ΠΡΟΩΡΕΣ ΛΙΣΤΑΣ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ “ΑΝΤΑΡΣΙΑ” ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΙ “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ”

Μοίρασε το

Μόνο τυχαία τελικά δεν ήταν η «κόκκινη γραμμή» που έβαλε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη στο Ζάππειο, αναφορικά με τις διαφοροποιήσεις βουλευτών και Υπουργών. Είπε μάλιστα ότι οι διαφορετικές απόψεις είναι αναγκαίες και χρήσιμες στο στάδιο της διαβούλευσης, αλλά όταν λαμβάνονται αποφάσεις «πάμε όλοι συντεταγμένοι». Ένα εικοσιτετράωρο μετά διαμήνυσε πως δεν θα διστάσει να πάει σε εκλογές (πρόωρες), αν δεν ψηφιστούν βασικά νομοσχέδια της Κυβέρνησης. «Νόμος που δεν ψηφίζεται πέφτει η Κυβέρνηση», διαμήνυσε ο Παπανδρέου προς όλες τις κατευθύνσεις στη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε στο Μαξίμου σε Διευθυντές εφημερίδων, όταν ρωτήθηκε για τι θα κάνει, αν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίσουν τις δύο μεγάλες μεταρρυθμίσεις που προωθεί, δηλαδή τον «Καλλικράτη» και τον νέο εκλογικό νόμο. 

Ο κ. Παπανδρέου έδειξε αποφασισμένος να προωθήσει  τις δυο μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πάει σε εκλογές. Εκλογές που θα γίνουν με λίστα υποψηφίων –όπως ο νόμος ορίζει- λαο όχι με σταυρό προτίμησης, αφού θα προκύψουν σε λιγότερο από 18 μήνες από τον Οκτώβριο του 2009. Κι αυτό γιατί και τα δυο αυτά σχέδια νόμου θα πάνε στην Βουλή μέσα στο 2010. Άλλωστε η κυβέρνηση δηλώνει  ότι τον Νοέμβριο θα εκλεγούν και οι αιρετοί περιφερειάρχες.

Ο Γ. Παπανδρέου γνωρίζει όμως ότι στην ΚΟ, όπως και στο κόμμα, υπάρχουν ισχυρές αντιρρήσεις για την έγκριση των δυο αυτών μεταρρυθμίσεων. Διαφορετικές απόψεις  εκφράστηκαν  για το σχέδιο «Καλλικράτης» και στο υπουργικό συμβούλιο. Στο τραπέζι μαζί με τον Πρωθυπουργό και τους διευθυντές εφημερίδων παρακάθησαν επίσης , ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος , ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής , ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και η Υπουργός Οικονομίας , Λούκα Κατσέλη.

Πάντως εντυπώσεις προκάλεσε η απουσία από το γεύμα οποιουδήποτε διευθυντικού στελέχους της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ».

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου