Στη Βουλή, τα fake news για ό,τι συνέβη στον Έβρο 

Η Κέλλυ Κοντογεώργη μεταδίδει από τον κοινοβουλευτικό "μέτωπο". Η Βουλή εισέρχεται στον χορό των νέων μέτρων λαμβάνοντας κομβικές αποφάσεις  αντιμετώπισης της πανδημίας. Όπως ψηφίστηκε ομόφωνα στη Διάσκεψη των Προέδρων, η ηλεκτρονική ψήφος πρόκειται να καθιερωθεί στην ζωή των βουλευτών. new deal

Μοίρασε το

…Η Κέλλυ Κοντογεώργη παρακολουθεί τα κοινοβουλευτικά δρώμενα, φωτίζει θεατές και αθέατες πτυχές της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας. Αυτή η εβδομάδα ξεκίνησε με …τα fake news και τι πραγματικά συνέβη στον Έβρο.


 

Στη Βουλή, τα fake news για ότι συνέβη στον Έβρο 

Όσα γράφτηκαν ότι διαδραματίστηκαν στον Έβρο. Τα fake news και την σπέκουλα ξεκαθάρισαν μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής οι συναρμόδιοι υπουργοί Νίκος Παναγιωτόπουλος και Νίκος Δένδιας.

«Αυτού του είδους τα ευαίσθητα εθνικά θέματα εκτιμώ ότι δεν προσφέρονται για ασκήσεις ευτελούς αντιπολίτευσης, μάλιστα με όρους σπέκουλας. Ουδέποτε κατελήφθη λοιπόν ελληνικό έδαφος από τουρκικές δυνάμεις», τόνισε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στο ίδιο μήκος κυματος και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μίλησε για το χρονικό των όσων συνέβησαν στον Έβρο και εξήγησε στα κόμματα για ποιο λόγο η Αθήνα επέδωσε δυο διαβήματα στην Άγκυρα.

«Αναφορές σε δήθεν κατάληψη -υπογραμμίζω τη λέξη, εθνικού εδάφους που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και αναπαρήχθησαν και σε έντυπα του ξένου Τύπου είναι ψευδείς ειδήσεις οι οποίες δεν πρέπει να αναπαράγονται», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Καθαρή» η Βουλή από κορωνοιό

Αρνητικά βρέθηκαν όλα τα δείγματα που ελήφθησαν από τον ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο δειγματοληπτικού προληπτικού ελέγχου κοινότητας στη Βουλή των Ελλήνων για μοριακή ταυτοποίηση του νέου κορονοϊού SARS Cov 2

Στο πλαίσιο αύξησης των κοινοβουλευτικών εργασιών και σταδιακής προσέλευσης των υπαλλήλων στις υπηρεσίες τους, η Υπηρεσία Υγειονομικής Κάλυψης της Βουλής σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας  διοργάνωσαν δειγματοληψία για μοριακή ταυτοποίηση του νέου κορονοϊού SARS CoV 2 (pcr).

Η δειγματοληψία έλαβε χώρα στη Βουλή στις 19, 20 και 21 Μαΐου 2020, στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου της κοινότητας και διενεργήθηκε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Εξετάστηκαν συνολικά 1.020 άτομα σε εθελοντική βάση και ειδικότερα 156 Βουλευτές, 546 Υπάλληλοι και 318 λοιποί εργαζόμενοι, 318 φρουρά, από συστεγαζόμενες υπηρεσίες, κοινοβουλευτικοί συντάκτες. Τα δείγματα ελέγχθηκαν στο εργαστήριο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) και βρέθηκαν όλα αρνητικά.

Χωρίς εμβόλιο για τον COVID19, δεν βλέπει ύφεση

Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για την ανανέωση της θητείας του, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σημείωσε ότι, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το εύρος της ύφεσης θα κυμανθεί από 4,5% έως 9,5%.

«Δεν μπορούμε να μετρήσουμε τον κίνδυνο σήμερα έχουμε αβεβαιότητα γι’ αυτό κάνουμε μόνο σενάρια. Αν δεν βρεθεί φάρμακο και εμβόλιο αυτή η αβεβαιότητα θα συνεχίζεται».

Αναφορικά με τις τράπεζες, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι είναι απόλυτες καλυμμένες και από πλευράς ρευστότητας και από πλευράς κεφαλαίων και ζήτησε από την κυβέρνηση να κάνει μεταρρυθμίσεις έτσι ώστε η οικονομία το 2021 να επιστρέψει σε ρότα πλεονασμάτων.

Απαραίτητο το Skype πλέον στις συνεδριάσεις

Επίσημη πρώτη για τις τηλεσυνεδριάσεις στη Βουλή, στη κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών. Το test drive πραγματοποιήθηκε κατά την επεξεργασία της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην συζήτηση, εκτός των παρόντων βουλευτών στην αίθουσα της Ολομέλειας συμμετείχαν μέσω skype, από τα γραφεία τους και άλλοι 25 βουλευτές όπου τοποθετήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η πρόβα generale, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και όπως ενημερώνομαι οι “τηλεσυνεδριάσεις” βουλευτών θα επεκταθούν και στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας κατά την άσκηση του νομοθετικού έργου, προκειμένου να μπορεί να συμμετέχει μεγαλύτερος αριθμός βουλευτών πάνω από τους 60. Αριθμός ασφαλείας βουλευτών, που έχει προταθεί από την Υγειονομική Επιτροπή είναι ο αριθμός, οι οποίοι μπορούν να είναι ταυτόχρονα στο βουλευτήριο.

Νομοσχέδιο για δάνεια σε μικρο-επαγγελματίες και ανέργους

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο στη Βουλή, με το οποίο θα αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση,  χιλιάδες πολύ μικρές επιχειρήσεις που είναι αποκλεισμένες από τον τραπεζικό δανεισμό. Το νομοσχέδιο για τις μικρο-χρηματοδοτήσεις το αναμένουμε προς ψήφιση στη Βουλή μέχρι τα τέλη του μήνα. Το νομοσχέδιο θα προβλέπει τη χορήγηση δανείων μέχρι 25.000 ευρώ, χωρίς την υποχρέωση εμπράγματων εξασφαλίσεων.

Ο νομοθετικός σχεδιασμός στρέφεται σε μέτρα που θα στοχεύουν στην επανεκκίνηση της Οικονομίας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, μετά την έξοδο μας από την κρίση του κορονοϊού. Πρόκειται για μέτρα εκτάκτου ανάγκης και επιδοματικού χαρακτήρα που παρέχονται αυτή τη στιγμή στις επιχειρήσεις.

Δεν χρειάζεται μικροπολιτική αντιπαράθεση στις πρωτιές

Μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο συζήτησης του καταδυτικού τουρισμού, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης επεσήμανε. “Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βάζει πρώτα την ασφάλεια. Σε μια ευτυχή συγκυρία που όλα τα ξένα ΜΜΕ μιλάνε για την επιτυχία της χώρας στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Μας ζητούν να μπουν οι χώρες τους στη (σ.σ.: λευκή) λίστα. Αλλά «οι γιατροί είναι αυτοί που θα βάλουν τα κριτήρια», τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε, ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που έβγαλε ολοκληρωμένα πρωτόκολλα. Και ανακοίνωσε ότι μας τα ζήτησαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού. “Μπορούμε να νιώσουμε περήφανοι ως χώρα. Δεν χρειάζεται η μικροπολιτική αντιπαράθεση” είπε ο κ. Θεοχάρης.

Ο Μ. Βορίδης ζητά πίσω δάνεια δεκαετιών από τους αγροτικούς συνεταιρισμούς

Εδώ πρέπει να πούμε ότι ο Μάκης Βορίδης εφαρμόζει το… «δανεικά αλλά όχι και αγύριστα». Επιστροφή δανείων που δόθηκαν σε συνεταιριστικές οργανώσεις, με ετήσιες έντοκες δόσεις οι οποίες μπορούν να φθάσουν κατ΄ ανώτατο όριο μέχρι τις 20. Αυτό εισηγείται στο σχέδιο νόμου για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα. Νομοσχέδιο που ήδη επεξεργάζεται η αρμόδια επιτροπή.

Ο λόγος για το άρθρο 19, που αφορά ανάκτηση ενισχύσεων που είχαν δοθεί υπό μορφή δανείων σε συνεταιρισμούς. Προκειμένου οι τότε κυβερνήσεις να ασκήσουν κοινωνική πολιτική. Κάποιοι πολύ θα απογοητευτούν…

Ο Κ. Πιερρακάκης και το κυνήγι της γραφειοκρατίας

Σε matrix εξελίσσεται όπως όλα δείχνουν το ψηφιακό άλμα που κάνει η Ελλάδα. Επέκταση των ψηφιακών ραντεβού εκτός από τις Εφορίες. Στα ΚΕΠ, στους δήμους και τον ΕΦΚΑ προανήγγειλε στη Βουλή ο Κυριάκος Πιερρακάκης.  

Ενημερώνοντας την επιτροπή Περιφερειών ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ανέφερε.   “Θα μπορείς με μία κάμερα να κάνεις μία τηλεδιάσκεψη με κάποιον. Θα το κάνουμε για όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου”. Όπως είπε, “το ξεκινάμε από τις ΔΟΥ με την υπηρεσία απόδοσης κλειδάριθμου θα συνεχιστεί στα ΚΕΠ. Θα μπορεί ένας πολίτης να κλείνει ραντεβού μέσω τηλεδιάσκεψης με τους υπαλλήλους του ΚΕΠ.  Θα γίνει και για τα γκισέ των δήμων και για τα γκισέ του ΕΦΚΑ”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου