Ο “κανένας” προηγείται του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Στράτος Σιμόπουλος Βουλευτής ΝΔ Α Θεσσαλονίκης

Μοίρασε το

Ο Στράτος Σιμόπουλος αναφέρεται στις πολιτικές δημοσκοπήσεις και συμπεραίνει πως ο “κανένας” προηγείται του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Έχω εκφράσει αρκετές φορές την άποψή μου για τις πολιτικές δημοσκοπήσεις. Θεωρώ ότι είναι μια φωτογραφία της στιγμής καθώς η γνώμη του κοινού επηρεάζεται από τα γεγονότα της χρονικής περιόδου που διενεργείται μια δημοσκόπηση.

Δεν μπορώ να μην σταθώ στο γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες, σε όλες τις δημοσκοπήσεις στο ερώτημα για τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο “κανένας” προηγείται σταθερά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Προφανώς διότι η αντιπολίτευση, όχι μόνο του Σύριζα, αλλά και των υπολοίπων κομμάτων δεν μπορούν να βρουν το αντιπολιτευτικό τους αφήγημα.

Σε ενάμιση χρόνο η κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με τρεις πολύ σοβαρές προκλήσεις.

Η πρώτη αφορά την έκρηξη της πανδημίας που ταλαιπωρεί όλον τον πλανήτη. Η δεύτερη το μεγάλο πλήγμα στην οικονομία ως απόρροια της πανδημίας. Και η τρίτη την μεγάλων διαστάσεων, μεγαλοϊδεατική και προκλητική διεκδικητικότητα της Τουρκίας.

Η κυβέρνηση και τα κατάλληλα μέτρα

Μέχρι και σήμερα η κυβέρνηση έχει καταφέρει να αντιμετωπίσει την κατάσταση στους τρεις προαναφερθέντες τομείς.

Στον τομέα της πανδημίας παίρνει τα κατάλληλα μέτρα. Ενισχύονται συνεχώς οι υποδομές της υγείας, αυξήθηκαν οι κλίνες ΜΕΘ, έγινε πρόσληψη επικουρικού υγειονομικού προσωπικού, ένα σημαντικό τμήμα του οποίου πρόκειται να μονιμοποιηθεί και γενικά ενεργεί κατάλληλα ώστε να κρατηθεί όρθιο το δημόσιο σύστημα της χώρας. Σύμμαχος της, βέβαια, αποτελεί η συνδρομή και η μεγάλη αίσθηση καθήκοντος του νοσηλευτικού προσωπικού.

Στην οικονομία η κυβέρνηση λειτουργεί ορθοβαρώς και παίρνει μέτρα τη στιγμή που χρειάζονται ώστε να εξισορροπήσει, στο μέτρο του δυνατού, τις απώλειες των εισοδημάτων των επιχειρηματιών, επαγγελματιών και εργαζομένων. Επιστρεπτέα προκαταβολή, ενίσχυση των εργαζομένων και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών είναι ορισμένα από τα ήδη εφαρμοζόμενα μέτρα.

Η κυβέρνηση και οι νέες συμμαχίες

Στον τομέα των Ελληνοτουρκικών η κυβέρνηση έχει πετύχει να δημιουργήσει νέες συμμαχίες. Παράλληλα εξοπλίζει και εκσυγχρονίζει στρατιωτικά τη χώρα αυξάνοντας την αποτρεπτική της ικανότητα. Με τις διπλωματικές και πολιτικές κινήσεις της πέτυχε να φέρει το θέμα των κυρώσεων προς συζήτηση με ουσιαστικό τρόπο στη προσεχή Σύνοδο Κορυφής.

Από την άλλη πλευρά τα κόμματα τις αντιπολίτευσης δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Καθώς καθημερινά προσπαθούν να περιπλέξουν την ήδη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε. Αντίθετα, οι πολίτες επιθυμούν από αυτά να συμβάλλουν στο μέτρο του δυνατού στη λύση των προβλημάτων τους.

Τα παραδείγματα είναι πολλά.

Οι πορείες και οι μαζικές συγκεντρώσεις που υποστηρίζονται. Άμεσα η έμμεσα, προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα καθώς δείχνουν έλλειψη σεβασμού στους πολίτες που συμμορφώθηκαν στα δύσκολα απαγορευτικά μέτρα.

Οι περιβόητοι αγώνες

Οι περιβόητοι αγώνες των κομμάτων της αριστεράς που κόπτονται για το λαό και τα συμφέροντά του συγκρούονται με τη στάση τους στη Βουλή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν στη Βουλή τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Η οποία επιφέρει αύξηση στις καθαρές αποδοχές εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων. Όπως έκαναν και με την επιδοτούμενη πρόσληψη 100.000 εργαζομένων.

Τα fake news και η τρομολαγνεία δεν έχουν καταφέρει να πείσουν τον κόσμο ότι υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο από την αντιπολίτευση. Αντίθετα, βλέπουμε τους πολίτες να είναι επιφυλακτικοί σε τέτοιου είδους τακτικές καθώς είναι υποψιασμένοι και από τη πρόσφατη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τέλος, η κυβέρνηση συνεχίζει σταθερά το μεταρρυθμιστικό της έργο. Με τη κοινωνία να βλέπει και να κρίνει και τις δημοσκοπήσεις να αποτυπώνουν πλήρως τη παραπάνω περιγραφείσα κατάσταση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου