Ευρωεκλογές: Ευκαιρία για νέα ευρωπαϊκή πορεία

Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης σημειώνει ότι οι Ευρωεκλογές προσφέρουν στην Ελλάδα μια ευκαιρία για νέα ευρωπαϊκή πορεία. Ωστόσο ο δρόμος προς τις Ευρωεκλογές έχει πολλές τεχνητές εντάσεις και ελάχιστη κουβέντα για το μέλλον της Ευρώπης. new deal

Μοίρασε το

Ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης σημειώνει ότι οι Ευρωεκλογές προσφέρουν στην Ελλάδα μια ευκαιρία για νέα ευρωπαϊκή πορεία. Ωστόσο ο δρόμος προς τις Ευρωεκλογές έχει πολλές τεχνητές εντάσεις και ελάχιστη κουβέντα για το μέλλον της Ευρώπης.


Η πορεία προς τις ευρωεκλογές έχει πολλές «τεχνητές» εντάσεις και ελάχιστη κουβέντα για το «μέλλον της Ευρώπης».

Οι πολίτες αδυνατούν να μπουν σε αυτή τη λογική και απορούν που τα πολιτικά κόμματα δε μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Απαιτούν, έστω και τις τελευταίες ημέρες να γίνει συζήτηση για την Ευρώπη. Να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να χαραχθεί η ατζέντα 2019-2024.

Η επιχειρηματική κοινότητα παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις και αγωνιά για τη προοπτική των επενδύσεων και της αξιοποίησης των ΣΔΙΤ.

Ο ελληνικός λαός έχει κουραστεί από τις τεχνητές κόντρες και διαφωνίες των κομμάτων  της πατρίδας μας. Αναμένει σύγκλιση και συνεννόηση για να καλυτερέψει η ποιότητα ζωής, να μειωθεί η ανεργία και να δρομολογηθούν πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν το εισόδημα του.

Η έξοδος από τα μνημόνια, έστω και με σκληρή επιτήρηση, είναι ένα θετικό βήμα που δημιουργεί προϋποθέσεις  προσέλκυσης νέων  επενδυτών.

Οι αγορές είναι έτοιμες να στηρίξουν την επιστροφή της χώρας στη κανονικότητα και απομένει η πολιτική ηγεσία να κινηθεί με ευελιξία και προγραμματισμό. Απαιτείται συνέπεια και εξωστρέφεια για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη και να μπορέσει η πατρίδα μας να επανακάμψει.

Αναλυτές αναφέρουν, ότι αυτό που συστήνεται στις επαφές που γίνονται με επενδυτές είναι μια στρατηγική επιλεγμένων πρωτοβουλιών, 2-4 σε αριθμό, τα επόμενα χρόνια, στο πρότυπο της Πορτογαλίας. Χωρίς, βεβαίως, αυτό να αποκλείει και άμεση κίνηση όταν και αν υπάρξει η ευκαιρία.

Ευρωεκλογές: Ευκαιρία για νέα ευρωπαϊκή πορεία

Στο πλαίσιο δράσεων σχεδιάζεται  ένας νέος γύρος επαφών με επενδυτές όχι μόνο στην Ασία, αλλά και σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Επίσης η προσπάθεια συνεχούς ενημέρωσης για την πορεία της οικονομίας και των προοπτικών της, θα ενταθεί για καλύτερα αποτελέσματα.

Η ελληνική κυβέρνηση υπεραμύνεται τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και τη διατήρηση της δημοσιονομικής προσαρμογής. Η έξοδος απο τα μνημόνια προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία,αλλά απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή για να αποφευχθεί τυχόν «δημοσιονομικός εκτροχιασμός».

Η Ελλάδα κερδίζει το στοίχημα της ανάπτυξης και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι μια ωραία ευκαιρία, για μια νέα πορεία στη μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου