Η ΑΤΑΚΤΗ ΚΥΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Μοίρασε το

της ΜΑΡΙΑΣ ΦΛΩΡΟΥ

Ένας οικογενειακός καυγάς που ξέσπασε στο σπιτικό του πολύγαμου Προέδρου της Νότια Αφρικής τείνει να μετατρέψει σε φαρσοκωμωδία την τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλου την Παρασκευή.

Ο λόγος; Η νεότερη(και λιγότερο δημοφιλής) σύζυγος του Προέδρου που ακούει στο όνομα Nompumelelo Ntuli και που απ’ ότι φαίνεται, δεν ήταν και υπόδειγμα πίστεως στο σύζυγό της… Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ενώ η κυρία προέδρου(μία από τις 3 για την ακρίβεια) βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στην Ινδία. Πιο συγκεκριμένα, ήρθαν στη δημοσιότητα ισχυρισμοί ότι ένας από τους σωματοφύλακές της την είχε αφήσει έγκυο, σε περίοδο που αυτή και ο Πρόεδρος ήταν κάπως… τσακωμένοι. Και σα δε φτάνει αυτό, ένα γράμμα από «θορυβημένα μέλη της οικογενείας» που έφτασε σε μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας, την Ilanga, ανέφερε ότι ο σωματοφύλακας-πέτρα του σκανδάλου, ονόματι Phinda Thomo, αυτοκτόνησε μόλις αποκαλύφθηκε η όλη ιστορία, προφανώς επειδή ήξερε την εξαιρετικά σκληρή τιμωρία που περιμένει αυτούς που καθιστούν έγκυο τη γυναίκα ενός αρχηγού(και τι αρχηγού στην προκειμένη!)

Κάπως έτσι, λένε οι εφημερίδες εξηγείται και η παραδοσιακή τελετή «κάθαρσης» στην οποία προέβη η Ntuli τον Απρίλιο και όπου για να εξιλεωθεί για κάποιον, άγνωστο μέχρι τότε, λόγο έσφαξε μια κατσίκα στα πόδια του συζύγου της. Είδατε; Με μια κατσίκα ΜΟΝΟΝ!!!Ούτε διαζύγια, ούτε ανακοινώσεις στην τηλεόραση, ούτε μεσημεριανά, ούτε δάκρυα. Απλά και λιτά και κυρίως μεγαλόψυχα. Γιατί, για να ξεχνάς τις απιστίες της συζύγου με μια κατσίκα πρέπει να έχεις και μεγάλη καρδιά, τουλάχιστον για τα δικά μας δεδομένα…

Το ζήτημα όμως δεν τελειώνει εδώ. Εδώ αρχίζει μάλλον. Η Ntuli θα είναι η μία από τις προεδρικές συζύγους που θα συνοδεύσουν τον Νοτιοαφρικανό ηγέτη στην τελετή έναρξης. Κι αντί να κοιτούν όλοι τον Felipe Calderon, τον πρόεδρο της FIFA και τον κ. Zuma που θα κάθονται δίπλα-δίπλα, το ενδιαφέρον όλων έχει στραφεί στο πόσο εμφανής θα είναι η εγκυμοσύνη της Ntuli και στο αν θα έχει φέρει ένα καινούριο σωματοφύλακα στη θέση του παλιού. Αν υπολογίσουμε κιόλας το εκρηκτικό ταμπεραμέντο της και τα σκάνδαλα που έχει προκαλέσει… Νεότερη κατά 33 χρόνια από τον Πρόεδρο, εξοργίζει με τη σπάταλη ζωή της, διαμένει σε μία έπαυλη μακριά από το σύζυγό της, σπρώχνει on camera τις άλλες συζύγους στις επίσημες τελετές κι όταν έμαθε τον πρόσφατο γάμο του με κάποια άλλη δεσποσύνη, έγινε ταύρος σε υαλοπωλείο, έβρισε τις υπόλοιπες συζύγους, αρνήθηκε να παραστεί στο γάμο και πήγε πίσω στην έπαυλή της, αφού πρώτα έσπασε και μια δυο πόρτες!

Αλλά κι ο ίδιος ο Πρόεδρος δεν πάει πίσω. Σκάνδαλα περί εξώγαμων παιδιών (συνολικά τα παιδιά του φτάνουν τον, διόλου ευκαταφρόνητο, αριθμό των 20!) και σύζυγοι που τον χωρίζουν ή αυτοκτονούν αφήνοντας πίσω τους σημειώματα που λένε ότι ο Zuma τους έκανε «τη ζωή κόλαση» δεν είναι και η καλύτερη εικόνα που μπορεί να δώσει… Το κόμμα του δε δείχνει να παίρνει και πολύ ελαφρά αυτά τα πράγματα και φήμες κυκλοφορούν ότι, με την ευκαιρία του προγραμματισμένου συνεδρίου του 2012, η προεδρία του Zuma θα λήξει άδοξα όπως έληξε και το 2007 η προεδρία του Thabo Mbeki. Το να γελοιοποιείται ο Πρόεδρος δεν είναι ό,τι καλύτερο και οι δηλώσεις του επιφανούς Νοτιοαφρικανού ιστορικού Hermann Giliomee ότι «το κόμμα του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου κάποτε θεωρείτο απειλή, τώρα πλέον θεωρείται απλώς μια φαρσοκωμωδία» αντικατοπτρίζουν το κλίμα που επικρατεί.

Και να σκεφτεί κανείς ότι κάποτε θεωρούσαμε ότι ο πολιτικός με την πλέον σκανδαλώδη προσωπική ζωή τη σήμερον είναι ο Berlusconi…!

Πηγή: Times

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου