Ας εμπιστευτούμε τη συντεταγμένη Πολιτεία

Ο Κώστας Μπλούχος απευθύνει ανοιχτή επιστολή - έκκληση προς όλους όσοι συνωμοσιολογούν. Ελεεινολογούν και διεκδικούν ρόλους. Σε αυτήν την υγειονομική κρίση πρέπει να εμπιστευθούμε την πολιτεία. new deal

Μοίρασε το

Ο Κώστας Μπλούχος απευθύνει ανοιχτή επιστολή – έκκληση προς όλους όσοι συνωμοσιολογούν. Ελεεινολογούν και διεκδικούν ρόλους. Σε αυτήν την υγειονομική κρίση πρέπει να εμπιστευθούμε την πολιτεία.


Κρίνεται σκόπιμο και αναγκαίο στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και σε ό,τι αφορά σε τοπικό επίπεδο, να διατηρήσουμε όλοι την ψυχραιμία μας, να αποφύγουμε την ελαφρότητα των ρητορικών εξάρσεων και τις κορώνες, ιδίως όσοι από εμάς δεν μπορούν να έχουν είτε τη γνώση είτε τη διαχειριστική δυνατότητα και ενδεχόμενα επάρκεια.

Κάποιοι συνωμοσιολογούν, κάποιοι μικροπρεπείς ελεεινολογούν, κάποιοι αδαείς διεκδικούν ρόλους και κάποιοι ελάχιστοι «άλλοι» εξαντλούνται στο να δρέψουν μικροπολιτικά οφέλη! Φευ!

  • Η διαχειριστική ικανότητα της πολιτικής προστασίας έχει καταγραφεί και αποδειχθεί.
  • Οι φορείς και δομές με άμεση εμπλοκή στην ουσιαστική διαχείριση της κρίσης είναι σε επιφυλακή και σε απόλυτη επαγρύπνηση.
  • Η πλειονότητα των πολιτών σέβεται την κρισιμότητα και τη σοβαρότητα των συνθηκών και ανταποκρίνεται στους όποιους υγειονομικούς περιορισμούς.
  • Αν και όταν η πολιτεία και η Πολιτική Προστασία απαιτήσει ή ζητήσει τη συνδρομή άλλων φορέων στην διεκπεραίωση του έργου της, σαφέστατα υπάρχει και η πρόνοια και η άμεση ενημέρωση τους.

Να μη παρασυρόμεθα

Ας εμπιστευτούμε τη συντεταγμένη Πολιτεία! Ας μην επιλέξουμε μηδενιστικές προσεγγίσεις που τις θρέφουν αναπόδραστες ανάγκες τοξικών ή και όποιοι εγωπαθητικοί καλαμοβατισμοί!

Οφείλουμε, όταν πρόκειται για την υγεία, να αναζητούμε άμυνες στους ψυχολογικούς ή άλλους καταναγκασμούς μας.

Πολιτικοί ή «άλλοι» δημοσιολογούντες οφείλουμε και πρέπει να αποφύγουμε καταστάσεις μέθης ή υπνοβασίας, παραγνωρίζοντας την κρισιμότητα των συνθηκών και με παροιμιώδη ελαφρότητα και επιπολαιότητα να επιδιδόμαστε σε κακόπιστη, μικροπολιτική, ανοϊκή κριτική!

Οι φορείς της επίσημης πολιτείας, πρέπει να αναδεικνύουν την Ευθύνη.

Να μην παρασυρόμεθα. Και ας μην ξεχνούμε ποτέ ότι η όποια στόχευση και πολιτική διαχείριση πρέπει να χαράσσεται βάσει αναγκαιοτήτων και αμείλικτων πραγματικοτήτων.

Με «γνώση» λοιπόν, και απόλυτο ρεαλισμό οφείλουμε να πορευόμαστε.

Οι προκλήσεις είναι εδώ και διαρκείς. Σύνεση και αποφασιστικότητα απαιτούν! Πρέπει να αποφύγουμε τον όποιο πανικό, αλλά οφείλουμε να μην παρασυρθούμε στην άρνηση και στον εφησυχασμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου