ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ …ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ

Μοίρασε το

του ΑΓΑΜΕΜΝΩΝΑ ΦΑΡΑΚΟΥ  

Για τους επαναστάτες της Βεγγάζης, του Τομπρούκ, της Ντέρνα και της υπόλοιπης ανατολικής Λιβύης, θα είναι πολύ αργά, θανάσιμα αργά, όταν και αν, το  αργοκίνητο, πάντοτε, Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πάρει την απόφαση που όλοι περιμένουν με κομμένη την ανάσα.

 Αν ,δηλαδή αποδεχθεί και υιοθετήσει την, εξ ίσου καθυστερημένη, πρόταση- υποτιθέμενη  έκκληση- του Αραβικού Συνδέσμου και επιβάλλει απαγόρευση πτήσεων των(λιβυκών πολεμικών) αεροπλάνων, στους ουρανούς της Λιβύης. Αναθέτοντας, φυσικά, στο ΝΑΤΟ, ίσως και μόνο στον 6ο Αμερικανικό στόλο , που υποτίθεται ότι καραδοκεί στην Σούδα, την εφαρμογή της απόφασης.  Αν γίνει αυτό, απλό ημίμετρο άλλωστε , μάλλον θα είναι πολύ αργά και αυτό που θα μπορεί να επιτύχει θα είναι πολύ λίγο..

Το σίδερο κολλά μόνο  στην φωτιά και τώρα αυτή η περίφημη  εξέγερση- επανάσταση, οδηγείται προς το αναπόφευκτο πικρό τέλος της . Συνθλίβεται ανέτως κάτω από τις ερπύστριες των 2000 τανκς του Καντάφι και των αγρίων βομβαρδισμών των 300 αεροπλάνων του ,απέναντι στα οποία, τα λιανοτούφεκα των αθώων και αδαών, έστω και φανατικών εθελοντών επαναστατών, απλώς δεν είναι σε θέση να προκαλέσουν ούτε αμυχή στον αντίπαλο .Και θα  απομείνει απλώς το παράδοξο ενός  τροπαιούχου στρατιωτικά, τον οποίο, απλώς θα έχει αποκηρύξει, περίπου ως λεπρό, η υπόλοιπη Ανθρωπότητα, Σιγά που θα καταλάβει τίποτε από αυτό ο περίπου ημιπαράφρων Καντάφι.

Όλα αυτά, φυσικά, υπό την πλήρη κάλυψη εκατοντάδων τηλεοπτικών συνεργείων ,με τους καλύτερους δημοσιογράφους, της Γης να έχουν μεταβληθεί σε πολεμικούς ανταποκριτές αλλά με πλήρη απουσία μιας αντίστοιχης και αντίπαλης δυναμικής , αμερικανικής, ή έστω νατοϊκής αεροπορικής παρουσίας, της μόνης που θα μπορούσε να ανακόψει  αυτήν την εξέλιξη. Και μην κοιτάτε που η θεομηνία και η φοβερή καταστροφή στα ιαπωνικά νησιά και οι δεκάδες χιλιάδες, εκεί νεκροί  μετατόπισαν το κέντρο του παγκοσμίου ειδησεογραφικού ενδιαφέροντος στην Άπω Ανατολή .

Αν την περασμένη Παρασκευή ο Εγκέλαδος και το Τσουνάμι  δεν είχε αναλάβει δράση εκεί κάτω ,ξέρουμε τι θα συνέβαινε. Όλων τα μάτια και η προσοχή θα εξακολουθούσαν να είναι στραμμένα στην έρημο της Κυρηναϊκής και στην παράδοξη- ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας- εξέγερση, επανάσταση,  κατάληψη της μισής χώρας, από νεαρούς που δεν ήξεραν καν την χρήση των όπλων που είχαν αποκτήσει ξαφνικά. Οι οποίοι σπαταλούσαν τα μάλλον σπάνια πυρομαχικά τους, όχι μόνο  τις σφαίρες των αυτομάτων τους αλλά ακόμη και τις πολύτιμες  οβίδες των αντιαεροπορικών που είχαν εγκαταστήσει επάνω στα. ημιφορτηγά τους, απλώς για να τραβούν πλάνα οι καμεραμάν. Πολλοί έχουν πεθάνει ήδη εκεί και πολλοί περισσότεροι θα πεθάνουν τις επόμενες ημέρες σε μία από τις πιο ηρωικές, αλλά και πιο παράδοξες εξεγέρσεις αυτών των χρόνων.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου