Η ΕΕΔ ΕΓΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Μοίρασε το

Υπό την ιδιότητά της του συμβούλου του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (ΕΕΔ) εκφράζει τις ανησυχίες της για την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να αναστείλει προσωρινά τις υποχρεώσεις της που πηγάζουν από την Ευρωπαϊκή Συμφωνία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την ώρα που ήδη η χώρα τελεί υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι τα τελευταία χρόνια, ακόμα και φέτος, οι τουρκικές αρχές –με αμφισβητούμενες από κάθε άποψη διαδικασίες και κατηγορίες– συνέλαβαν και φυλάκισαν δημοσιογράφους, ερήμην διεθνών αρχών και νομικών κανόνων. Ήδη, την εβδομάδα που πέρασε, 20 τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί έκλεισαν, εφημερίδες ανέστειλαν την κυκλοφορία τους και δημοσιογράφοι απώλεσαν δια της βίας τις δημοσιογραφικές τους ταυτότητες, υπό το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας.

Η κατάσταση αυτή κρίνεται ως εξαιρετικά επικίνδυνη για την ελευθερία του Τύπου και του λόγου στην Τουρκία. Η ΕΕΔ εγκαλεί την τουρκική κυβέρνηση να αποκαταστήσει αμέσως το κράτος δικαίου. Υπογραμμίζεται ότι λεπτομερής έκθεση της ΕΕΔ υποβλήθηκε στο Συμβούλιο της Ευρώπης, καθώς και στα αρμόδια για τις ατομικές ελευθερίες ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Τέλος, η ΕΕΔ εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της προς τα μέλη του τουρκικού τμήματός της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου