ΣΕ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Η “ΟΛΕΘΡΙΑ ΣΧΕΣΗ” ΑΛΕΚΟΥ -ΑΛΕΞΗ

Μοίρασε το

Εξακολουθεί να εκπλήσσει δυσάρεστα η Αριστερά, αφού πλέον έχουν φτάσει στα όρια τους οι σχέσεις ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ – ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρωτίστως έχουν εξαντληθεί πλήρως όλα τα όρια συνεννόησης ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Αλέκο Αλαβάνο. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, υπό όρους σχεδόν αποσύνθεσης φαίνεται να οδεύει σε έκτακτο Συνέδριο, μέχρι την Άνοιξη, ενώ η γιορτινές μέρες δεν φαίνεται να καταλάγιασαν τα πάθη και συγκαλείται εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ, πλην απροόπτου αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά. Τα ξεχωριστά ψηφοδέλτια που κατέβασαν ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές των γιατρών, είναι όχι μόνο ενδεικτικά του κλίματος της καχυποψίας και της διάλυσης του συγκεκριμένου αυτού χώρου της Αριστεράς, αλλά όπως εκτιμούν πολλά στελέχη, «είναι πιθανά και προάγγελος  για χωριστά ψηφοδέλτια στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές»…

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή για την κοινωνία και την χώρα, με τα προβλήματα να αθροίζονται καθημερινά, με την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να αναζητεί ακόμα βηματισμό ειδικά στην οικονομική και κοινωνική πολιτική και με τον παραδοσιακό πυλώνα της Αριστεράς το Κ.Κ.Ε να «βουλιάζει» όλο και πιο πολύ σε ένα ακραίο και αδιέξοδο δογματισμό και «νεκραναστάσεις του σταλινισμού», ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ – ΣΥΡΙΖΑ , φαίνονται παντελώς ανίσχυροι να διαδραματίσουν σοβαρό ρόλο στις εξελίξεις και αυτοκαταστρέφονται από «προσωπικές βεντέτες» και «εσωκομματικές έριδες» άνευ ουσιαστικού περιεχομένου.

Οι «παιδικές, αλλά και οι γεροντικές ασθένειες» που διατρέχουν την Αριστερά την μεταβάλλουν ουσιαστικά όχι μόνο σε ουραγό, αλλά σε ανύπαρκτο πλέον παράγοντα των κοινωνικών διεργασιών και των πολιτικών εξελίξεων. Πάντως εν μέσω ενός τεταμένου και διαλυτικού κλίματος  που διαμορφώνουν οι τ σχέσεις με συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, οι «φωνές» από την Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ  αλλά και η επιστροφή στο προσκήνιο του Αλέκου Αλαβάνου, η Κουμουνδούρου φαίνεται  δρομολογεί τις διαδικασίες για να αποσαφηνιστεί το «θολό» τοπίο, με τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου την άνοιξη.

Ως πιθανότερη ημερομηνία προβάλλει το δεύτερο 15νθήμερο του Μαρτίου, ενώ στελέχη που στηρίζουν τον Πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα επισημαίνουν σε όλους τους τόνους ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή πορεία διάλυσης. Η κοινωνία πλέον δεν ασχολείται με εμάς, ενώ περιθωριοποιούμαστε πολιτικά κάθε μέρα.  Ας πάμε σε ένα έκτακτο συνέδριο  να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα , με ότι συνέπειες και αν υπάρξουν …».

Να σημειωθεί πως οι  Ανανεωτικοί έχουν θέσει ως «κόκκινη γραμμή» τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και για αποχώρηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας, εάν η Κουμουνδούρου υποκύψει στις πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν στελέχη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ μία από τις βασικές αιτίες της εικόνας διάλυσης που δείχνει πια ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ – ΣΥΡΙΖΑ «είναι η ολέθρια, όπως εξελίχτηκε σχέση του των Αλέκου Αλαβάνου και Αλέξη Τσίπρα» που ουσιαστικά δυναμιτίζει κάθε σοβαρή προοπτική.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP

Download on the App Store

Μοίρασε το

του αρθρογράφου

ideas change society

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Σχόλια

Μπες στη συζήτηση

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου

Κάνε εγγραφή για να αφήσεις τα σχόλιά σου