ΑΠΟ ΤΟ “ΚΟΣΚΙΝΟ” ΠΑΜΠΟΥΚΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Μοίρασε το

«Σφίγγει τα λουριά» στους Υπουργούς ο Πρωθυπουργός, καθώς απαιτεί περισσότερη δουλειά, καλύτερο συντονισμό και κυρίως έργο ώστε να προφτάσει το στοίχημα των «100 πρώτων ημερών». Το Μαξίμου φαίνεται ότι έχει διαπιστώσει κάποιες «αρρυθμίες» στο Κυβερνητικό έργο – παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις αρμόδιων Κυβερνητικών παραγόντων – και επιχειρεί με κάθε τρόπο να «ελέγξει» την κατάσταση και να «σφίξει τα λουριά» τώρα που είναι ακόμα αρχή, ώστε να περιοριστούν όσο το δυνατόν τα προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να περνάει από καθημερινό έλεγχο τους Υπουργούς προκειμένου να «κοντρολάρει» την έργο και την δουλειά τους. Έτσι, ξεκινάει άμεσα κύκλος καθημερινών επαφών του Χάρη Παμπούκη, ο οποίος μαζί και με άλλους συνεργάτες του Πρωθυπουργού θα συναντώνται καθημερινά με έναν – έναν από τους Υπουργούς ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός και προώθηση του Κυβερνητικού έργου. Στις συναντήσεις αυτές, όποτε κρίνεται αναγκαίο θα μετέχουν και οι αρμόδιοι υφυπουργοί.

Ενδεικτικό πάντως του «επείγοντως» που δίνει ο Πρωθυπουργός στον καλύτερο συντονισμό του Κυβερνητικού σχήματος και της παραγωγής άμεσα κυβερνητικού έργου, είναι ότι χθες αργά το απόγευμα συγκάλεσε, με την άφιξη του από το Βερολίνο, άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο προετοίμασε το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο, εξετάζοντας το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Παράλληλα συζητήθηκαν και θέματα επικαιρότητας και πρωτίστως η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά, μετά την δικαστική απόφαση που κήρυξε παράνομη και καταχρηστική την απεργία των λιμενεργατών. Σήμερα πάντως συνέρχεται το Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο θα ανοίξει το κεφάλαιο για την διαφάνεια και την αξιοκρατία στο Δημόσιο με πρώτο βήμα της συζήτηση και έγκριση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για τις προσλήψεις.

Ο Πρωθυπουργός μιλώντας χθες το βράδυ στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο ζήτησε αυστηρή τήρηση  του  προγράμματος των «εκατό ημερών», με την προώθηση μεγάλων πολιτικών  πρωτοβουλιών και νομοσχεδίων. Έκανε ένα απολογισμό του Κυβερνητικού έργου, λέγοντας πως αν και το χρονικό διάστημα είναι πολύ μικρό ο απολογισμός του έργου είναι θετικός. Απόλυτη προτεραιότητα  της κυβέρνησης, όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι η τήρηση του  προγράμματος των εκατό πρώτων ημερών, καθώς, είπε, οι δεσμεύσεις αυτές είναι  προϋπόθεση για να γίνουν τα επόμενα  βήματα, τα οποία προσδιόρισε ως εξής:

– ανάρτηση υπογραφών και αποφάσεων στο Διαδίκτυο
– ψήφιση του νόμου για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών
– μέτρα για την προστασία των δανειοληπτών
– κατάθεση νομοσχεδίου για τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής
– ρύθμιση χρεών επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση και τη ρευστότητα στην αγορά (ΤΕΜΠΜΕ)
– πρωτοβουλίες για την προστασία της απασχόλησης από καταχρηστικές απολύσεις και αλλαγή του καθεστώτος «ενοικίασης» εργαζομένων
– κίνητρα πρόσληψης νέων ανέργων
– έναρξη διαλόγου για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο
– εκλογικός νόμος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου