Ο Έβρος της νίκης, των προοπτικών, των εθνικών αξιών

Αναστάσιος Δημοσχάκης Βουλευτής ΝΔ Εβρου

Μοίρασε το

Ο Αναστάσιος Δημοσχάκης επισημαίνει πως ο Έβρος διαχρονικά & ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες αποτέλεσε σημείο αναφοράς. Ειδικά με το μεταναστευτικό που ξέσπασε στα ανατολικά σύνορα μας. Αναλογίζετε όμως, πως έφτασε η ώρα… Για τον Έβρο της νίκης, των προοπτικών και των εθνικών αξιών.


Ταυτόχρονα αποτέλεσε πεδίον νίκης της Κυβερνητικής πολιτικής, της πρώτης μεταπολεμικής νίκης έναντι της Τουρκίας, κατά τη υβριδική επίθεση που εξαπολύθηκε από την γειτονική χώρα το τριήμερο των Απόκρεω.

Τα γεγονότα υπογράμμισαν την αναγκαιότητα διαμόρφωσης και υλοποίησης μιας εθνικής σύγχρονης στρατηγικής. Πάντα εντός του Ευρωπαϊκού κεκτημένου, για την πολλαπλή θωράκιση της περιοχής του Έβρου αλλά και των Νήσων του Β/Α & Ν/Α Αιγαίου.

Όπως έχω διεκδικήσει διαχρονικά, η θωράκιση πρέπει να είναι πολυεπίπεδη. Αστυνομική,  στρατιωτική, εκπαιδευτική, συγκοινωνιακή, οικονομική, εμπορική, παραγωγική. Αναπτυξιακή, πολιτιστική προκειμένου να ενισχυθούν τα ανατολικά σύνορα της Χώρας!

Προϋπόθεση ανάπτυξης σε κάθε επίπεδο αποτελεί η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, το οποίο είναι μια σύγχρονη απειλή με ιδιαίτερη βαρύτητα για την περιοχή του Έβρου.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθυσμός στη χώρα μας αναμένεται να μειωθεί το 2050, στα 8.000.000 με βάση το συντηρητικό σενάριο.

Οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, για το σύστημα υγείας, την αγορά εργασίας. Την αποτρεπτική δύναμη τους στρατεύματος, την Εθνική Άμυνα & Ασφάλεια της Ελλάδας!

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο στην περιοχή μας και κυρίως στο κεντρικό & βόρειο Τμήμα του Νομού.

Έβρος : Σύνορο με έναν διαχρονικά “ανήσυχο-ταραξία”

Οι λόγοι υπογεννητικότητας στις ακριτικές, ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε (11ος Μήνας, του 2019) από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά διαφοροποιούνται σε σχέση με ο,τι ισχύει στην υπόλοιπη χώρα.

Η δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες Υγείας, το υψηλό κόστος τοκετού & προγεννητικού ελέγχου. Αποτελούν τους κυριότερους λόγους που αποτρέπουν τα νέα ζευγάρια που διαμένουν στις εν λόγω περιοχές από την τεκνοποίηση.

Η επίλυση αυτών των ζητημάτων σχετίζεται με το βιοτικό επίπεδο, τις υφιστάμενες δομές υγείας. Την βελτίωση των αστικών/υπεραστικών συγκοινωνιών, το ασφαλές οδικό δίκτυο & την εύκολη- γρήγορη πρόσβαση σε δομές υγείας.

Το πρόβλημα της υπογεννητικότητας και του ηλικιακού μαρασμού στην Ελλάδα αλλά και στον Έβρο ειδικότερα αποτελεί μια ισχυρότερη απειλή. Καθώς ο Νομός αποτελεί σύνορο με έναν διαχρονικά “ανήσυχο-ταραξία” γείτονα. Ο οποίος δεν συμμορφώνεται με τις αρχές του διεθνούς δικαίου και με όρους καλής γειτονίας.

Η μεταναστευτική κρίση και οι προκλήσεις κλιμακώνονται στο μέτωπο του Έβρου, με το γειτονικό κράτος να εξάγει στην Ελλάδα ανθρώπους χωρίς διατυπώσεις, χωρίς βίζα, χωρίς συνάλλαγμα, χωρίς μετάκληση για εργασία, προσπαθώντας να αποδομήσει την Ελλάδα & εκβιάσει την Ε.Ε για τους προφανείς λόγους που ιστορικά έχουν καταγραφεί!!!

Η παραβίαση του διεθνούς δικαίου & των κανόνων καλής γειτονίας καθώς κι ο ωμός εκβιασμός δεν αποτελούν χαρακτηριστικά ενός Κράτους της Μεγάλης Συμμαχίας & της Δύσης που δήθεν επιδιώκει λεκτικά κατά καιρούς να γίνει μέλος της Ε.Ε.

Ενιαίο Δόγμα Ασφάλειας & Άμυνας

Το ελληνικό κράτος ήδη υλοποιεί στον Έβρο το Ενιαίο Δόγμα Ασφάλειας & Άμυνας!

Διαθέτει σημαντικές δυνάμεις του Στρατού & της Αστυνομίας για την προστασία των χερσαίων συνόρων μας! Ήδη ξεκίνησε από τον περασμένο Μάρτιο να εφαρμόζει ευφυώς το Δόγμα της αποτροπής δια της ισχύος.

Η Ελλάδα, και συγκεκριμένα ο Έβρος, δέχθηκε μία ‘ιδιότυπη πολιορκία’ από τη γειτονική χώρα. Η οποία έχει αντίκτυπο και στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια που λέγεται Ε.Ε!

Η Κυβέρνηση της ΝΔ με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήρθε αντιμέτωπη από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης με δυο ισχυρές κρίσεις !

Ανταποκρίθηκε με τόλμη & επιτυχία προκαλώντας τον θαυμασμό διεθνώς για τα γρήγορα αντανακλαστικά της.

Στο μέτωπο του Έβρου η Τουρκία ‘εισέπραξε’ μια ισχυρή ήττα την οποία ακόμα δεν μπορεί ο Πρόεδρος της να διαχειριστεί στο εσωτερικό της χώρας του!

Οι Ε.Δ & τα Σ.Α, οι δυνάμεις της Ε.Ε υπό την ομπρέλα του FRONTEX και την θετική συμβολή της τοπικής Εφεδρείας & την Εθνοφυλακής του ΓΕΣ απέτρεψαν την εισβολή χιλιάδων οικονομικών μεταναστών!

Κράτησαν όρθια τα σύνορα της Χώρας, διαφύλαξαν την Εθνική κυριαρχία & απέτρεψαν στην προκλητικότητα της γείτονος.

Ε.Ε : Τα Ελληνικά Σύνορα είναι και Ευρωπαϊκά

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η ελληνική διπλωματία εξασφάλισαν την ηχηρή & ουσιαστική στήριξη της Ευρώπης. Η οποία διατρανώνει ότι τα Ελληνικά Σύνορα είναι και Ευρωπαϊκά καθώς επίσης ότι η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να διαφυλάξει την ελληνική κυριαρχία.

Αυτό διατυπώθηκε από τους ηγέτες της Ευρώπης στις 3 Μαρτίου, όταν βρέθηκαν προσκεκλημένοι του Πρωθυπουργού στις Καστανιές Έβρου!

Η επιβεβαίωση ήλθε από τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ε.Ε για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ που επισκέφτηκε (24/6) το Φυλάκιο 1 των Καστανεών, συνοδευόμενος από τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια.

Ταυτόχρονα στο πεδίο της υγειονομικής κρίσης η Κυβέρνηση ενήργησε άμεσα αποτρέποντας απώλειες με μεγάλο πόνο προστατεύοντας με σεβασμό & ευαισθησία την ανθρώπινη ύπαρξη!

Παράλληλα έγινε ένα τιτάνιο κυβερνητικό έργο για να υπάρχει οικονομική στήριξη των εργαζομένων & των επαγγελματιών, ενώ σε δεύτερη πλέον φάση σχεδιάζει την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης με χρήσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Οι μελλοντικές προκλήσεις είναι πολλές τόσο στο επίπεδο της οικονομίας όσο & των εθνικών ζητημάτων.Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βγάλει την Χώρα από την ύφεση και την απαξίωση επιτυγχάνοντας με σοβαρότητα και σχεδιασμό τον τεθέντα στόχο.

Εθνικής σημασίας η ενίσχυση και θωράκιση του Έβρου

Προσωπικά υπογραμμίζω με έμφαση την εθνική αναγκαιότητα για ενίσχυση και θωράκιση του Έβρου!

Από τον ρόλο του βουλευτού & όχι μόνο που μου εμπιστεύτηκαν απλόχερα οι Εβρίτες προωθώ την επίλυση προβλημάτων. Ενώ παράλληλα καταθέτω προτάσεις με μακρόπνοη οπτική, που θα θωρακίσουν μακροπρόθεσμα την περιοχή και την Ελλάδα.

Ο Έβρος αποτελεί την ψυχή όλων των Ελλήνων, γιατί συνιστά το εμβληματικό προπύργιο της Πατρίδας και γι’αυτό πρέπει να καταστεί με κάθε τρόπο απόρθητο φρούριο!

Ο ακριτικός & ιστορικός Νομός αποτελεί το σταυροδρόμι Βορά & Νότου, Ανατολής & Δύσης! Αποτελεί  το σημείο συνάντησης δυο Θρησκειών & τριών Πολιτισμών ! Ο θωρακισμένος Έβρος εξασφαλίζει την ισχυρή Ελλάδα!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου