Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους δικαιώνει τα θύματα της Marfin

Η Κέλλυ Κοντογεώργη καταγράφει μια απόφαση σταθμό που δικαιώνει τους συγγενείς των θυμάτων της Marfin. Δέκα χρόνια μετά το τραγικό συμβάν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απεφάνθη ομόφωνα για την παραίτηση του Δημοσίου από τις τέσσερις αιτήσεις αναίρεσης που είχε ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. new deal

Μοίρασε το

Η Κέλλυ Κοντογεώργη καταγράφει μια απόφαση σταθμό που δικαιώνει τους συγγενείς των θυμάτων της Marfin. Δέκα χρόνια μετά το τραγικό συμβάν, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απεφάνθη ομόφωνα για την παραίτηση του Δημοσίου από τις τέσσερις αιτήσεις αναίρεσης που είχε ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.


Επιτέλους, η ουσία πέρα από την γραφειοκρατία!

Σε πλήρη ολομέλεια το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απεφάνθη ομόφωνα για την παραίτηση του Δημοσίου, από τις τέσσερις αιτήσεις αναίρεσης που είχε ασκήσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την υπόθεση της Marfin.

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αποζημιώνει…

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έπραξε το ηθικό του καθήκον. Εξόντωσε το τέρας της γραφειοκρατίας με μια ιστορική απόφαση ομοφωνίας. Με 68-0 των μελών του, το Ελληνικό Δημόσιο, ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης, παραιτείται από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin.

Αυτό σημαίνει ότι οι συγγενείς των θυμάτων της Marfin θα μπορούν να εισπράξουν το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε από το Εφετείο και ανέρχεται σε 2,24 εκατομμύρια ευρώ.

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές στο άκουσμα της είδησης. Το ελληνικό Δημόσιο είχε ζητήσει από το Συμβούλιο Επικρατείας να αναιρέσει την απόφαση με την οποία επιδικάστηκαν από το Εφετείο αποζημιώσεις συνολικά 2.24 εκατομμυρίων ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων και των 24 εργαζόμενων του υποκαταστήματος. Υπενθυμίζεται η έφεση του Νομικού Συμβούλιου του Κράτους επί ΣΥΡΙΖΑ το 2018 για δικαιώσεις συγγενών θυμάτων της Marfin, και την αναίρεση επί των αποφάσεων το 2019 επί ΝΔ.

Ποιος ευθύνεται για το έγκλημα;

Η είδηση σήμερα είναι, πως έχουν περάσει 10 χρόνια και ο κρατικός μηχανισμός δεν έχει καταφέρει να απαντήσει στο βασικό ερώτημα: Ποιοι ευθύνονται για αυτό το έγκλημα.

Η είδηση είναι σήμερα, πως οι συγγενείς των θυμάτων θα αποζημιωθούν. Αλλά δεν θα δικαιωθούν.

Θα αναρωτηθεί κανείς… Χρειαζόταν να παρέμβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Έπρεπε για να αποζημιωθούν να μιλήσει ο Πρωθυπουργός; Το «ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης» του Δημοσίου προς τους τρεις υπαλλήλους που έχασαν τη ζωή τους τον Μάιο μόνο αυτός το αντιλήφθηκε;

Ηθική υποχρέωση απέναντι στα θύματα

Τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του κράτους έχουν υποχρέωση να υποστηρίζουν τα συμφέροντα του Δημοσίου. Άρα να φτάνουν μέχρι τέλους τις υποθέσεις. Υπάρχει κίνδυνος να κατηγορηθούν ακόμα και για παράβαση καθήκοντος αν δεν το κάνουν. Χθες όμως ομόφωνα εκτέλεσαν την ηθική υποχρέωση που είχε η Πολιτεία. Να αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων.

Τώρα αναμένουμε από την πλευρά της πολιτείας και την νομική δικαίωση στη μνήμη των θυμάτων που χάθηκαν τόσο άδικα…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου