Διπλωματικά κακαρίσματα

Ο Κώστας  Δημ  Χρονόπουλος αναδεικνύει τα …διπλωματικά κακαρίσματα  του υπουργού των Εξωτερικών προς τη Ρωσία, την οποία εγκάλεσε να μην ασεβεί, επειδή νοιώθει ισχυρή έναντι ημών”. Αλλά και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που κριτικά απεφάνθη “μας ακρωτηριάσετε”, πλην όμως δεν παραιτήθηκε. new deal

Μοίρασε το

Ο Κώστας  Δημ  Χρονόπουλος αναδεικνύει τα …διπλωματικά κακαρίσματα  του υπουργού των Εξωτερικών προς τη Ρωσία, την οποία εγκάλεσε να μην ασεβεί, επειδή νοιώθει ισχυρή έναντι ημών”. Αλλά και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που κριτικά απεφάνθη “μας ακρωτηριάσετε”, πλην όμως δεν παραιτήθηκε.


Κάποια  πρόσφατα  συμβάντα δεν προβλήθηκαν αρκούντως και λόγω συγκυριών. Έχουν να κάνουν με την εξωτερική μας πολιτική, τις κότες, τους κόκορες, το μέγεθος των εθνικών ακρωτηριασμών. Ήταν καιρός να υψωθεί η υπερήφανη φωνή των παραγόντων των κυβερνητικών. Όπως εκείνη του κου Υπουργού των Εξωτερικών που κατέφυγε ακόμη και στην χρήση …κοκορομαχιών – απειλών!… Καθώς και την άλλη του κου καθηγητή, βουλευτή και πολιτειολόγου που αναφέρθηκε σε (εθνικό) ακρωτηριασμό, εν μέσω κλαυθμυρισμών κομματικών.

Διπλωματικά κακαρίσματα

Ο τελευταίος διαμαρτυρήθηκε στον πρώτο, λέγοντας χαρακτηριστικά, ”Μας ακρωτηριάσατε”. Τονίζει όμως το πονηρόν: Σας στηρίζω πάντως, επειδή δεν μπορώ να ρίξω αριστερές κυβερνήσεις (προφανώς  λόγω δεσμών αίματος /συντροφικών).

Η “αναπηρική” βουλευτική σύνταξη φαίνεται πως μάλλον βρίσκεται καθ’ οδόν. Φοβούμαι ότι διάφοροι “πνευματικοί σύντροφοι”, μας οδηγούν σε ένα πεδίο “πνευματικών ακρωτηριασμών”, αμφιθυμιών, διχασμών προσωπικότητας και παραλογισμών.

Ο πρώτος πάλι, έμπλεος φρονημάτων πατριωτικών, αισθάνεται υπερασπιστής – κατά διαβεβαίωσή του – των συμφερόντων των εθνικών. Ολοφάνερο πως αντιπαθεί τις (διπλωματικές) κότες και τα κοτέτσια για άσκηση εξωτερικών πολιτικών. Διατείνεται πως “η Ελλάδα κάλυψε όλες τις βασικές της ανάγκες με την συμφωνία των Πρεσπών”. (Σ.Σ Όχι βέβαια  όσο καλύφθηκαν εκείνες των Σκοπιανών). Διατυμπανίζει ότι: “Πέρασε η εποχή της διπλωματίας  της κότας”,  των πουλερικών.

Ομολογώ ότι αγνοούσα ότι στα – διπλωματικά, κομματικά – κοτέτσια ενδημεί και το είδος των καινοφανών, Καινοθηρών Νεοκόκορων υπουργών.

Όμως η διπλωματία του κόκορα – ή έστω της κότας που … κοκοροφέρνει, δεν είναι άμοιρη δυσάρεστων / ανεπιθύμητων συνεπειών. Ο κος Υπουργός κάλεσε τη Ρωσία: “Να μην ασεβεί, επειδή νιώθει ισχυρή έναντι ημών”.

Επειδή μια τέτοια στάση δεν γίνεται αποδεκτή, ούτε εκ Δυσμών, ούτε εξ Ανατολών.

Ανεκτικότητα στην κατασκοπεία

Προφανώς  προχώρησε  αφρόνως  πέραν των ορίων των διπλωματικών. Με κάποιες φιοριτούρες  εξυπνακισμών. “Με εγκαλούν (οι προσκυνημένοι) να δείξω ανεκτικότητα σε κατασκοπευτικές δράσεις τρίτων, εκεί με ωθούν”. Αχρείαστη κομπορρημοσύνη, πασπαλισμένη με αχαρακτήριστη επιστράτευση απειλών και -ταυτόχρονα- πολιτικών κερδών. Δεν αποδέχεται το σενάριο /πιθανότητα η απόφαση απέλασης των Ρώσων διπλωματών να υποδείχτηκε από μέρους άλλων χωρών.

Ποιός άραγε ήταν ο λόγος εντόνων δηλώσεων που δημιουργούν κλίμα έντασης και δυσαρεσκειών; Επακολούθησε η αναμενόμενη απέλαση ελλήνων διπλωματών. Όπως και δηλώσεις Ρώσων για Πρωτεία του Ρωσικού Πατριαρχείου των χριστιανών. Αλλά και για “Τουρκική  Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου”. Κορύφωση παραλογισμών.

Αλλού λοιπόν τα κακαρίσματα κι αλλού η γέννηση αυγών. Εθνοβόρες συνέπειες, συνεπεία αντιδιπλωματικής συμπεριφοράς αδαών! “Δεν δεχτήκαμε καμία πίεση ξένων κρατών”, είπε ο δικός μας Υπουργός των Εξωτερικών. “Είχαμε ενεργό ανάμειξη -για τα συμφέροντά μας – στο ζήτημα των ελληνοσκοπιανών διαφορών”, αποκάλυψε ο Αμερικανός Υφυπουργός των Εξωτερικών.

Κικιρίκου και κοκοκό, ιδού η διπλωματική παραπληροφόρηση των σπουδαίων δικών μας διπλωματών! (Σ.Σ Κικιρίκου, κοκοκό, ποιά τα γέννησαν τα (διπλωματικά) αυγά; Εκτός και αν γεννάνε και τα δυό πουλερικά!).

Υ.Γ. Είναι πρόδηλο πως επιχειρείται ένα (διπλωματικό) αμφιλεγόμενο πέρασμα στον χώρο των πουλερικών. “Γελάνε πλέον και οι κότες” με τα καμώματα των (κομματικών τους) συγγενών”. Πασίδηλο πως από όλα έχει ο Κομματομπαξές: “Να φάνε και οι κότες, οι κόκορες και όλα τα πουλερικά των κομματοκοτετσιών”. Να πιούν και εις υγείαν ημών των αφελών!…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου