεις. Κατά την NEW KNOWLEDGE, το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό. Υπό ορισμένες συνθήκες θα μπορούσε να πάρει διαστάσεις στο Βέλγιο και στην Ολλανδία. Εκεί, ήδη κάποια “κίτρινα γιλέκα” προσπαθούν να δημιουργήσουν έκρυθμες καταστάσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου