Το ηθικό πλεονέκτημα της Κεντροδεξιάς

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης εξηγεί το ηθικό πλεονέκτημα της Κεντροδεξιάς. Σε αντίθεση με το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Το οποίο έθρεψε γενιές νεοελλήνων, πλέον απομυθοποιήθηκε και ενταφιάζεται, επί των ημερών και λόγω των πράξεων της παρούσης Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ! new deal

Μοίρασε το

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης εξηγεί το ηθικό πλεονέκτημα της Κεντροδεξιάς. Σε αντίθεση με το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Το οποίο έθρεψε γενιές νεοελλήνων, πλέον απομυθοποιήθηκε και ενταφιάζεται, επί των ημερών και λόγω των πράξεων της παρούσης Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ!


Η εκκωφαντική σιωπή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα για τα ηχητικά ντοκουμέντα με πρωταγωνιστή τον πιο στενό συνεργάτης του στο Μέγαρο Μαξίμου, τον κ. Νίκο Παππά αν δεν προξενούν θυμό για έμμεση ομολογία ενοχής. Προξενούν οπωσδήποτε θλίψη για το είδος του αξιακού κώδικα που έχει ποτίσει την ηγέτιδα παράταξη της Αριστεράς που υποτίθεται μάλιστα ότι φιλοδοξεί να μετακινηθεί πολιτικά προς το κέντρο.

Ο ηθικά υπόλογος αναφορικά με τις αποκαλύψεις για τον κ. Παππά, Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάνει ότι δεν ακούει για τα «μαγαζιά». Για το παραδικαστικό κύκλωμα, για τους έμμεσους εκβιασμούς που αποκαλύπτονται. Αν ήξερε ή όχι, θα φανεί στο μέλλον. Αυτό όμως που σίγουρα διαφαίνεται στο παρόν, είναι το στέρεμα ενοχών, τύψεων, έκφρασης συγγνώμης, για όλα όσα επί 4,5 χρόνια πότιζαν την ελληνική κοινωνία.

Διχαστικό λόγος, μανιχαϊστικές αντιλήψεις, ιδεοληπτικές εμμονές. Δογματική έπαρση και πολιτική αλαζονεία ταίριαξαν με τρόπο παράδοξο με την φορολογική αφαίμαξη. Την ασφαλιστική απομύζηση και την οικονομική ισοπέδωση των Ελλήνων, την ναρκοθέτηση του αισθήματος ασφάλειας. Την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας, την προσπάθεια εγκαθίδρυσης καθεστώτος, την απόπειρα ελέγχου των αρμών της εξουσίας, την απαξίωση της Δικαιοσύνης.

Ουτοπία, το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς

Το υποτιθέμενο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, αποδείχθηκε ουτοπία. Αντιθέτως, ένα απολύτως πραγματικό ηθικό πλεονέκτημα αναδύθηκε πριν και έγινε απολύτως ευδιάκριτο μετά την 7η Ιουλίου του 2019.

Το ηθικό πλεονέκτημα της Κεντροδεξιάς. Της αδιάκοπης εργασίας, της παραδοχής των όποιων λαθών αυτή φέρνει, της ταχύτατης διόρθωσής τους. Της εστίασης στο διάλογο, της προσπάθειας ανάδειξης μίας Ελλάδας  πρωτοπόρας, μη φοβικής, ευέλικτης, ικανής να κινητοποιήσει όλες τις ιδιαίτερες συλλογικές της ικανότητες μέσα στο χρόνο.

Το επιχειρηματικό πνεύμα, την ανταγωνιστικότητα, την προσαρμοστικότητα, τον δυναμισμό, τον νεωτερισμό, την καινοτομία.

Ο ένας χρόνος διακυβέρνησης της ΝΔ είναι ένας μικρός αντιπροσωπευτικός καθρέφτης της Ελλάδας που θέλουμε. Μια Ελλάδα δηλαδή που θα αφήσει οριστικά στο περιθώριο τα πέτρινα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, των σκευωριών που διέβρωσαν την πολιτική ζωή του τόπου μας. Των απειλών, των τζάμπα μαγκιών, της λάσπης στον ανεμιστήρα, της δολοφονίας χαρακτήρων, του κυνηγιού της αριστείας, της λοιδορίας της επιχειρηματικότητας, του κοροϊδέματος της νοικοκυροσύνης και του προγραμματισμού, του στραγγαλισμού της παραγωγικότητας.

Ο θρίαμβος της λογικής απέναντι στην ψευδαίσθηση

Μία Ελλάδα που κάποιοι ήθελαν να την καταντήσουν αποκλειστικά χώρα επιδομάτων, κρατικοδίαιτης λογικής, μετριοκρατίας, ήσσονος προσπάθειας.

Το μεγάλο ηθικό πλεονέκτημα της Κεντροδεξιάς είναι ο θρίαμβος της λογικής και της πραγματικότητας απέναντι στην ψευδαίσθηση.

Και για κάθε Νίκο Παππά που θα προσπαθεί να δικαιολογήσει τα ψέματα, με ακόμη περισσότερα ψέματα. Για κάθε Αλέξη Τσίπρα που θα κάνει ότι δεν βλέπει τίποτα, όταν γύρω του χαλάει το σύμπαν.

Θα υπάρχει πάντα ένας Κυριάκος Μητσοτάκης που θα προτάσσει την ανάγκη για περισσότερη δουλειά, περισσότερη αξιολόγηση. Μηδενική ανοχή στην παραβίαση των αξιακών κωδίκων της Πολιτείας και της Δημοκρατίας μας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου