ΔΕΘ | Εξαγγελίες – ασπίδα στην ενεργειακή κρίση

Βασίλης Σπανάκης Βουλευτής ΝΔ new deal

Μοίρασε το

Ο Βασίλης Σπανάκης λίγο πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ 2022 σημειώνει ότι οι φετινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού θα περιλαμβάνουν νέα μέτρα στήριξης των αδύναμων συμπολιτών μας στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.


 

Οι φετινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ. αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου και η συνακόλουθη έκρηξη στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας ανατρέπουν συνεχώς τους σχεδιασμούς των οικονομικών επιτελείων.

Παρά ωστόσο τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε, αρχικά με την πανδημία και στη συνέχεια με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, έχουμε θετικές εξελίξεις στην οικονομία μας απόρροια της υλοποίησης των προεκλογικών μας δεσμεύσεων.

Πρόσφατα είχαμε μετά από 12 χρόνια την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από το καθεστώς της «ενισχυμένης εποπτείας», μία θετική εξέλιξη που μας δίνει τη δυνατότητα άσκησης πιο ευέλικτης οικονομικής-φορολογικής και κοινωνικής πολιτικής για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και με μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας.

Υλοποιήσαμε προεκλογικές μας δεσμεύσεις, όπως η μείωση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. κατά 34% σε σχέση με το 2018, η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 713 Ευρώ, η μείωση των φόρων για την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η αύξηση των δαπανών για την υγεία, την παιδεία και την άμυνα της χώρας.

Να επισημάνω και τη μεγάλη μείωση της ανεργίας στο 11,4% από το 17,3% που την άφησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια υλοποίησε όλα όσα υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό το 2019, μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και συνεχίζει με την ίδια δυναμική το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα, για μία δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Με τη σκέψη πρώτα στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Με γενναία μέτρα στήριξης έναντι τις ενεργειακής κρίσης τα οποία θα συνεχιστούν για όσο διάστημα είναι απαραίτητο.

Να σημειωθεί ότι τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων στη χώρα μας για το 2022 θα ξεπεράσουν τα 10 δισ. ευρώ, έναντι των αρχικών εκτιμήσεων για 8,5 δισ. ευρώ και αποτελούν το μεγαλύτερο πακέτο στην Ε.Ε., ως ποσοστό του ΑΕΠ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Κομισιόν και των οίκων αξιολόγησης.

Τις προσεχείς ημέρες αναμένουμε να ακούσουμε στη ΔΕΘ από τον Πρωθυπουργό και νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της διεθνούς αύξησης του ενεργειακού κόστους. Μέτρα κοστολογημένα με βάση τις προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας.

Και φυσικά μέτρα που θα υλοποιηθούν, όπως οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις και οι προηγούμενες εξαγγελίες στη ΔΕΘ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου