Ηρεμήστε, φέτος θα πάτε διακοπές

Η Κέλλυ Κοντογεώργη μεταδίδει από τον κοινοβουλευτικό "μέτωπο". Η Βουλή εισέρχεται στον χορό των νέων μέτρων λαμβάνοντας κομβικές αποφάσεις  αντιμετώπισης της πανδημίας. Όπως ψηφίστηκε ομόφωνα στη Διάσκεψη των Προέδρων, η ηλεκτρονική ψήφος πρόκειται να καθιερωθεί στην ζωή των βουλευτών. new deal

Μοίρασε το

Η Κέλλυ Κοντογεώργη μεταδίδει από την Βουλή. Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα για την οικονομία σε περιβάλλον Covid19. Εν μέσω θέρους το μόνο σίγουρο είναι, πως “φέτος θα πάτε διακοπές, ηρεμήστε”. Τόνισε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης!


Με χιούμορ, ευδιάθετος καθησυχαστικός και με διάθεση να απευθύνει ομιλία «ψυχολογικού πολέμου». Με αναφορές στην ένταση, στον εκνευρισμό και κακή ψυχολογία του Αλέξη Τσίπρα που «βλέπει κάθιδρος στον ύπνο του εκλογές», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για πανικό του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο στη Βουλή ο πρωθυπουργός. Και απάντησε εφ όλης της ύλης σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε …«Ηρεμήστε, φέτος θα πάτε διακοπές. Το εκλογικό ραντεβού είναι το 2023, έχετε άλλα τρία χρόνια στην αντιπολίτευση» σημείωσε, επαναλαμβάνοντας πως «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας» αυτής της κυβέρνησης. Είναι έτσι άραγε;

Όταν στο κατάλληλο timing σε περιβάλλον πανδημίας, έρχεται ένα ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Opinion Poll στην εκλογική περιφέρεια της Α΄Αθηνών, δεν την αφήνεις να πέσει κάτω.

Η φωτογραφία της στιγμής όπως προτιμούν να χαρακτηρίζουν οι πολιτικοί τις δημοσκοπήσεις, έδειξε τι θα ψήφιζαν οι πολίτες εάν γίνονταν αύριο εκλογές!

Η ΝΔ λαμβάνει 41,5% έναντι 17,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός σε ποσοστό 55% έναντι 14,8% του Αλέξη Τσίπρα. Ούτε αυτό το αφήνεις να πέσει κάτω.

Η Ώρα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η Ώρα Του Πρωθυπουργού, μετατρέπεται σε Ώρα του Κυριάκου Μητσοτάκη που επιχείρησε έναν συνολικό απολογισμό της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για τα 4 χρόνια που προηγήθηκαν.

«Καλό είναι να θυμόμαστε τη μεγάλη ευκολία με την οποία επιχειρήσατε στο παρελθόν να εξαγοράσετε τις συνειδήσεις των πολιτών. Δεν σας βοήθησε πάρα πολύ, χάσετε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και καταλήξατε στα έδρανα της αντιπολίτευσης» είπε σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός.

«Είπατε ότι η χώρα δεσμεύτηκε στο Eurogroup σε πλεονάσματα το 2021. Αλλά η απόφαση λέει επίσης ότι ο κανόνας αυτός δεν θα ισχύει αν υπάρχει ανάγκη. Ψεύδεστε για άλλη μια φορά. Και απορείτε που ο κόσμος σάς λέει ψεύτη. Ντροπή σας κ. Τσίπρα» είπε ο πρωθυπουργός.

Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητα την προσέλκυση επενδύσεων, πρώτο της μέλημα είναι η μείωση της ανεργίας και η δημιουργία καλά πληρωμένων θέσεων εργασίας.

«Όταν προσπάθησα να αναλύσω το πρόγραμμά σας, είδα πως σε ό,τι κάνουμε,  εσείς λέτε “να κάνουμε κάτι παραπάνω”. Η βασική μας φιλοσοφία δεν διαφέρει» παρατήρησε ο κ. Μητσοτάκης.

Να φοράτε γυαλιά μην καείτε από τον ήλιο της ανάπτυξης

Κάλεσμα στην κυβέρνηση «έστω και την ύστατη στιγμή να αλλάξει στρατηγική. Να στηρίξει την εργασία, την επιχειρηματικότητα και την οικονομία. Για να μην δούμε όσα καταφέραμε σε πέντε χρόνια να χάνονται σε μόλις πέντε μήνες» απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Φροντίστε να φοράτε γυαλιά για να μην καείτε από τον ήλιο της ανάπτυξης που έρχεται». Σχολίασε, για τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τον κατηγόρησε πως παρουσίασε «την εικόνα μιας διαφορετικής χώρας. Που σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί στην εικόνα που βιώνει η μεγάλη πλειονότητα των επιχειρήσεων».

Σημείωσε επίσης πως «στο κέντρο της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει πάντα μια θολή υπόσχεση για υποτιθέμενες ξένες επενδύσεις. Από τις οποίες περιμένουμε πολλά αλλά πάντα έρχονται λίγα».

Κατηγόρησε τους κυβερνώντες ότι «θέλουν να παριστάνουν τους σοσιαλδημοκράτες» που «ξαφνικά αγάπησαν το δημόσιο σύστημα υγείας. «Ξαφνικά γίνατε φίλοι του δημόσιου συστήματος υγείας, ενώ η παράταξή σας έχει παράδοση στην κατασπατάληση πόρων σε αυτό» σημείωσε. Στην Κουμουνδούρου όσο και να διατηρούν τα σενάρια εκλογολογίας, η απάντηση δόθηκε σήμερα και φυσικά προκάλεσε προβληματισμό!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου