Η ΓΕΙΤΩΝ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ

Μοίρασε το

της ΙΩΑΝΝΑΣ ΚΟΛΟΒΟΥ 

Μοιάζει με  παγκόσμιο θέατρο του παραλόγου παιγμένο σε μια απέραντη σκηνή με θεατές τους πολίτες όλου του πλανήτη. Εξαιρούνται όσοι  έχουν τυφλωθεί από την πείνα και την αβιταμίνωση.

Ο Τζέημς Κάμερον, ο χολυγουντιανός σκηνοθέτης, ειδικευμένος σε συμπαντικές καταστροφές και υπόγειους λοιπούς (ουχί όμως και λιμούς , αυτό ανήκει στην προηγούμενη πρόταση)  σεισμούς και καταποντισμούς, έχει πρασινίσει από την ζήλια του. Τέτοια φαντασία ουδέποτε διέθετε. 

Η Αφρική φλέγεται, η επανάσταση των Αράβων επελαύνει, η Ευρώπη δεν ξέρει τι να κάνει τους φτωχούς συγγενείς της εμάς δηλαδή και τις  άλλες χρεωμένες χώρες που περιμένουν στη ουρά, της γης οι κολασμένοι. Όλη η Ευρώπη; Όχι βέβαια, υπάρχει μια χώρα που αντιστέκεται και θα αντιστέκεται στη μιζέρια των καιρών και στις θλιβερές ειδήσεις που κατά ριπάς μας έρχονται από την τι βι.  Εκεί, σ’ αυτή τη χώρα οι ειδήσεις έχουν χρώμα ροζ , έχουν καμπύλες ευμεγέθεις, έχουν τον άνδρα του μαρτίνι (αν με εννοείτε) έχουν χρήμα (πολύ), έχουν σεξ, ολίγον έως καθόλου ντραγκς, αλλά πολύ ροκ εντ ρολ! Όσο γι’ αυτό το τελευταίο, πείτε μου, έχετε δει τελευταία πιο ροκ χώρα από τη γείτονά μας Ιταλία;

Ενώ εμείς φαγωνόμαστε με την εξ Ανατολών γείτονά μας, η οποία έχει βάλει αμέτι μουχαμέτι να μας φάει το μισό Αιγαίο,(οι γνωρίζοντας λένε πως το έχει πάρει ήδη με παπά και με κουμπάρο-ξέρουμε και τον παπά και τον κουμπάρο), στην Ιταλία το φάντασμα που πλανιέται  μέγα πάνω από την χώρα (για να παραφράσουμε και τον Μαρξ) είναι το ερώτημα: πόσες τελικά ερωμένες είχε ο καβαλιέρε, ο γοητευτικός Ιταλός και αιρετός βεβαίως  πρωθυπουργός της χώρας; Τι ακριβώς του έβρισκαν αυτού του δισεκατομμυριούχου και πήγαιναν μαζί του οι ωραίες και σέξι Ιταλίδες και όχι μόνο; Είναι σωστό που διόρισε υπουργό, μια φιλεναδίτσα  του, πρώην τοπ μόντελ; Γιατί αγρίεψαν οι Ιταλίδες φεμινίστριες καιν βγήκαν με πανό στους δρόμους κι έξω από την πρωθυπουργική  βίλα;

Και τι του κάνουν τώρα …  κατηγορείται λέει για εκπόρνευση ανηλίκου και για κατάχρηση εξουσίας. Πρόκειται για το σκάνδαλο με τη μικρούλα  Ρούμπι Γκέιτ.

Έχετε δει παρακαλώ την Ρούμπι να κάνει δηλώσεις στις τηλεοράσεις  όλου του πλανήτη; Σας μοιάζει  για ανήλικη; Σας φαίνεται σαν αθώο, ανυποψίαστο για την κακία του κόσμου κοριτσάκι, που σε μια νύχτα έχασε ό,τι πολυτιμότερο είχε;  Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Σε κάθε περίπτωση οι Ιταλοί ζουν αυτό τον καιρό ένα δράμα. Για φανταστείτε λοιπόν να ζούσαμε εμείς αυτό τα δράμα των γειτόνων μας. Να μην είχαμε τον τρόμο της φτώχιας και της ανέχειας πάνω από τον κεφάλι μας, να μην είχαμε την τρόικα και τον Παπακωνσταντίνου να μας δουλεύουν ψιλό γαζί, να είχαμε ένα σέξι πρωθυπουργό και η μόνη μας έγνοια να είναι, ποιο μοντέλο είχε σειρά να κάνει μαζί του…   κανό το Σαββατοκύριακο. Θα μπορούσαμε άραγε να ανταπεξέλθουμε στις μεγάλες αυτές στιγμές; Θα μπορούσαμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να αγωνιστούμε  και να διώξουμε την ξένη εξάρτηση από τον τόπο -συγγνώμη παρασύρθηκα… Α, ευτυχείς Ιταλοί!!!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου