ΕΥΡΩΠΗ: Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μοίρασε το

Όλες οι εκτιμήσεις Γάλλων και Βρεταννών ειδικών στα θέματα της ισλαμικής τρομοκρατίας συγκλίνουν. Οι ήττες που το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) υφίσταται στο πεδίο των μαχών θα το οδηγήσουν στην εξαπόλυση νέου κύματος τρομοκρατικών ενεργειών στην Ευρώπη.

Η προσβλητική για την Γαλλία και την ιστορική της παράδοση τρομοκρατική ενέργεια στην Νίκαια και ειδικά στο συγκεκριμένο μέρος όπου έγινε, αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα. «Θα ακολουθήσουν και άλλα κτυπήματα», τονίζει ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας συγγραφέας και σύμβουλος της Γαλλικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (DGSI). Εξάλλου, ο γενικός διευθυντής της ίδιας Υπηρεσίας, Πατρίκ Καλβάρ, υπογραμμίζει ότι οι τζιχαντιστές «θα κάνουν ό,τι μπορούν για να δημιουργήσουν στην Γαλλία συνθήκες εμφυλίου πολέμου».

Με τον τρόπο αυτόν, το Ισλαμικό Κράτος θα επιδιώξει να κερδίσει ξανά τις εντυπώσεις που σιγά-σιγά χάνονται, καθώς πλέον δεν μπορεί να συντηρήσει τον μύθο του αήττητου «στρατού του Θεού» –στον οποίο είχε επενδύσει, προσπαθώντας να φέρει στις τάξεις του όσο το δυνατόν περισσότερους μουσουλμάνους. Επίσης, η προσπάθεια των ηγετών του ISIS να μεταφέρουν το κέντρο των δραστηριοτήτων τους στην βόρειο Αφρική απέτυχε παταγωδώς. Τα εδάφη που ελέγχει το ισλαμικό μόρφωμα στην Λιβύη έχουν περιορισθεί σε μία ζώνη γύρω από την Σύρτι, η οποία πιέζεται από δυνάμεις και των δύο άτυπων «κρατιδίων» που έχουν σχηματίσει οι τοπικές φυλές στην Τρίπολη και στην Βεγγάζη.

Υπό τις παραπάνω συνθήκες, είναι εύλογο να περιμένουμε ότι η τρομοκρατική βαρβαρότητα θα μεταφερθεί στην Ευρώπη. Ιδιαίτερα δε σε χώρες με άφθονο μουσουλμανικό στοιχείο στο εσωτερικό τους, όπως η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία, η Γερμανία και το Βέλγιο.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Ευθ. Πέτρου στην Εστία, η αποτυχία των τζιχαντιστών στο πεδίο της μάχης έχει καταρρακώσει το γόητρο του Ισλάμ στους μουσουλμάνους που κατοικούν στην Ευρώπη και οι οποίοι έσπευδαν να στρατευθούν στις τάξεις του. Οι κραυγές των ισλαμιστών ότι θα αναγεννηθούν από τα ερείπια όπως ανασυγκροτήθηκαν στο Ιράκ μετά την αμερικανική εισβολή, δεν είναι ιδιαιτέρως πειστικές.

Πλην όμως, πόσο καταλαβαίνουν από τέτοια οι υπάνθρωποι που βρίσκονται στις τάξεις τους;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου