ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΡΑΜΑ

Οι εκλογές Ιταλία θα σηματοδοτήσουν νέες  εξελίξεις στη μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης. Θα δημιουργήσουν  νέα  δεδομένα στην ευρωπαϊκή ακινησία. Ωστόσο το τοπίο είναι αχαρτογράφητο.Μη λησμονούμε άλλωστε,  ότι η κουλτούρα της κοινωνίας είναι υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας. new deal Κωνσταντίνος Μαργαρίτης

Μοίρασε το

Οι εκλογές στην Ιταλία θα σηματοδοτήσουν νέες  εξελίξεις στη μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης. Θα δημιουργήσουν  νέα  δεδομένα στην ευρωπαϊκή ακινησία.

Οι πολίτες της  γείτονος  χώρας έχουν πολλές επιλογές μπροστά τους. Προέχει όμως η σύνθεση και η συνεργασία των κομμάτων που έχουν ευρωπαϊκό όραμα.

Η κεντροδεξιά -περιλαμβάνει το κόμμα του Forza Italia και δύο δεξιά ευρωσκεπτικιστικά κόμματα. Τη Λίγκα του Βορρά και το Brothers of Italy. Αυτά και δείχνουν αυξημένη αισιοδοξία για την πιθανότητα να κερδίσουν την καθαρή πλειοψηφία.

Ο συνασπισμός, ωστόσο, είναι διχασμένος σε ορισμένα θέματα. Όπως η παρουσία της Ιταλίας στην ευρωζώνη. Χώρια που υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των τριών για το ποιος θα έχει τον έλεγχο μετά τις εκλογές.

Ο κ. Μπερλουσκόνι, ο  μεγιστάνας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, επιχειρεί να σφραγίσει την ηγεσία του στον  κεντροδεξιό συνασπισμό, πριν από τις εκλογές της Κυριακής. Απορρίπτει την άνοδο των ευρωσκεπτικιστών δεξιών συμμάχων του. Καταθέτει τη μετριοπαθή επιλογή του για τον επόμενο πρωθυπουργό της Ιταλίας.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ο Μπερλουσκόνι είπε , ότι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου Αντόνιο  Ταγιάνι,  θα μπορούσε να είναι  η καταλληλότερη επιλογή για να ηγηθεί της Ιταλικής κυβέρνησης, αν η κεντροδεξιά κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

ΕΚΛΟΓΈΣ ΙΤΑΛΊΑ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ιταλία χρειάζεται σταθερότητα  και απαιτείται η Ευρώπη να είναι φιλική.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν,  ότι από τις κάλπες της 4ης  Μαρτίου θα προκύψει  αδιέξοδο. Θα  εμπλέκονται  η κεντροδεξιά, η κεντροαριστερά και το αντισυστημικό  Κίνημα των Πέντε Αστέρων. Το αδιέξοδο θα οδηγήσει σε ένα μεγάλο συνασπισμό ή μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Η μαχήτρια Έμα Μπονίνο, η ακτιβίστρια  που έχει διατελέσει Ευρωπαία επίτροπος και υπουργός Εξωτερικών, είναι μία από τους πολιτικούς που αγαπούν οι Ιταλοί. Το κίνημά της «Περισσότερη Ευρώπη», κεντροδεξιός σύμμαχος του Ματέο Ρέντσι, στοχεύει στο όριο του 3% για να εισέλθει στο κοινοβούλιο.

Στην Ιταλία οι πολιτικοί μπορούν να είναι υποψήφιοι σε πολλές περιφέρειες ταυτόχρονα.

Η προεκλογική εκστρατεία είναι ιδιαίτερα επίπονη για τη Λάουρα Μπολντρίνι, την απερχόμενη πρόεδρο του Ιταλικού κοινοβουλίου. Είναι υποψήφια με το αριστερό κόμμα Liberi e uguali (Ελεύθεροι και ίσοι). Έχει γίνει στόχος πολλών προσωπικών επιθέσεων σεξιστικού χαρακτήρα.

Η  Τζόρτζια Μελόνι διετέλεσε υπουργός υπό τον κ. Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Είναι επικεφαλής του Fratelli d’ Italia, ενός κόμματος της άκρας  δεξιάς που εμφανίζεται να συγκεντρώνει το 5% στην πρόθεση ψήφου.

Αχαρτογράφητο το τοπίο στις εκλογές της Ιταλίας και αρκετά ευαίσθητες οι ισορροπίες. Μη λησμονούμε άλλωστε,  ότι η κουλτούρα της κοινωνίας  είναι υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας.

Διαβάστε το προηγούμενο άρθρο του Κωνσταντίνου Μαργαρίτη στο new deal

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου