Πορείες θανάτου

Ο Μάξιμος Σενετάκης εξηγεί τους λόγους που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στο διάλογο με την Τουρκία παρά την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι ένδειξη φόβου, αλλά αυτοπεποίθησης. new deal

Μοίρασε το

Ο Μάξιμος Σενετάκης σημειώνει ότι οι πορείες διαμαρτυρίας απέναντι στα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλει ο κορωνοϊός και υποθάλπει ή παρακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι στην ουσία πορείες θανάτου. Με τους νεκρούς να αυξάνονται ο Αλέξης Τσίπρας δεν αναλαμβάνει ρίσκο, επαναλαμβάνει τον πολιτικό καιροσκοπισμό του που στην προκειμένη περίπτωση έχει μακάβρια αποτελέσματα.


Στις 9 Φεβρουαρίου ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης “δέχθηκε” ότι στις διαδηλώσεις υπάρχει το ρίσκο της υπερμετάδοσης του κορωνοϊού. Την επόμενη μέρα μετά τις αποδοκιμασίες της κυβέρνησης, προσπάθησε και πάλι να ρίξει την ευθύνη στην κυβέρνηση κατηγορώντας για αθλιότητες επειδή δήθεν παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του.

Πέρα από τις διατυπώσεις η ουσία είναι ότι με την δήλωση του εκείνη ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το πράσινο φως (ή ακόμα χειρότερα) την εντολή στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ να διοργανωθούν διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα με κάθε αφορμή και δικαιολογία. 

Το νομοσχέδιο για την Παιδεία ήταν μια αφορμή. Ο Κουφοντίνας μια άλλη και ποιος ξέρει πόσες άλλες ακόμα θα σκαρφιστούν οι εγκέφαλοι της Κουμουνδούρου για να αυξήσουν τον αριθμό των συγκεντρώσεων που μέσα σε ένα μήνα έφτασαν περίπου τις 650!!!

Όπως και να έχει η στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα ήταν και παραμένει να εκμεταλλευτεί την δικαιολογημένη κούραση των πολιτών μετά από ένα χρόνο σκληρής μάχης με την πανδημία για να απονομιμοποιήσει τα περιοριστικά μέτρα, να ακυρώσει την εθνική προσπάθεια και εντέλει να θέσει εν γνώση του σε κίνδυνο τις ζωές των Ελλήνων πολιτών.

Ωστόσο, η συνειδητή επιλογή του να μετατρέψει την δημόσια υγεία σε πεδίο πολιτικής δράσης, εκτός από φθηνό πολιτικό καιροσκοπισμό, έχει μακάβρια αποτελέσματα. Ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ αυξάνεται εκθετικά, όπως αυξάνεται τραγικά και ο αριθμός των συμπολιτών μας που χάνουν την ζωή τους.

Ως εκ τούτου, δεν μιλάμε για πορείες διαμαρτυρίες, αλλά για πορείες θανάτου. Η αδιαμφισβήτητη άσκηση του Συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος περί συνέρχεσθαι με αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ αντιστρατεύεται την υποχρέωση της Πολιτείας να περιφρουρήσει τη δημόσια υγεία.

Αδιαφορώντας κυνικά για τις επιπτώσεις σε υγεία και οικονομία ο κ. Τσίπρας κατασκευάζει ένα δίλημμα για να υποχρεώσει την κυβέρνηση να το αντιμετωπίσει. Είτε να απαγορεύει (και να επιβάλει, προφανώς και με άσκηση νόμιμης βίας τις απαγορεύσεις) τις συγκεντρώσεις για να περιορίσει τις εστίες υπερμετάδοσης του ιού απολογούμενη όμως για περιορισμό ατομικών ελευθεριών. Είτε να τις ανέχεται, απολογούμενη για δήθεν αποτυχία στο μέτωπο της πανδημίας και της οικονομίας.

Είναι προφανές ότι τέτοιο δίλημμα δεν υφίσταται. Το ακυρώνει η κοινή λογική. Το έχουν απαντήσει και οι Έλληνες πολίτες με την εντυπωσιακή συμμόρφωση του με τα περιοριστικά μέτρα. Γιατί οι Έλληνες στην συντριπτική του πλειονότητα, αντιλαμβάνονται ότι το δικαίωμα στη ζωή είναι ανώτερο του δικαιώματος στη διαμαρτυρία – πόσο μάλλον για λόγους εμφανώς παράλογους.

Το ρίσκο που ανέλαβε ο κ. Τσίπρας όταν προ ενός μηνός επέλεγε την πολιτική πετροπόλεμου, δεν ήταν η αύξηση των κρουσμάτων, των ασθενών και τελικά των νεκρών διότι αυτό ήταν επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι θα συμβεί.

Το ρίσκο που ανέλαβε ήταν να αποκαλυφθεί για άλλη μια φορά ο κυνισμός του και ο εθνικά επιζήμιος (αν όχι εγκληματικός) τρόπος που επιλέγει να πολιτεύεται σε μια κρίσιμη συγκυρία για τον τόπο. Μια αποκάλυψη που θα τον απαξιώσει πλήρως στα μάτια της κοινής γνώμης που παρακολουθεί έκπληκτη τον ολισθηρό δρόμο που έχει διαβεί.

Δυστυχώς για τον ίδιο είναι η τελευταία επιλογή που του απέμεινε για να περιορίσει τις εσωκομματικές αμφισβητήσεις για την παντελή απουσία εναλλακτικής πρότασης και για να διατηρήσει όσες πολιτικές δυνάμεις του έχουν απομείνει και που μόνο στα άκρα μπορεί να τις αναζητήσει.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση και την λελογισμένη αντιπολίτευση η μόνη επιλογή που απομένει είναι να αποκαλύψει το σχέδιο του κ. Τσίπρα και να ανακόψει την …πορεία θανάτου που οδηγεί την χώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου